Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 10:10, 28 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Kilejna szynka parmeńska?

????
W Gąszczu u Tess 10:10, 28 lip 2015

Do góry
Weroniko - meramorfozą to trudno nazwać, bo metamorfoza to zmiana, a tam w zasadzie pustynia jest Nie wiem kiedy, na razie przerabiam ogródek

Agentko - buźka

Karola - no fotek nie ma. Cały weekend norałam, myślałam, że po robocie fotki cyknę, ale mnie noc zastała.

I nieobrobiona nadal jestem Czy kiedyś przyjdzie taki dzień, że będę zadowolona z efektu???

Wywaliłam trzyletnią stipę. Okropnie brzydka się zrobiła.

Przed ulewą zasiliłam trawnik. Bo bardzo już tego potrzebował.

Zrobiłam nową rabatkę z obwódką bukszpanową z własnych sadzonek (czyli bukszpaniki - marność nad marnościami)

W celu odmłodzenia żurawek podzieliłam marmelade i bordowe na tysiąc małych sadzoneczek. Znowu mam trylion doniczek z roślinami, których nie mam gdzie wtrynić, żeby nie było ich widać.

Dosadziłam do rabatki z limkami tę jasnozieloną hostę od Toszki. Dzieląc ją na sześć małych. Efekt mizerny, jak na razie.
Porządkuję boczną cienistą rabatę - tę z rodkami. Pomiędzy kulkami bukszpanowymi dałam brunerę o seledynowozielonych liściach (co to jej nazwy nie pamiętam. A wywaliłam stamtąd bordową żurawkę.

Do sadzenia używałam własny kompost, do dziś mnie łapy bolą od przesiewania go przy pomocy plastikowej skrzyneczki.
W Gąszczu u Tess 10:00, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

O, ja nie taka chybka! Róża piękna, ale pięknych wiele jest... Muszę dojrzeć, a ja wolno dojrzewająca jestem

Kilejna szynka parmeńska?
W Gąszczu u Tess 09:54, 28 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

http://www.floribunda.pl/hansestadt-rostock-id-179.html

ale sa morelowe, jak u mnie, dopiero jak calkiem przekwitną to bledną
piękna, bardzo zdrowa roza, nic nie trzeba robic
zamawiaj szybko bo ostatnie krzewy

O, ja nie taka chybka! Róża piękna, ale pięknych wiele jest... Muszę dojrzeć, a ja wolno dojrzewająca jestem
W Gąszczu u Tess 09:52, 28 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

szukałam milina...nie znalazłam ...ale mój już wszedł do warzywnika ...bedziemy przesadzać )) u mnie od 2013r wiec w porę .... bo jego odrosty są już o metr odległe od m-c wsadzenia.

Gdzieś jest W informacji u Ciebie przekłamałam - odrosty sięgają już ponad 4 metry od milina...
W Kruklandii 09:41, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

E, tylko Ci się wydaje. Moja teściowa mawiała, że "matka wychowuje syna raz, a żona - drugi raz" Mój był "świętą krową", z rodzaju tych, co to "w domu jest podział obowiązków, na męskie i żeńskie. Ale od dnia ślubu męskie jeszcze nie wystąpiły".
Lata pracy (wychowywania) i teraz... gotuje, okna myje, sprząta, ba!, nawet odkurza, choć lata całe twierdził, że go głowa boli od hałasu

a co to za dół jakiś? Wyłazimy z dołu, wyłazimy!

Nie o to chodzi...
Teściowa go raczej rozpieszczała całe życie...a ja go wychowałam
Sprząta, gotuje....wszystko robi....do czego ma cierpliwość. Z oknami by sobie nie poradził....tak żeby mi efekt pasował

Taka jestem nijaka, że nawet nie chce mi się nawet z tego dołu wychodzić...
Co z tym ogródeczkiem począć 09:34, 28 lip 2015

Do góry
To jest ten kawałek, prawda?

Co z tym ogródeczkiem począć 09:30, 28 lip 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Cichaczem zrobione, na razie tylko tyle

Ewa, eMa nie ma? To cyknij szerszy kadr. Bo mnie się widzi, że nie jest źle. Pokazałaś kolor drewna z cegłą, ale przecież po drugiej stronie masz dom - otynkowany, kostkę na wjeździe szarą.
A kolor drewna ładny jest.

Pokaż więcej.
W Kruklandii 09:21, 28 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

U mnie nierealne... Ani jedno ani drugie

E, tylko Ci się wydaje. Moja teściowa mawiała, że "matka wychowuje syna raz, a żona - drugi raz" Mój był "świętą krową", z rodzaju tych, co to "w domu jest podział obowiązków, na męskie i żeńskie. Ale od dnia ślubu męskie jeszcze nie wystąpiły".
Lata pracy (wychowywania) i teraz... gotuje, okna myje, sprząta, ba!, nawet odkurza, choć lata całe twierdził, że go głowa boli od hałasu

a co to za dół jakiś? Wyłazimy z dołu, wyłazimy!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:39, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Nie stresuj się laptopem, odpoczywaj i relaksuj się
Ogrodowisko poczeka

Ilość zakupionych host robi wrażenie. Gdzie Ty to wszystko mieścisz?

Teresko
...jakby to powiedzieć... host nigdy nie jest za dużo...
Ogród niby nowoczesny ale... 21:02, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przyszłam Ci zameldować, że moje citronelki w cieniu nadal w formie - nie mają rdzawych liści.

a moja jakaś nadal bidna...taka bidna, że nawet fotki jej nie zrobilam

ale za to mam inną fotkę...lawendy

i jeżówki

nawet żółte się przyplątaly...ale sadząć je nie pamiętalam które to...jesienią idą do mamusi

Ogródek Iwony 20:50, 27 lip 2015

Do góry
Na marginesie dyskusji, której nikt nie chciał i rad, których nikt nie oczekiwał

https://www.pinterest.com/pin/209206345167249721/
Moja "przyziemna" :) pasja 20:38, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Jagoda, wiem tylko tyle, ile napisałaś i widzę tylko to, co pokazałaś, dlatego się pomądrzę, może zbędnie
Pułapkę zakłada się w kanale, którym chodzi kret. Trzeba poszukać takiego kanału. Powienien iść poziomo. Następnie odkopać ten kanał i oczyścić z ziemi na jakieś 20 cm w każdą stronę. chodzi o to, że jeśli kanał jest zawalony, to kret te nadmiary ziemi popycha przed sobą. I jeśli wepchnie tę ziemię do pułapki, to pułapka się zamknie i kret już w nią nie wejdzie. A dlaczego z obu stron? Bo nie wiadomo, z której strony nadejdzie
Miejsce wykopu i umiejscowienia pułapki przykryć czymś (ja używałam czarnej maty położonej na deckach), żeby w tunelu nadal ciemno było. I żeby przewiewu nie było. Bo jak kret zobaczy światło albo poczuje powietrze, to nie mam mowy, żeby tędy przeszedł. To mądrale są

Tesiu, dokładnie tak chciałam zrobić, w tej dziurze przechodzi kanał, tylko za szeroko mi się wykopało, szpadel się nie nadaje do tego, bo robi za wielką dziurę. Pułapka była też założona w innym miejscu, już precyzyjnie, ale nic się nie złapało. Na razie ją zdemontowałam, niech się kret uspokoi. Jutro może założę bez udziału poMa, bo on powziął sobie za cel zbadanie systemu kanałów i rozrył mi pół "trawnika" .
Znowu na wsi 16:26, 27 lip 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Tessi, to może posadź w jakimś słonecznym zakątku, gdzie twój wzrok zimą zbyt często nie błądzi?

Dla was i wszystkich zaglądających zostawiam bukiet róż Elfe

Jolu, słoneczne miejsca mam wyłącznie na widoku
Elfe ma cudowny kolor. Myślałam, że zdjęcia w ofertach sklepowych przekłamują, ale jednak nie.
Kondziowy ogrod cz II 16:04, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

A co tak naokrętkę odpowiadasz, hę? Czym należy nawozić, żeby były niebieskie?
trzeba poprostu zakwasić jak wrzosy i niektóre iglaki stosuje co mam w danej chwili pod ręka
Kondziowy ogrod cz II 16:01, 27 lip 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
No tak obiecałem sobie je nawieźć w tym roku zeby uzyskać bardziej niebieski kolor ale nie miałem czasu

A co tak naokrętkę odpowiadasz, hę? Czym należy nawozić, żeby były niebieskie?
Kondziowy ogrod cz II 15:59, 27 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
Tess - kurde ..to milin niczym maliny albo gorzej to juz mi sie w tej miejscówce nie podoba

Gorzej. Bo rozłazi się nie tylko daleko, ale głęboko.
Kondziowy ogrod cz II 15:58, 27 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

To one same ze siebie takie kolory mają??? O te mi chodzi.

No tak obiecałem sobie je nawieźć w tym roku zeby uzyskać bardziej niebieski kolor ale nie miałem czasu
Kondziowy ogrod cz II 15:55, 27 lip 2015
Do góry
Tess - kurde ..to milin niczym maliny albo gorzej to juz mi sie w tej miejscówce nie podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies