Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 16:29, 04 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Raczej nie możliwe aby stipa tulipany pokazały się razem. Nim stipa będzie widoczna to tulipany już przekwitną.Chyba że zadowoli Cię taka malusia stipka i wysokie tulipany.

Jak spoglądam na moją stipę to ona wygląda bardzo ładnie. Jeżeli wiosną by tak nadal wyglądała to bez cięcia by mogła zostać i tulipanki w niej by były
Szkoda tylko, że jesienią tej inspiracji nie znałam, bo niestety w stipę tulipanów nie posadziłam ehhhhhh

Ania, a dlaczego teraz nie ma tego zdjęcia?
Mam prośbę jak możesz poszukaj i podaj link, skopiuje sobie na dysk
Muszę takie nasadzenie wypróbować.
Makao_J 18:22, 04 sty 2017

MirellaB napisał(a)

Jak spoglądam na moją stipę to ona wygląda bardzo ładnie. Jeżeli wiosną by tak nadal wyglądała to bez cięcia by mogła zostać i tulipanki w niej by były
Szkoda tylko, że jesienią tej inspiracji nie znałam, bo niestety w stipę tulipanów nie posadziłam ehhhhhh

Ania, a dlaczego teraz nie ma tego zdjęcia?
Mam prośbę jak możesz poszukaj i podaj link, skopiuje sobie na dysk
Muszę takie nasadzenie wypróbować.

O jakie zdjęcie chodzi Mirella? Nie mogę skojarzyć. Na pincie? Ostatnio wklejałam tulipany w szkle - o to chodzi?

Mirella przypominam że idą przymrozki i tego stipa może jednak nie przetrwać. Moja też rok temu do pewnego momentu wyglądał zdrowo a potem przyszły przymrozki i szlak ją trafił.
JoannA 18:33, 04 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Moja też rok temu do pewnego momentu wyglądał zdrowo a potem przyszły przymrozki i szlak ją trafił.

A ja myślę Aniu że stipa nie wymarzła tylko zgniła z nadmiaru wody. Przynajmniej u mnie tak było w ubiegłym roku.
AngelikaX 20:36, 04 sty 2017

Makao_J napisał(a)

O jakie zdjęcie chodzi Mirella? Nie mogę skojarzyć. Na pincie? Ostatnio wklejałam tulipany w szkle - o to chodzi?

Mirella przypominam że idą przymrozki i tego stipa może jednak nie przetrwać. Moja też rok temu do pewnego momentu wyglądał zdrowo a potem przyszły przymrozki i szlak ją trafił.

Mirelce pewnie o te foto chodzi:

https://pl.pinterest.com/pin/470204017329751155/

moje stipy po ostatniej zimie też część wymarzła, niektóre odbiły tylko po kilka zdzbeł...
20:53, 04 sty 2017
AngelikaX napisał(a)

moje stipy po ostatniej zimie też część wymarzła, niektóre odbiły tylko po kilka zdzbeł...

super ta fota ..i te tulipany taki głęboki kolor maja ....zachwyciłam sie ....tylko mama obawy czy w naszym klimacie taka faza stipy zgra się z tulipanami ....bo cos mi sie wydaje ze stipa u nas dużo później.
AngelikaX 20:56, 04 sty 2017

Mnie też tak się wydaje.
Makao_J 21:20, 04 sty 2017

No właśnie tak napisałam Mirelli - że one się nie zbiegną u nas.
Makao_J 21:21, 04 sty 2017

JoannA napisał(a)

A ja myślę Aniu że stipa nie wymarzła tylko zgniła z nadmiaru wody. Przynajmniej u mnie tak było w ubiegłym roku.

Bardzo możliwe. Nie upieram się przy swoim bo nie jestem pewna że one zmarzły na 100%. W każdym ranie nie przetrwały zimy.
ElzbietaFranka 22:27, 04 sty 2017

Aniu odnosnie bambusa - nie koniecznie trzeba miec japoński ogród. Widziałam w kilku miejscach rosnące bambusy. To taka grubsza trzcina.
Paweł od ogrod na skarpie polecił mi bambus, ale musze sprawdzic jaki.
Ten bambus który pokazałam na fotkach ma gdzieś ok. 8 lat na osiedlu i tez się dobrze prezentuje taka wyższa trawa.
MirellaB 02:09, 05 sty 2017

AngelikaX napisał(a)

Angelika dziękuję - tak o to zdjęcie mi chodziło