Łukasz wow!!!! normalnie zanim przeczytalam to oko mi na rysunek uciekło i od razu banan na buzi od ucha do ucha
zaproponowałes mi dużo roslin, których nie znam więc wygooglam sobie i pewnie wróce jeszcze do tego posta.
a powiedz te wszytskie kompozycje to tak z glowy czy masz może jakieś fotki?
i wiesz to nie jest tak że ja nie lubie obwodek bo po tylu inspirkach które mi Asia podrzuciła to poł ogrodu bym w nich zrobiła ten róg z rózami mogę zakończyć obwodką
Gosia na forum mnie nie było, ale Ty mi tego lata towarzyszyłaś za sprawą aminków, driakwi i pomidorków Megagroniastych . Driakwią jestem zauroczona i nasionka zebrałam. Aminka nasionka też mam zebrane.
Dzisiaj Witek obchodzi urodziny 55 lat. Wtedy miał 50 lat i też mieliśmy tort i świeczki. A więc ogród na piątkę, prezentuje się dziś po wielkim deszczu. Odwodnienie działa i trawnik dało się skosić)
A to reszta To intensywie przebarwione na żółto pnącze to dławisz, trochę ja go "dławię" już ponad 2 lata w donicy- zresztą świetnie zimuje ale jak trochę się pogoda poprawi przesadzę już go do gruntu, winobluszcz okrywa przejście do niewielkiej części gospodarczej ogródka, inna jego odmiana rozpięta jest na siatce ogrodzeniowej, po garażu pełza hortensja pnąca
Dziękuję za miłe komentarze Mimo deszczu zrobiłam kilka fotek, hortensje na potęgę już brązowieją, trzeba to zaakceptować, a ogród mimo deszczu i tak mieni się kolorami Dlatego kocham liściaste, tylko one dają taką zmienność w ogrodzie, codziennie coś innego a przecież czeka mnie przebarwienie dereni, spektakl zaczął Eddie's White Wonder, aparat nie oddaje jaskrawości czerwieni. Jestem bardzo zadowolona z tej odmiany, zachwyca i kwitnieniem i jesiennym przebarwieniem