bardzo delikatnie, można powiedzieć baaaardzo kosmetycznie Rozmawialam kiedyś z Gosią z forum (była w Mai w ogrodzie) i ona mi powiedziala że można spokojnie delikatnie przyciąć
wszystko w ziemi poza floksami, które okazało się miały mączniaka. Po dwóch dniach zauważyłam. Bez skrupułów i w obawie przed zarazą pozbyłam się ich (upsss spadnie na mnie grad zaraz )
Za kciuka dziękuję
tak, z mikroryzą jak z cięciem bukszpanów tuż po posadzeniu są dwie szkoły. Jedni mówią że jest pomocna, inni że to wywalanie pieniędzy. Nie wiem nie potrafię poiwedzieć czy ponogła moim thujom, bo wszystkie ją dostały, więc porónania nie ma. Nie wiem jak by się zachowywały gdyby jej nie było
Na dwoje babka wrużyła....
Ok ... bo chodzi mi o to, ze mam od trzech lat taki problem, a mianowicie kilka z moich smaragdów traci kolor, szarzeje, w końcu zołknie i usycha i do dziś nie wiem co to jest Jeden ogrodnik powiedział mi wczoraj, że może powodem jest wyjałowiona ziemia - brakuje tujom substancji odżywczych - może nawet jest za sucho i pomyslalam sobie o tej mikoryzie ... ale nie wiem czy mój tok rozumowania jest właściwy?
Tne od zawsze, bo mam szczepionego i probuje z niego kule zrobic.... Kule z rosliny o pokroju stożkowym............Cudownie przyrasta po cieciu, zatem bez obaw mozesz nawet ostrzej korygować pod jednym warunkiem, wiosna przed ruszeniem młodych przyrostów aby sie ładnie odbudował w sezonie.
Mam jakies stozki porozrzucane w roznych dziwnych miejscahc w ogrodzie. Chyba musze wreszcie Twoje rabaty stożkowe skopiowac
emowe nabytki bukszpanowe przeszły niezłą metamorfozę w życiu bym nie powiedziała że to te same roślinki
mam pytanie widziałam że byłaś w Pęchcinie na zlocie ja się wybieram w najbliższym czasie do tej szkółki ciekawa jestem jak cenowo tam się przedstawia drogo? tanio?
Śmieszne określenie ogród dla ubogich w sumie to ja taki tworze rozmnażam wszystko dziele na maksa wymieniam się dostane coś za darmo. Po niektórych wątkach widać że ludzie mają pieniądze ja za bardzo nie mam więc muszę sobie radzić inaczej trzeba kombinować