Pieknie sie wybarwiły ) ciekwe czy po tym co piszesz u mnie maja jeszcze liscie ? Moje takiej czerwieni nie osiągnęły niestety .... Ale u Ciebie sie pozachwycalam /))
Żeby u mnie chciała zamieszkać, to byłoby fajnie
Zeszłoroczne niemal wszystkie zmarzły - te z siewu...
Miałam od Ewy, ale wypuściła kawałek, reszta martwa... Czyli zaczynam od małej sadzonki.
Teraz mam z siewu Moundry i sadzonki od Hogaty Hameln. Jak przeżyją, będzie super. Jak nie, zamówię wiosną ostatni raz. Tym razem ze szkółki
I spróbuję jeszcze raz z wysiewem. Ale wiem, ze nasionka trzeba przemrozić
Aaaa, doczytałam, by po nastaniu przymrozków związać rozplenice i lekko zakopczykować korą. Musze korę zakupić ...
Te bluszcze są cudne, w zestawieniu czerwieni i zieleni
Mam pytanie - bo też na długiej ścianie mam poprzeplatany partenocisus i hederę - czy jeden nie dominuje drugiego?
Cisy tnę swobodnie, jest przerwa między nimi, rosną szerokie zwykłe hosty, by zagłuszały chwasty. łan anabelek których nie widać od strony trawnika. i to co widoczne na zdjęciu.
Wiesz, na zdjęciu zdałam sobie sprawę jak ważne jest dalsze tło, poza ogrodzeniem.
u mnie większość ok jedną złapał super mączniak musiałam ją usuąć
Jutro jadę po Gardinę nie mogę się doczekać jak będzie u mnie kwitnąć
trzeba im tylko miejscówkę znaleźć
w tym roku premierowe kwitnienie
bailando
Aniu, ja też nie wiedziałam. Rok temu zdążyły wybarwić się kwiaty, potem był mróz i wszystko ścięło. Takiego koloru nie pamiętam ...
Każda jesień innymi kolorami maluje
Asiu, dziękuję
Chyba tak źle z nadrabianiem nie było
Jolu, ja już nie planuję nowych rabat. Tulipany i inne cebulki sadzę. jakoś dłużej mi schodzi, niż innym
Tylko nie wiem,dlaczego
Kasiu, oczywiście, że chodzi o ogród
25 październik 2015:
23 październik 2016: