Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

tulucy 20:16, 16 lis 2016

Podoba mi się powiększanie niezauważalne dlaczego ja nie kojarzę w ogóle tej rabaty Rench? Idę czytać i oglądać
inka74 20:30, 16 lis 2016

Ładnie wygląda ta Reni rabatka tylko tu mniej gatunków roślin. Róże grają główną rolę. Jest wysokie piętro. U ciebie inny układ, niższy.
Zagajanka 20:57, 16 lis 2016

jolanka napisał(a)
Janeczko, planowanie jak widzę w toku
A może jeśli podoba Ci się rabata Reni, to spłaszczysz trochę to koło wydłużając końce po obu stronach ścieżki a może też lekko przesuniesz oba tak, aby zachodzily na siebie

Jolu, chodzi o coś takiego?

Podoba mi się również, ale chyba była by mniejsza przestrzeń na rabaty, tak?

Chyba że myślisz o takim ekstremalnym wydłużeniu?

To wtedy molę półksieżyce, spróbuję je narysowac bez panoramy
Zagajanka 20:59, 16 lis 2016

Danucha napisał(a)
No ja jestem pod wrażeniem. Dla mnie z tym kołem i nasadzeniami super. I mąż będzie zadowolony. No i przyszłościowo, bo łatwo niezauważalnie zwiększyć obwód koła.

Heh, rozgryzłaś mnie
Zagajanka 21:04, 16 lis 2016

Anda napisał(a)

Mnie również się podoba Juz widzę byliny i trawy wylewające się na chodnik.

Mi też, ja też
Już zacieram raczki i przełykam slinkę na myśl o kolejnych 8-10 różyczkach na wiosnę
Zagajanka 21:05, 16 lis 2016

tulucy napisał(a)
Podoba mi się powiększanie niezauważalne dlaczego ja nie kojarzę w ogóle tej rabaty Rench? Idę czytać i oglądać

Gdzieś w okolicach strony 443 i wcześniej znajdziesz u Reni tę wysepkę.
Mówię, ze zdecydowanie za rzadko ją pokazuje
Zagajanka 21:07, 16 lis 2016

inka74 napisał(a)
Ładnie wygląda ta Reni rabatka tylko tu mniej gatunków roślin. Róże grają główną rolę. Jest wysokie piętro. U ciebie inny układ, niższy.

Oj, no to jest tylko na razie plan zagospodarowania przestrzeni
a za piętro u mnie będą robić przecież śliwy wiśniowe.
jolanka 21:23, 16 lis 2016

Zagajanka napisał(a)

Jolu, chodzi o coś takiego?

Podoba mi się również, ale chyba była by mniejsza przestrzeń na rabaty, tak?

Chyba że myślisz o takim ekstremalnym wydłużeniu?

To wtedy molę półksieżyce, spróbuję je narysowac bez panoramy

Janeczko, to wydłużenie to nie w szerokość ale wzdłuż ścieżki. Wersja pierwsza ale z końcówkami półokręgów rozciągnietymi. Przepraszam ale nie mogę dzisiaj rysować na komputerze aby to pokazać. czyli półksiężyce ale dłuższe
Zagajanka 21:47, 16 lis 2016

jolanka napisał(a)

Janeczko, to wydłużenie to nie w szerokość ale wzdłuż ścieżki. Wersja pierwsza ale z końcówkami półokręgów rozciągnietymi. Przepraszam ale nie mogę dzisiaj rysować na komputerze aby to pokazać. czyli półksiężyce ale dłuższe

Czyli pewnie tak?

W tym przypadku jest trudno się przemieszczać pomiędzy połówkami trawnika przy koszeniu. Taki był mój pierwotny pomysł i mąż go odrzucił

Po przemyśleniu, chciałabym by rabata trochę bardziej dzieliła przestrzeń pomiędzy tarasem a murkiem, więc będę się zastanawiać albo nad "kołem", albo "łezkami".
jolanka 21:51, 16 lis 2016

No rzeczywiście, jeśli trzeba będzie przemieszczac się pomiędzy trawnikami to odpada - taki uklad to do oglądania raczej