Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

kaz742011 22:47, 16 lis 2016

Nett napisał(a)

A ja sie nie zgadzam z takim podejściem. Każdy ma prawo głosu. Każdy ma jakiś pomysł, wizję, swoje doświaczenia, nawet jak niewielkie, ale ma. I dla mnie się to liczy, bo wiem, że ktoś czyta, myśli, kombinuje razem ze mną, przejmuje się. Bardzo to doceniam. Więc pamiętaj, u mnie masz prawo powiedzieć co myślisz, podzielić się pomysłem, doradzić. I odzywaj się jak najczęściej. A jak nie na tematy ogrodowe, to na inne też

Odzywać się będę ( może nie za często bo ja z tych co jak nie mają nic do powiedzenia to milczą). Jeśli pozwalasz poruszać w wątku inne tematy niż ogród to chętnie.
natka098 23:06, 16 lis 2016

A może jednak te proste rabaty?

Kurczę naprawdę masz tak fajne już ścieżki i łatwiej byłoby chyba takie proste obsadzić dużą ilością traw podsadzone czymś innym, i ten murek przy domu przy skarpie byłby mega.

jakbyś ten prawy dolny róg zgubiła właśnie drzewami i pasami traw/żywopłotem, ale odcinkami się wymijającymi, żeby nie było jednej ściany.
anna_t 23:22, 16 lis 2016

TeresaK napisał(a)

Aniu, bardzo przepraszam - zostałam źle zrozumiana. Tak niestety jest ze słowem pisanym. Nie miałam kompletnie nic złego na myśli. I absolutnie nie myślałam, że ktoś to może dosłownie odczytać (buźki uśmiechnięte i z przymrużeniem oka). Wątek Anetki jest wyjątkowo ciekawy i absolutnie nie wyobrażam sobie, żeby miał się zmienić. Anetko tak trzymaj dalej. Jestem Twoją fanką.
Teleskop ja kompletnie nie Ciebie miałam na myśli ! Nie gniewaj się
Nett 23:25, 16 lis 2016

No fajny ten plan. I więcej drzew by weszłoNo, Natka, Ty to masz pomysły kobieto. A tak cichutko siedzi.

Jedyna trudność dla mnie do opanowania i nie wiem czy wizualnie do zgubienia, to że skos jest około 7-8m,czyli odległość od płotu do brzegu rabaty w jednym miejscu byłaby 0,5m a w drugim 8m. Dużo..

Czy to jest zrozumiałe co napisąłam?
Nett 23:26, 16 lis 2016

anna_t napisał(a)
Teleskop ja kompletnie nie Ciebie miałam na myśli ! Nie gniewaj się

Aniu z telefonu piszesz? Bo chyba miało być Teresko
Iwk4 23:26, 16 lis 2016

Nadrobiłam
Anetko, czy jesteś pewna linii kolistych?

Iwk4 23:28, 16 lis 2016

Widziałaś u Oli- Leona, jak zgubiła podobną różnicę?
Nett 23:29, 16 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Nadrobiłam
Anetko, czy jesteś pewna linii kolistych?

Iwonko oczywiście, że nie Na etapie ustalania kolistych, Toszka mnie przekonała do nich i wyglądją ok. Ale jeśli w toku dyskusji wyszłaby jednak koncepcja prostych nasadzeń, no to jeszcze nic straconego. Dosieję troche trawy na wiosnę i już
I tak co roku dosiewam, bo psy zrywają każdej zimy spore kawałki

Ale to już muszą być konkretne nasadzenia, koncepcja itd. A nie sam kształ rabat.
Nett 23:32, 16 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Widziałaś u Oli- Leona, jak zgubiła podobną różnicę?

Widziałam, widziałam. Tylko u Oli większe powierzchnie są. U mnie przez skarpę ogród podzielony na dwie części. na górze mam 300 m2 ogrodu. Ciężko na odcinku 21m zgubić 8m różnicy. Dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Sama na pewno tego nie zrobię.
AnnaCh 23:44, 16 lis 2016

Czytam cały czas uważnie