Haniu ja też myślę już o wysiewać.Ty to masz szklarenkę to i dużo możesz roślin wysiać ja mam tylko parapety niestety .PS.gdzie twoja zima nie pokazujesz?
dużo będę siała do gruntu.
Mnożarka ma 60 m kw. inni nazywają 2x3 jako szklarnię
Astry wysieję pierwszy raz to w mnożarce, potem rozpikuję, wydaje mi się że jarmuż, kapusty ozdobne. rącznik, rutewkę. nie wiem nic o burakach liściowych. ale zasieję w torfowe doniczki.
cleome pięknie się rozsiało, to wprost do gruntu próbuję.
Na parapety do domu lobelia, szałwia omączona. stipa, Purple Mayesty, zostało mi troszkę carex bronze z ubiegłego roku. zamówiłam len nowozelandzki to też ciepło musi być.
Cynie szybko kiełkują to nie wiem gdzie, nie chce bawić się w pikówki.
Karpy dalii będę podpędzała pod szkłem.
zastanawiam się nad pomidorami, nie ma komu potem podlewać w mnożarce, może tylko kilka krzaków do gruntu.
Zimy nie pokazuję nie mam kiedy zrobić zdjęć co dzień wyjeżdżam na rh.
Haniu piszesz coś o cleome . Ja zauroczyłam się tą rośliną jak zobaczyłam ją u kogoś w ogródku. Czytałam,że jest jednoroczna ale się wysiewa. Napiszesz coś o niej ?Chciałabym wysiać u siebie.
Czytam o planach wysiewania ogromnej ilości nasionek kwiatowych. U mnie są byliny, więc mam z głowy zakup nasionek. Co prawda zawsze wiosną skuszę się na jakieś nasionka i wysieję je, a później jak kura z jajkiem latam i szukam kawałeczka wolnej przestrzeni. Na pewno wysieję nasionka od ogrodowiskowych koleżanek.
Cleome jest piękne, miałam go przez trzy lata, w ubiegłym roku sam się wysiał, a swoich rozsad już nie posadziłam, bo w gruncie samosiejki były ładniejsze jak moje z rozsady.
Dlatego w tym roku wcześnie wysieję na rabaty.
Cleome piękne, mnie w ub. roku nie udały się z rozsady, zmarniały po przepikowaniu. Buraka liściowego siej do runtu, radzi sobie znakomicie, zarówno bordowy jak i żółty. Cynie też wysiewam bezpośrednio do gruntu, po 15, 20 maja, ciepłe noce muszą być. Miłek letni wysiewałam dwa lata temu, kwiatki malutkie, niepozorne, ginęły w kompozycjach.