Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 11:17, 09 wrz 2016

Do góry
Ni nie widać, zdjęcie z telefonu, pod światło, no ale trudno
Mam takie oto dwa cisy, dostałam kiedyś od cioci, wyhodowane przez nią I moje pytanie brzmi, jak myślicie nadają się, żeby z nich kulkui robić? I czy jeszcze teraz ciąć można?
Działeczka Asi :) 11:16, 09 wrz 2016

Do góry
Tak wygląda mały, bezradny osiołek ogrodowiskowy

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:15, 09 wrz 2016

Do góry

Ja i mój ogródek, a może ogród 11:04, 09 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no to przemyślę

choć mam zebrinusy i jestem na razie zadowolona, ale one jeszcze młode, bo mają ze 3 lata

chyba, że mi podpowiesz jak to jest trawa - obstawiam , że miskant, ale kupiona jak nn i podoba mi sie jak rosnie

Domi, a nie jest to Morning Light? Zobacz sobie u mnie i porównaj
Ja mam ML od Małej Mi
Zakątek z fioletową ławeczką 11:00, 09 wrz 2016

Do góry
Wrzucam fotki,pomęczę Was, bo znowu trochę mnie nie będzie

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:58, 09 wrz 2016

Do góry
no to przemyślę

choć mam zebrinusy i jestem na razie zadowolona, ale one jeszcze młode, bo mają ze 3 lata

chyba, że mi podpowiesz jak to jest trawa - obstawiam , że miskant, ale kupiona jak nn i podoba mi sie jak rosnie

Brązowienie iglaków 10:57, 09 wrz 2016

Do góry
Witam!

Mam problem z bardzo zaniedbanym drzewkiem. Była to zeszłoroczna choinka bożonarodzeniowa, która została wsadzona na wiosne w ziemię i pozostawiona samej sobie.
Pytanie czy można ją jeszcze uratować? Odciąć uschnięte gałązki? Jeśli tak to kiedy?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 10:40, 09 wrz 2016

Do góry
Dziś zaplanowałam sprzątanie w domu, potem trochę w ogrodzie Mam kawałek rabaty do zagospodarowania. Została nieco poszerzona, szmaragdy czekają na posadzenie, ale to dopiero wieczorkiem.

Zakątek z fioletową ławeczką 10:28, 09 wrz 2016

Do góry
Hortensja, którą kupiłam jako phantom.

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:17, 09 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Ach, jak mi się to podoba Te kamulce duże świetnie dopełniają tę rabatę. Bardzo piękna kompozycja, jeszcze traw bym tu lekkich troszkę dodała.
Nowe kule super, też jeszcze takich nie widziałam.
No i podziwiam jaka z Ciebie gospocha jest, tyyyle słoików machnąć!!!
Co by tu posadzic.....? 10:10, 09 wrz 2016

Do góry
Coś mi się pozajączkowało i dopiero po napisaniu poprzedniego posta zobaczyłam Twój plan.
Ponieważ Toszka już przetestowała grubość Twojej skóry, ja już nie będę jej nadwyrężać (skóry, nie Toszki, choć Bóg mi świadkiem - i to często robię) i nic nie napiszę na temat Twojego planu

Pokażę Ci swoją propozycję, a Ty oceń sam, czy Ci ten kierunek odpowiada

Paint ma swoje ograniczenia, a plan jest zaledwie wstępny, więc niektóre linie zostawiłam koślawe.
Mam nadzieję, że plan da się odczytać, bo nie mogłam usunąć Twoich rysunków

Linie faliste, to oczywiście linie rabat. Strzałka to linia widokowa - na końcu działki powinny być jakieś nie za wysokie krzewy, żeby z tarasu było widać piękny widok.
Szary kwadrat to domek a zielony - warzywnik i kompostownik. Urealniłam nieco ich rozmiary i przeniosłam w wygodniejsze miejsce.
Tam, gdzie zielone kółka powinny być najwyższe drzewa i krzewy, żeby zasłaniały sąsiadów, domek i warzywnik, pozostałe części rabat też natualnie powinny być obsadzone, tylko niżej.

Między tarasem a trawnikiem schody, bo i tak trawa się tam nie utrzyma.

I jak?
Obawiam się, że chyba trochę więcej nasadzeń niż pierwotnie planowałeś
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:08, 09 wrz 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Pogoda nawet dopisuje ale brak czasu na ogród jak narazie nie byłem w nim z 3 dni już. Ale chyba wszystko żyje dziś byłem na zakupach kupiłem kwiatka do domu sobie na pocieszenie. I tyle z roślinnych wieści u mnie słychać. Jakieś foto mam rośliki na wieczór i pozdrawiam.
Na foto KARD liście dł. nawet 1m. ładnie wygląda

Wpadłam sobie Piotrze do Ciebie i tak sobie od tyłu idę. Też mam kardy, ale się pionowo trzymają. Pewnie są tak zgniecione, że sie rozłożyć nie mogą ha ha Co z nim zrobisz na zimę? Będziesz okrywał?
Hibiskuda czerwonego też mam, ale u mnie jeszcze nie kwitnie. Szybko u Ciebie.
Mój jest ten kawałek ogrodu 10:03, 09 wrz 2016

Do góry
No to Twoja wygląda tak jak powinna wyglądać Pinky Winky piękne kwiaty.
Może moja to coś innego? Szukałam zdjęć i najwyraźniej nie była warta fotografowania, bo przez lata niewiele tego jest.
Znalazłam zdjęcie z początków przebarwiania i z początku września. Teraz już jej prawie nie widać na rabacie tak ściemniała.

Mój jest ten kawałek ogrodu 09:43, 09 wrz 2016

Do góry
Aga, spójrz, u mnie jak sie przyjrzysz z bliska tez sa rózne te kwiaty, ale jednak nie takie łyse. Z daleka jest efekt.

tutaj chyba najbardziej widac roznice miedzy poszczegolnymi wiechami

To wszystko jeden krzak. Nie pamietam w ktorym roku go sadziłam, ale mniej wiecej jest w wieku Twojej Pinky. Szczególnie o nia nie dbam, nawet nie pamietam czy dostała nawóz do hortek w tym roku.
Jak widac liscie ma lekko poobgryzane w tym roku, ale z bliska jej nie oglądam to nei widać
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:41, 09 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Ten kolor jest świetny!
Ja też mam hibiskusy, najdłuższa bylinówka ma w plecach żywopłocik z hibiskusów. Rosną od małych siewek, ale już docierają do wysokości, że widać je zza kwiatów. Może w przyszłym już będą górować nad nimi.
Widziałam raz w Rzeszowie okaz piękny. To był hibiskus chyba 4 metrowy poprowadzony jako drzewo. Bajkowe niebiesko kwitnące drzewo
Bodziszek tak wysoko się wspiął? Pnący chyba ha ha
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:37, 09 wrz 2016

Do góry
w między czasie coś takiego jeszcze wymodziłam:
z grabami:

z klonowatymi:

a może w rzędzie jednak doorenbosy????Będzie mniej formalnie i doda sie trochę lekkości do tych coool no i bedzie pasowało do tych bocznych???
Ogród Ani :) 09:27, 09 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
alllllllllle sztuki boskie są
Malutki pod lasem 09:27, 09 wrz 2016

Do góry
Piszę z telefonu, to mi ciężko, ale coś wkleję
Limko-werbena
Vanilka
Motylek
I moja chluba, wyhodowane z nasionek od Karola Hameln Kwitną
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:24, 09 wrz 2016

Do góry
Ostatecznie już kosiłem na jakieś 5cm z groszem. Efekt na zdjęciach poniżej. Trawa miała 21 dni. Z strony domu przedstawionej na zdjęciach jest trochę rzadko. Dziś po koszeniu albo mi się wydaje albo już bardziej się zadarniła. Stąd pytania:

1.Robić dosiewki?
2.Wstrzymać sie do wiosny a teraz kosić nisko?

3.I czy czymś mam nawozić w tym roku? - Danusia sugerowała F. jesienny. W instrukcji piszą że należy nawozić w sierpniu i październiku.
4.Nawozić już czy poczekać i nawieźć po 2 koszeniu?
5.Nawozić raz czy dwa ?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:23, 09 wrz 2016

Do góry
Pokaże jeszcze mój nowy nabytek latarnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies