Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogródek Niny 12:42, 28 lip 2015

Do góry
Nino, jeśli Cię tym chwastowiskiem dotknęłam, to przepraszam. nie było to moim zamiarem.
Ogród niby nowoczesny ale... 12:10, 28 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

haha..tak czulam psze Pani

Teraz jak już wiem co to mogę spokojnie zerknąć

to Ci się tylko tak wydaje

Tnij te seslerię i pokaż, jak krótko należy ją przyciąć.

Cudnie jest. Już dwa razy obleciałam zdjęci i jeszcze pójde raz, a co
Chaos oswajany 12:02, 28 lip 2015

Do góry
Skoro armagedonu już końcówka była, to czemu nadal musisz czekać z robotą ogrodową?
Na Łowieckiej 11:56, 28 lip 2015

Do góry
Rany, jak u Ciebie pięknie! Nie wiem, jak ja taki ogród przegapiłam.
Te murki i nawierzchnie robią świetna robote, ale nasadzenia zrobiłaś świetne.
Nawet cosik zgapiłam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:49, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dzięki
a ta hosta da radę w słońcu?

Chyba nie. U mnie jest w zupełnym prawie cieniu. Zapytaj Syli ona ma jakoś fajnie ją posadzoną.
Typografia ogrodu 11:47, 28 lip 2015

Do góry
Ilona, możesz podzielić na małe. Przyrasta bardzo szybko.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:43, 28 lip 2015

Do góry
ale ja pytałam nie jak ma u ciebie, tylko czy da radę u mnie
Bo zgapić chciałam. Mam zawilce, i prawie pustą rabatkę jedną do obsadzenia.
Ok, dzięki, ppomyslę jeszcze. Zresztą to i tak u mnie nie zda egzaminu, bo rabata przy wejściu do domu jest, muszą być jakieś zimozielone, żeby zimą pusto nie było.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 11:35, 28 lip 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)
O matko, już mi głupio stać nad tą rabatą, sąsiedzi pomyślą, że walnięta jestem

Już cały miesiąc nad tą rabatą stoisz...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:32, 28 lip 2015

Do góry
Dzięki
a ta hosta da radę w słońcu?
W Gąszczu u Tess 11:23, 28 lip 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)

Wiesz, w porównaniu z moim pustkowiem roślinnym, to nawet mało spektakularne zdjęcia będą cieszyć oko i ułatwią czekanie na moje zmiany

Ty mi tu zaraz pisz, dlaczego musisz czekać ze zmianami?

Juzia napisał(a)

To masz jakieś nadzieje????
Ja już przestałam wierzyć w to, że kiedyś przestanę zmieniać...i zmieniać i zmieniać...

no jakieś mam

ewa004 napisał(a)
A pisałam Ci o tym sposobie stosowanym na poletkach w USA ,żeby nie trzeba było przewalać kompostu .
Jak robisz nową pryzmę to na spód kładziesz kawałek rury .
W ten sposób kompost się dotlenia i nie trzeba przewalać .
Ja tak własnie zrobiłam zaczynając nowa pryzmę .

No pamiętam, że pisałaś. Nie pamiętam, jak to miało wyglądać. Rura na płasko?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:20, 28 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

marzanka jest super wg mnie do ciemniejszych kątów. jak ja zechcesz kiedyś to zrobimy przekaz w stałym punkcie przekazowym

Musze o niej poczytać, za propozycję już dziękuję - jeśli się zdecyduję, dam znać.

Magnolio, skoro jesteś, powiedz, co za trawa na tej rabacie? I co jest na tej rabacie, kiedy zawilce przekwitną?

W Gąszczu u Tess 11:03, 28 lip 2015

Do góry
Ewa, skąd ja kombajn wezmę Ale zapamiętam, że na taczkę pasuje. Dzięki za radę

Juzia - błagam, nie odbieraj mi resztek nadziei
Ogródek Niny 11:01, 28 lip 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Zrobilam fotki z bliska

A musisz pod wiśnią mieć rabatę? Nie można jej zostawić jako solitera w trawniku? Wiem, pisałaś, że trawa tam nie rośnie, ale wybacz szczerość - Ty na razie nie masz trawy, tylko chwastowisko
Trawa, jeśli się ją posieje i dba, będzie rosła. Ja mam trawę pod modrzewiem, i choć nie jest podlewana regularnie (bo na letniskowej) to jest ładna.

tu mało widać, bo conic trochę przysłania. ale on jest dużo bliżej, a pod modrzewiem trawka ładna

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2075-ogrod-nad-rozlewiskiem?page=99
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:55, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

O, mus zapamiętać. A marzankę wygooglać musiałam - myślałam, że Wam się litery pogubiły i chodzi i macierzankę

marzanka jest super wg mnie do ciemniejszych kątów. jak ja zechcesz kiedyś to zrobimy przekaz w stałym punkcie przekazowym
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:47, 28 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Za to mamy jedna wspólna teorię- jeżówy lubią mieć nie za kwaśno- może posyp im troszkę jakiegoś dolomitu. Tylko ostrożnie, żeby nie przesadzić

O, mus zapamiętać. A marzankę wygooglać musiałam - myślałam, że Wam się litery pogubiły i chodzi i macierzankę
W Gąszczu u Tess 10:44, 28 lip 2015

Do góry
Asiu - no niby odmłodzone były, bo wiosną je przycięłam. Ale i tak rozczochrańce straszne się zrobiły. Ja mam chyba za mały ogródek dla stipy. Ona ładnie w większych skupiskach wygląda, a u mnie miejsca na takie nie ma.

Justyna - a, dojrzewająca jak szynka parmeńska? Dobre. Nie widziałam u Madżen. Ale tekst Madżen, że dopiero teraz wie co chce w swoim ogrodzie mnie zabił Znaczy - kolejna rewolucja się planuje? Przecież Madżen nieustannie zmienia, bo wie, co chce w swoim ogrodzie

Weroniko, zdjęcia będą, ale spektakularnego efektu nie ma. Roślinki małe, to i efekt mizerny obecnie. A rabatę przedogródkową muszę dobrze przekopać i wybrać wszystkie kłącza (np. konwalii, bo tez tam ich trochę jest). A dotychczas było okropnie sucho, teraz dopiero da radę.
Na liście prac weekendowych pozycja: przekopać przedogródek była, a jakże - ale czasu nie starczyło Stara już jestem, jakoś wolno wszystko robię.

Pszczółko - Już się martwię, że mam za mało tego dojrzałego złota.

Gośka - kompost przesiewałam, bo choć niby się pilnuje, żeby nie wrzucać do kompostownika resztek długorozkładających się, to jednak jakieś takie nierozłożone się trafiały - łodyżki, patyczki, ba, młode malutkie ziemniaczki nawet
W Gąszczu u Tess 10:24, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Do sadzenia używałam własny kompost, do dziś mnie łapy bolą od przesiewania go przy pomocy plastikowej skrzyneczki.

I to jest kwintesencja ogrodniczkowania.
W Gąszczu u Tess 10:21, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Weroniko - meramorfozą to trudno nazwać, bo metamorfoza to zmiana, a tam w zasadzie pustynia jest Nie wiem kiedy, na razie przerabiam ogródek

Aaa, to lepiej, łatwiej zagospodarować pustynię. Tak, czy inaczej czekam

I zdjęcia, koniecznie zdjęcia z weekendowych szaleństw ogrodowych. Pisałam u Iwki, że dużo nie mogę, to chociaż u Was oglądam i oczy cieszę. Dużo zdjęć proszę
W Gąszczu u Tess 10:14, 28 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

????

MAdżen pisała ostatnio, że jest jak szynka parmeńska, bo dopiero teraz wie co chce w swoim ogrodzie.

Nie tak to napisałam, ale mam nadzieję, że zrozumiesz. Ty kumata jaesteś, a ja dzisiaj niemyśląca....
W Gąszczu u Tess 10:10, 28 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Kilejna szynka parmeńska?

????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies