Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:42, 21 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Lajk zostawiony - w telefonie nie mogłem się dokopać tego zdjęcia

Pięknie masz Upchałaś te rośliny czy nadal przymierzasz?
wszystko w ziemi poza floksami, które okazało się miały mączniaka. Po dwóch dniach zauważyłam. Bez skrupułów i w obawie przed zarazą pozbyłam się ich (upsss spadnie na mnie grad zaraz )
Za kciuka dziękuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:40, 21 lip 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ana, conicę też strzyżesz?
bardzo delikatnie, można powiedzieć baaaardzo kosmetycznie Rozmawialam kiedyś z Gosią z forum (była w Mai w ogrodzie) i ona mi powiedziala że można spokojnie delikatnie przyciąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:19, 21 lip 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

powiedz jej że ją eksmitujesz...przecież na to miejsce tyle ładnych jest ...i się szybko zreflektuje

jak nie ruszy to i tak musisz podmianke zrobić
ooo tak też czasami robię Pamiętam kiedyś w podstawówce moja wychowawczyni opowiadała jak rozmawia z kwiatami i one rosną. Kiedyś uważałam ją za szaloną, ale może w tym szaleństwie jest metoda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 21 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tez sobie wczoraj na schodkach tarasu posiedziałam. I tylko sie zastanawiam po co mi dwa komplety mebli ogrodowych...
hahah też czasami zadaje sobie to pytanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:16, 21 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Madżen nie bij - "po to aby za nimi latać w czasie nawałnic?"

Ann ogród Twój poznałam jak tu trafiłam. Później o nim zapomomniałam, gdzieś mi przepadł. Ja teraaz do niego trafiłam ponownie, to tchu mi zabrakło. Cudnie
Mam nadzieję, że oddech odzyskałaś i nic Ci nie jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 21 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
jakos tak uspokojone te twoje rabaty
mówisz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 21 lip 2015

Do góry
Ktoś kiedyś pytał mnie o takie bezkształtne bukszpany. W 2011 mój eM kupił dwa takie cudaki

na początku bałam się cokolwiek z nimi zrobić, ale odważyłam się i ciachnęłam je ostro. Przez rok nie wyglądały szczególnie ładnie, strzygłam je regularnie i teraz wyglądają ok
Przesadziłąm je i to te dwa na pierwszym planie, najwyższy to conica którą również widać na pierwszej fotce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 21 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

jak zdąże zrobić zdjęcia w dobrym świetle bo tam kiepskie światło jest jak wracam z pracy i kiepsko widać

Przy carexach są kosmosy i te zielone to ich listki to bardzo słoneczna wystawa i zauwazyłam, że delikatnie przypaliło alete

Dzieki za info
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:45, 21 lip 2015
Do góry
ana_art napisał(a)
w nawiązaniu do Twojego pierwszego posta u mnie dodam to co napisałam u Iwonki w sprawie ogrodu/roślin jak to ktos określił 'dla ubogich'- nie cierpie tego określenia i się z nim nie zgadzam.... oczywiście to moje zdanie

skopiowałam :

"Ktoś patrząc na moje stożki odrazu przeliczy je na grube trzy zera, tymczasem rabata sobie czekała na nie a ja szukałam, szukałam i znalazłam za trzy zapłaciłam 1/4 ceny względem wyceny za jednego... wielką obwódkę bukszpanową też upolowałam okazyjnie, za jednego wielkiego buksa wrocławskiego płaciłam tyle co za malutkie sadzonki buksików u nas. To samo z cisowym bonsajem którego kupiłam przez przypadek za ułamek ceny w porównaniu do centrum ogrodniczego, za ogromne kule cisowe płaciłam tyle co za malutkie buksowe. Cisy na żywopłot też kupowałam malutkie i kopane czyli dużo tańsze niż doniczkowane w CO... Mogłabym wymieniać i wymieniać"

to jest dobre podejście ...myślę że wiekszość samorobnych ogrodników szuka atrakcyjnych roślin w dobrych cenach ...wielu osobom siś wydaje ze rosliny sie kupuje w supermarkecie ...tylko nikt nie mysli że gdzies je muszą produkować

szukając producentów w okolicy ...poznajemy teren na którym mieszkamy ...dość dobrze!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:44, 21 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
szczerze? to mówie im nie rośnijcie tak cholery bo limki zdominujecie, a limki na to nie damy się i też pną się w górę... aż się boje jak zakwitną i deszcz je położy....

Aaa do rywalizacji rośliny trzeba zagrzewać ... no sama bym tego nie wymyśliła
To może mi poradzisz jak zdopingować trawę, żeby była soczyście zielona a nie żółto-zielona?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 20 lip 2015

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
Witaj Ana ,mam na imię Monika, śledzę twój wątek już od kilku miesięcy i muszę powiedzieć że to najpiękniejszy ogród na Ogrodowisku, pozazdrościłam Ci i mam już projekt od Danusi. Patrząc na Twoje poczynania ogrodowe uwierzyłam , że i mnie amatorowi w tej dziedzinie się uda. W moim projekcie jest dużo podobnych roślin do Twoich, więc jeżeli pozwolisz to będę podpytywała np. o tanie zakupy lub o sposób sadzenia poszczególnych roślinek
oooo jak miło, że się ujawniłaś
wiara przenosi góry, jeśli będziesz miała ochotę pytaj, jak będę umiała podpowiedzieć podpowiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:02, 20 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)

ha zdjęcia z innej perspektywy .... lubię je Fajnie cis wysłonił murek ... Moje przy altanie zatrzymują meble ogrodowe podczas porywistych chwil
a widzisz bo wreszcie tutaj jest porządek
przegląałam fotki z temtego roku i powiem, że duża jest różnica w cisach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:01, 20 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

8 zł. No to szacun, przynajmniej normalna cena, dla normalnych Ludzi.
Tylko czy przetrwają przesyłkę do szczecina?
niestety oni nie wysyłają, trzeba sobie zorganizować transport.... pokazałabym fotki z transportu, ale mam na drugim komputerze...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 20 lip 2015

Do góry
olaw napisał(a)
Tęcze piękne, takie podwójne rzadko spotykane

Twój gąszcz niezmiennie mnie zachwyca

Vanilki u mnie z patyków nie dały radę, nie mam ani jednej, może uda mi się złapać w kolejce na patyczki przy kolejnej ścince u Ciebie
za była taka od horyzontu do horyzontu i do tego podwójna a z drugiej strony pomarańczowe niebo, niesamowity efekt....
mój gąszcz też lubię... na sotkaniu u Szitów była rabata gdzie była wycięa jakaś roślina (nazwa mi uciekła) i była goła ziemia. Powiedziałam, że ja bym cierpiała gdybym miała taką gołą połać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 20 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ana - ogród piekny jak zawsze , uwielbiam tu zaglądać

Ja tez zauwazyłam te trawki i jezówki nowe...
Pokaz jak ta krwawnica z rozplenicami z bliska wygląda. A gdzie dałas krwawnik ten czerwony ?

Pytania : co masz niskiego zielonego posadzone pod carrex elata aurea przy tarasie ? Czt te elata aurea maja u ciebie duzo słonca ? jak im jest w tym miejscu ?

jak zdąże zrobić zdjęcia w dobrym świetle bo tam kiepskie światło jest jak wracam z pracy i kiepsko widać

Przy carexach są kosmosy i te zielone to ich listki to bardzo słoneczna wystawa i zauwazyłam, że delikatnie przypaliło alete
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 20 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No właśnie ceny w Co są najgorsze. Muszę rozejrzeć się po okolicy i poszukać szkółek z drzewami i krzewami i tymi bylinowymi, bo nawet nie znam takich w swojej okolicy. Muszę pogrzebać w necie i pojechać się rozejrzeć. No widziałem że przez internet dużo zamawiałaś, może pójdę twoim śladem
nastaw się, że nie uda Ci się kupić wszystkiego co potrzebne wtedy gdy tego będziesz potrzebował/chciał
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 20 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Ana a jakie rozplenice tam maszczy duze rosna ?
nazwa mi uciekła, ale to są te średnie, nie giganty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 20 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podziwiam bujność roślin, jak zawsze
czasami siadam sobie na schodkach tarasu (tak na schodkach!!! wczoraj był też taki dzień gdy usiedliśmy z eMem) i patrze/patrzymy...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 20 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Ana ja juz pewnie pisałam u Ciebie to ale nie mogę, no normalne nie mogę nie napisać po raz enty Uwielbiam Twój ogród między innymi dlaego, że Twoje rosliny są takie dorodne, zdrowe aż nierealne, że można takie mieć!!!
Ana ściskam i poproszę o więcej

ech.... no i co ja mam napisać???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 20 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki za radę
A rozchodniki naprawdę olbrzymy, co Ty im robisz?
szczerze? to mówie im nie rośnijcie tak cholery bo limki zdominujecie, a limki na to nie damy się i też pną się w górę... aż się boje jak zakwitną i deszcz je położy....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies