Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Podaruj nasiona 20:27, 02 sty 2017

Do góry
Dziewczyny stipa mi nie zakwitła czy mogę prosić o nasiona, chętnie przyjmę inne nasionka trawy
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:09, 02 sty 2017

Do góry
zoja napisał(a)

ja stipę w zeszłym roku wysiałam 13 lutego - nie zakwitła

no to musial byc inny powod...ale stipa nawet jak nie kwitnie to jest sliczna
siewki z gruntu pojawiaja sie duzo pozniej i jeszcze w czerwcu sa malutkie

ja bede siala chyba i stipe i rozplenice

zastanawiam sie co jeszcze w lutym...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:40, 02 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
O matko !!! Już temat siewów się zaczyna??

Ja nic nie sieję. Stipa wysiana rok temu nawet nie zdążyła mi zakwitnąć. Więcej już nie sieję.

ja stipę w zeszłym roku wysiałam 13 lutego - nie zakwitła
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:27, 02 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ja nic nie sieję. Stipa wysiana rok temu nawet nie zdążyła mi zakwitnąć. Więcej już nie sieję.

a to moze wlasnie za pozno wysialas
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:22, 02 sty 2017

Do góry

Witam, i o radę pytam :-) 07:32, 02 sty 2017

Do góry
Witam w Nowym Roku. Przez ostatnie miesiące czytałam i przeglądałam forum namiętnie. Trafiłam na super wątki gdzie ogrody urządzone są w moim stylu. Siakowa i Malkul - mistrzostwo świata. Tyle rzeczy mi się podoba że sama teraz nie wiem co gdzie jak i ile. Na pierwszy ogień idzie miejsce przy fioletowej ścianie - dokładne miejsce na zdjęciu z 16/09 godz 12:50. Plan taki - 3 brzozy doorenbos pod ścianą grecki a w nogach brzoz kilka kulek bukszpaniwych a pomiędzy stipa.
Z Pszenicznej ... 22:39, 01 sty 2017

Do góry
U mnie jeszcze zachwycam się patrząc przez okno na zimowy ale taki nie do końca zimowy bo bezśnieżny ogród - otóż zachwycają mnie zimozielone choiny, bukszpany, evergoldy i ice dance, no i stipa jeszcze..
Buziaki noworoczne zostawiam
Z Pszenicznej ... 12:51, 01 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Agata czy mogłabyś spojrzeć na swoją bylinówkę teraz i napisać które roślinki ładnie wygladają w taką bezsnieżną zimę?
u mnie zapunktowała runianka, kostrzewy, seslerie i żurawki. orliki, rudbekie, jarzmianki i jeżówki to paskudy.

udanego wieczoru dzisiaj i wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zadowolenia z rodziny, domu i ogrodu oraz wielu przyjemnych chwil Ci życzę

Nie wiem czy chodzi Ci o kolor czy formę, bo mnie interesuje i to i to
U mnie ładnie wygląda kostrzewa, wciąż niebieska, żurawki w kolorze nadal, naparstnice są zieloniutkie, stipa powiewa, owsica wciąż ładna, ice dance tak samo... jak się uda to zrobię Ci zdjęcia.

Jeżówki mam obskubane już z nasionek, ale ja lubię wygląd zimowy bylin i nie przeszkadzają mi zaschnięte i połamane pędy

I ja Wam wszystkiego co najlepsze w 2017
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:59, 31 gru 2016

Do góry
I takie tam grudniowe widoczki

Hortensje wciąż zdobią

Ładny kolor daje tatarak Ogoni stipa

Ostrokrzew i trzmielina w objęciach rozplenic

Ogród tworzony z pasją 09:52, 30 gru 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie w tym roku chyba tylko warzywka będą na parapetach.

U mnie rozplenice, ew. stipa.
Ogród tworzony z pasją 22:15, 29 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cześć Karolu. Witam poświątecznie
Mi w tym roku też stipa nie wzeszła tak, jak chciałam, potem kiepsko miejscami urosła, ale były tez sadzonki, które są ładne, tylko ich mniej miałam. W tym roku posieję do pudełka, a potem podzielę na 8 części, zrobię kępkami.
Każdy sezon jest inny, warto próbować

Witaj.

Myślę, że pogoda mogłabyć dla niej nieodpowiednia. Ona uwielbia słońce i ciepło... a w tym roku pogoda pozostawiała sobie wiele do życzenia

U mnie nadal jest soczyście zielona, twardo się trzyma mimo przymrozków.
Ogród tworzony z pasją 22:11, 29 gru 2016

Do góry
MariBere napisał(a)

Witaj Karolu,
Nadrabiam wątek i uśmiałam się z powyższych wpisów. Nigdy nie planowałam wysiewać nasion w domu. W ubiegłym sezonie pod wpływem Twojej relacji z siania stipy, złamałam się i też posiałam. A teraz piszesz, że nie planujesz jej już siać. No nie. Ja się chyba nie zgadzam

Mi oprócz rozplenic nic się nie udało. Werbena nie zdążyła zakwitnąć, a część uschła przy wiosennym hartowaniu. Stipa niby wyrosła, ale dosyć marnie jak na nią no i żadna sztuka nie zakwitła. Myślę, że rok mógłbyć dla niej nieodpowiedni.

Z Pennisetum natomiast jestem bardzo zadowolony. W tym roku je okryłem, bo jeszcze młodziaki.
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:25, 29 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Domi, ten murek w wydaniu Sylvii jest realny i wcale nie jest drogi w wykonaniu. Kwestia doboru materiału. Ja sama z cegły murowałam okrągłą donicę. Wiec M sobie zapewne poradzi, a pomysł jest rewelacyjny
Nasadzenia - sama zdecydujesz, czy trzmielina, czy carexy. Może być też stipa z szałwią na mijankę. To już kwestia tego, co zapragniesz. Pomysłu się trzymaj, masz potencjał i można zrobić etapami. Ważne, ze jest plan. A realizację można rozciągnąć w czasie
tak tak prace murkowe będą musiały poczekać na swoją kolej, niestety są sprawy ważne i ważniejsze, ale powoli damy radę
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:11, 29 gru 2016

Do góry
Domi, ten murek w wydaniu Sylvii jest realny i wcale nie jest drogi w wykonaniu. Kwestia doboru materiału. Ja sama z cegły murowałam okrągłą donicę. Wiec M sobie zapewne poradzi, a pomysł jest rewelacyjny
Nasadzenia - sama zdecydujesz, czy trzmielina, czy carexy. Może być też stipa z szałwią na mijankę. To już kwestia tego, co zapragniesz. Pomysłu się trzymaj, masz potencjał i można zrobić etapami. Ważne, ze jest plan. A realizację można rozciągnąć w czasie
Ogród z pergolą 12:39, 29 gru 2016

Do góry
i moje obserwacje co do roslin ładnie teraz wygladających
stipa, zurawki, green dance, firletka
Ogród Mirelli 10:08, 29 gru 2016

Do góry
Karolka z odzieżą używaną to dobry pomysł A jakie to są wianki w skarpetkach?
Na zakupy koniecznie musimy się razem umówić. Myśl nad miejscem w Maluśkiewiczu, bo jak wejdziemy do szkółki bylin to gwarantuję, że nie tylko wyjdziesz ze stipą

Dominiczka ta trawa to stipa niezwiązana, kilkanaście zostawiłam falujscych i super wyglądają.
FC już nie mam, wszystkie wymarzły
Wianek na drzwiach kupny

Aniu dziękuję, buziaki przesyłam
Ogród tworzony z pasją 22:30, 28 gru 2016

Do góry
Cześć Karolu. Witam poświątecznie
Mi w tym roku też stipa nie wzeszła tak, jak chciałam, potem kiepsko miejscami urosła, ale były tez sadzonki, które są ładne, tylko ich mniej miałam. W tym roku posieję do pudełka, a potem podzielę na 8 części, zrobię kępkami.
Każdy sezon jest inny, warto próbować
Ogród Mirelli 18:10, 28 gru 2016

Do góry
Iwonko donic nie stawiałam na styropianie, nie ma takiej potrzeby, bo one w środku tak na 1/3 mają włożony styropian tzn.donice nie są całe wypełnione ziemią.

Basen został, traktujemy go jako jednoroczny, nie było czasu go złożyć, zresztą chcemy kupić większy i taki, którego nie trzeba na zimę składać

Stipa powiązana w tym miejscu co na fotce i na przodzie między różami, bo łatwiej mi liście od róż między krzakami wybierać. Pozostałe stipy jakieś 80 sztuk faluje

Domi donice od środka na spodzie mają styropian włożony.
Ciekawe ile z tych wypasiony stip przetrwa zimę. Póki co dojrzałam dwie siewki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:37, 28 gru 2016

Do góry
O, a co będziesz siała? KAsiulek a propos nasionek - w błąd Cię kiedyś wprowadziłam pisząc, że stipa (ta trawka co Ci się u mnie podobała) jest jednoroczna. Ale tak wtedy sądziłam. Więc stipę też wysiewaj . Z traw chciałabym drżączkę większą wysiać, bo ma cudne kwiatostany . Ta natomiast z całą pewnością jest jednoroczna.
Ogród tworzony z pasją 22:40, 26 gru 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja już nie będę bawić się w nasionka. Moja stipa wyrosła ładnie ale nawet nie zakwitła więc nawet nasion nie mam.

Karol99 napisał(a)
Ja też nie będę wysiewac jednorocznych, za dużo z tym pracy. Stipa w tym roku marnie mi urosła, nie zawitla i nie powala mnie swoim urokiem. W każdym razie dużo odbiega od internetowych fotek.

Witaj Karolu,
Nadrabiam wątek i uśmiałam się z powyższych wpisów. Nigdy nie planowałam wysiewać nasion w domu. W ubiegłym sezonie pod wpływem Twojej relacji z siania stipy, złamałam się i też posiałam. A teraz piszesz, że nie planujesz jej już siać. No nie. Ja się chyba nie zgadzam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies