Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:01, 20 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)

8 zł. No to szacun, przynajmniej normalna cena, dla normalnych Ludzi.
Tylko czy przetrwają przesyłkę do szczecina?
niestety oni nie wysyłają, trzeba sobie zorganizować transport.... pokazałabym fotki z transportu, ale mam na drugim komputerze...
ana_art 23:02, 20 lip 2015

Syla napisał(a)

ha zdjęcia z innej perspektywy .... lubię je Fajnie cis wysłonił murek ... Moje przy altanie zatrzymują meble ogrodowe podczas porywistych chwil
a widzisz bo wreszcie tutaj jest porządek
przegląałam fotki z temtego roku i powiem, że duża jest różnica w cisach
ana_art 23:07, 20 lip 2015

ogrodomaniaczka napisał(a)
Witaj Ana ,mam na imię Monika, śledzę twój wątek już od kilku miesięcy i muszę powiedzieć że to najpiękniejszy ogród na Ogrodowisku, pozazdrościłam Ci i mam już projekt od Danusi. Patrząc na Twoje poczynania ogrodowe uwierzyłam , że i mnie amatorowi w tej dziedzinie się uda. W moim projekcie jest dużo podobnych roślin do Twoich, więc jeżeli pozwolisz to będę podpytywała np. o tanie zakupy lub o sposób sadzenia poszczególnych roślinek
oooo jak miło, że się ujawniłaś
wiara przenosi góry, jeśli będziesz miała ochotę pytaj, jak będę umiała podpowiedzieć podpowiem
Makao_J 00:37, 21 lip 2015

Witam. Ten ogród tak jak wiele innych jest na mojej liście obserwowanych od daaawna. Od początku przestudiowałam Twoje zmagania i podziwiam to co osiągnęłaś. Więc w końcu musiałam się odezwać i tu.
Może kiedyś poznam Was wszystkich na jakimś zjeździe ogrodowiskowym. Liczyłam że wybiorę się do Szmitów ale coś mi się ubzdurało że ten zjazd jest w sierpniu a tu widzę że niektórzy już wklejają jakieś zdjęcia z szefową więc coś chyba przegapiłam. No nic. Spróbuję za rok.
A tymczasem będę inspirować się dalej Waszymi ogrodami. Pozdrawiam
ren133 00:44, 21 lip 2015

ana_art napisał(a)
szczerze? to mówie im nie rośnijcie tak cholery bo limki zdominujecie, a limki na to nie damy się i też pną się w górę... aż się boje jak zakwitną i deszcz je położy....

Aaa do rywalizacji rośliny trzeba zagrzewać ... no sama bym tego nie wymyśliła
To może mi poradzisz jak zdopingować trawę, żeby była soczyście zielona a nie żółto-zielona?
06:45, 21 lip 2015
ana_art napisał(a)
w nawiązaniu do Twojego pierwszego posta u mnie dodam to co napisałam u Iwonki w sprawie ogrodu/roślin jak to ktos określił 'dla ubogich'- nie cierpie tego określenia i się z nim nie zgadzam.... oczywiście to moje zdanie

skopiowałam :

"Ktoś patrząc na moje stożki odrazu przeliczy je na grube trzy zera, tymczasem rabata sobie czekała na nie a ja szukałam, szukałam i znalazłam za trzy zapłaciłam 1/4 ceny względem wyceny za jednego... wielką obwódkę bukszpanową też upolowałam okazyjnie, za jednego wielkiego buksa wrocławskiego płaciłam tyle co za malutkie sadzonki buksików u nas. To samo z cisowym bonsajem którego kupiłam przez przypadek za ułamek ceny w porównaniu do centrum ogrodniczego, za ogromne kule cisowe płaciłam tyle co za malutkie buksowe. Cisy na żywopłot też kupowałam malutkie i kopane czyli dużo tańsze niż doniczkowane w CO... Mogłabym wymieniać i wymieniać"

to jest dobre podejście ...myślę że wiekszość samorobnych ogrodników szuka atrakcyjnych roślin w dobrych cenach ...wielu osobom siś wydaje ze rosliny sie kupuje w supermarkecie ...tylko nikt nie mysli że gdzies je muszą produkować

szukając producentów w okolicy ...poznajemy teren na którym mieszkamy ...dość dobrze!

06:47, 21 lip 2015
ren133 napisał(a)

Aaa do rywalizacji rośliny trzeba zagrzewać ... no sama bym tego nie wymyśliła
To może mi poradzisz jak zdopingować trawę, żeby była soczyście zielona a nie żółto-zielona?

powiedz jej że ją eksmitujesz...przecież na to miejsce tyle ładnych jest ...i się szybko zreflektuje

jak nie ruszy to i tak musisz podmianke zrobić
Madzenka 06:53, 21 lip 2015

Tez sobie wczoraj na schodkach tarasu posiedziałam. I tylko sie zastanawiam po co mi dwa komplety mebli ogrodowych...
Konieczki 07:12, 21 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Tez sobie wczoraj na schodkach tarasu posiedziałam. I tylko sie zastanawiam po co mi dwa komplety mebli ogrodowych...

Madżen nie bij - "po to aby za nimi latać w czasie nawałnic?"

Ann ogród Twój poznałam jak tu trafiłam. Później o nim zapomomniałam, gdzieś mi przepadł. Ja teraaz do niego trafiłam ponownie, to tchu mi zabrakło. Cudnie
malkul 07:46, 21 lip 2015

Syla napisał(a)

ha zdjęcia z innej perspektywy .... lubię je

ja też takie lubię