Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymiana rozchodników 14:35, 08 wrz 2016

Do góry
Frezja moze sie wymienimy .ten pierwszy mi sie podoba
Ja mam o bordowych liściach
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:30, 08 wrz 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Myśląlm jeszcze o takim ułożeniu buksów:

buksy w hakone a w środku sesleria i szałwia lub runianka...lub
buksy w kamyczkach a w środku hakone.....dużo hakone...
Lamy też do przeniesienia....

Mi tutaj przede wszystkim drzewek brakuje., Najpierw drzewa, potem reszta
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:26, 08 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wooow ale fota.. bomba

Awatarek śliczny i kolejnych 33 lat a nawet dłużej
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:19, 08 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hehe ty też ziemię oglądasz ? heheh ja z okna patrzę hihih rano z łazienki
dla nas to normalne, dla innych niekoniecznie

Tu ma być ogród :) 14:13, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czy to są ostnice?
Piękna kompozycja.

Masz rękę kobieto!
Ogród w skali mikro cz.II 14:00, 08 wrz 2016

Do góry
Jeżówka eccentric tak wyczekana...rośnie za falą red baronœ..czekam na kolor..i trzymam kciuki ,żeby pasował z dostosowaniem wysokości jest kiepsko..wystaje za bardzo ponad red barona...

Hortensja little lime kwitnie cudnie , jest bardzo kompaktowa...niestety moje obie hortki po tych desczach dostały jakiegoś magicznego grzyba i liście wyglądają mało efektownie .. Jakie delikatne sformułowanie

I rzut oka na ogród zza szalejącej rozplenicy

A to.. hmmmm..wczoraj byłam w nowej zjawiskowej kawiarni na jednej ze ścian wymalowanej farbą tablicową był taki oto napis zrobiłam fotkę i wrzuciłam na pulpit kompa w pracy i teraz chcę się podzielić z Wami tą moją ukochaną filozofią jedzenia

Buziole i miłego dnia dla zaglądających u mnie upały iście afrykańskie

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:00, 08 wrz 2016

Do góry
Witam,

14 maja 2016 zasiałem (na 200m2 działki uprzednio zakładając system nawadniający HUNTER oraz siatkę na krety) trawę (GOLDGRASS). Podłoże było piaszczyste więc dowiozłem przesianego czarnoziemu na ok 20cm wysokości. Nie traktowałem zwałowanej ziemi więc co oczywiste najpierw wzeszły chwasty, a po nich trawa.
Chwasty: usunąłem najpierw mechanicznie, a potem pod koniec czerwca za pomocą Mniszka i kolejny raz Mniszek 15.08.
Nawożenie: pierwsze na początku lipca, drugie 3 wrzesnia.
Nawadnianie: do momentu wzejscia trawy (1 miesiąc) dwa razy dziennie (rano i wieczorem, 1sesja = po ok.20 minut na każdą z 5 sekcji), potem raz dziennie (od 5:00 rano), a od sierpnia 4 razy w tygodniu (system posiada czujnik deszczu).
Do końca lipca trawa wyglądała bardzo przyzwoicie, a potem jej stan przedstawiają zdjęcia.
Koszenie: raz w tygodniu na 2 stopień wysokości cięcia (ok 4cm).

PROBLEM:
Obecnie trawa po koszeniu jest na całej powierzchni żółtawa, przed koszeniem jest oczywiście trochę lepiej, ale na zbliżeniu widać zalążki mchu. Z chwastami sobie radzę, ale trawa ma płytkie korzenie i bez problemu można kępki wyjmować z ziemi...

Proszę o poradę, co powinienem zrobić by przywrócić trawę do normalności?
(doradców wśród znajomych hest wielu, ale każdy beż zgłębiania tematu ma inną koncepcję - za mało wody, za dużo wody, za mało nawozu itp.)

Z góry dziękuję za porady.

Wymiana rozchodników 13:59, 08 wrz 2016

Do góry
Mam taki (foto aktualne) i wnioskuję z opisu w artykule, że to Sedum erythrostictum 'Frosty Morn'. Jednakże mogę się mylić..

I taki

Fotka 3 to jego wygląd z ub. roku.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:57, 08 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Czyli eM i dziecko są bezpieczni

Uwielbiam dziewczyny wasze dyskusje....Lekturę co niektórych wątków powinni jako terapię antydepresyjną zapisywać.... choć z drugiej strony może być mocno szkodliwa... można pęknąć ze śmiechu....
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:54, 08 wrz 2016

Do góry
Jola ciemierniki od Ciebie rosną

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:50, 08 wrz 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Witaj Iwonko chciałam nadrobić zaległości u Ciebie ale pisma obrazkowego nie ma hihihihi ale lecisz z tymi stronami poproszę fotki chociaż jedna
Pozdrawiam
nie ma co focic, przez te kopanie wszystko mi zaroslo.
Ale kwiatki mam dla Ciebie

Wymiana rozchodników 13:44, 08 wrz 2016

Do góry
jeśli ktoś chciałby podzielić się tym z ciemnymi liścmi lub białymi kwiatami bedzie mi bardzo miło
ja moge podzielic sie tym rózowym
Ogród w skali mikro cz.II 13:43, 08 wrz 2016

Do góry
Paré fotek z mikro ogrodu , no bo przecież przez to " zatopienie " się w tych cudownych oczach pewnego pana mogliście zapomnieć , jak mikro ogród wygląda
Moje rozchodniki ten jest ukradziochowany z pracy...nie znam rodzaju...rozchodnikus szkolnikus

Rozchodnik matrona widać wyraźnie inny kolor kwiatów...ale za to liście zdecydowanie piękniejsze

Rozchodnik i stipa zestaw idealny

No i z dalszej perspektywy

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:35, 08 wrz 2016

Do góry
Dziękuję Basiu i Zbyszku! Mam nadzieję uchwycic moment kwitnienia. Bo przy trzech pączkach może mi się nie udać!

Pszczelarnia 13:14, 08 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mam takiego floksa - żarówka. Dopiero kwitnie.

Miałam takiego, ale zjaśniał rosnąc przy blado różowych, ładnie komponuje się z kłosowcami
Ciekawa jestem, jakie drzewa posadzisz, jedno nie przysłoni zabudowań.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:09, 08 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Aniu,
ten pierwszy wymaga dopasowania z rabatami bocznymi.
Żeby dużo nie pisać:

Drugi ok,
Trzeci robi wrażenie i może być naprawdę wow - ale będziesz musiała być jak Edward Nożycoręki

Wiem, o co chodzi
I ten pierwszy by pasował na rabatę przy bramie, bo tam jest dłuższy kawałek i to zaznaczone półkole można by było tam przeciągnąć...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:01, 08 wrz 2016

Do góry
Aniu,
ten pierwszy wymaga dopasowania z rabatami bocznymi.
Żeby dużo nie pisać:

Drugi ok,
Trzeci robi wrażenie i może być naprawdę wow - ale będziesz musiała być jak Edward Nożycoręki
Rododendronowy ogród II. 12:57, 08 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Miłego weekendu.

Bardzo lubię tę różę, ale jej juz nie mam, nie odbiła po przesadzeniu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:55, 08 wrz 2016

Do góry
pati88 napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź!
Uzupełniłam zdjęcia o podpisy roślin (przepraszam za chaotyczność i brak dokładności). Czy w ogóle można coś z tego wykorzystać, czy całkowicie zmienić podejscie i zacząć od początku nie opierając się na tym programie?

Patti88 jeśli mogę coś doradzić masz bardzo duży ogród do ogarnięcia. Zastanów się nad zamówieniem projektu kompleksowego (chociażby u Danusi przez internet). Uwierz mi lepiej powoli realizować po kawałku jakiś jeden projekt niż "rzeźbić" samemu. Skończy się na tym ( jak u mnie), że wiecznie będziesz coś poprawiać, przerabiać, zmieniać i nigdy nie skończysz a i zadowolona nie będziesz. O kasie wydawanej co rocznie nawet nie wspomnę.
pozdrawiam
Ogród z pergolą 12:44, 08 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
upolowałam więcej się nie dało, dobrze że byłam rano. miałam tylko jedną rywalkę

pytanie
chce je posadzić w doniczkach sposobem Toszki, czy każdą cebulkę, nawet od tych małych wkłada się do osobnej doniczki?

Super zakupy!
Haha...ja tak trzy lata temu polowalam. Wszystkie biedronki w mieście były moje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies