Ewa, dzięki za podpowiedź. Kąt nachylenia ... nie wiem dokładnie, ale tak "na oko", w okolicach środka skarpy, hmm... z 50-60 stopni. Bo, tak jak już mówiłam, z boku jest ona bardzo łagodna.
Irga - bardzo dobry pomysł. Na pewno ją wykorzystam, już mam ochotę zamówić ze 100 sadzonek Jeszcze pytanie w którym miejscu ją posadzić.
Może od góry po całości, poniżej tej czerwonej kreski, którą Luki narysował?? Wtedy miałaby miejsce, żeby ładnie schodzić w dół. Nawet jakbym nic więcej nie zrobiła w tym roku, to i tak irga mogłaby się ładnie krzewić i rozrastać.
Gdybym ją dała poniżej linii Łukasza, mogłabym jeszcze coś zaplanować na linii trawnika i skarpy, np. pas rozplenic. Mam ze czterdzieści własnych, wyhodowanych z nasion sadzonek.
I chyba ostatni kwiat lotosu z żółtych.. reszta zaatakowana przez mszyce.. są rachityczne, a do wody nie będę wchodzić codziennie lub 2 razy dziennie, a nawet raz w tygodniu. .
Ja już nie mogę się doczekać na kolejne rabaty.Patrzę z przyjemnością na to co jest ,ale chciałabym już więcej i więcej Tym bardziej,że ta część również ulegnie chyba zmianom jak pozabieracie roślinki na inne części działki ???
Pozdrawiam Kasiu i ściskam
Trochę słońca z moich roboczych klimatów zostawię wyboru wielkiego nie ma )))))))))))
Witaj Haneczko tak są karłowe,kolor o wiele ładniejszy niż na tym nieporadnym zdjęciu .Nie mam czasu na zabawę w fotografa na działce i tak zapuściłam już ją bo miałam co innego na głowie.Trawa się kładzie ,a na obrzeżach sięga do ramiom bo mijam się z panem od kosiarki.
Meksykańskie pstre śliczne bo widoczne
Z Meksyku dalie pochodzą może i cynie ?
Pozdrawiam Hanuś