W takim dużym ogrodzie znalazłabym miejsce na niejedno drzewo
A tak na poważnie Haniu to kupuję oczami, a później mam problem gdzie posadzić. A najczęściej to coś wykopię, oddam w dobre ręce i miejsce się robi.
Berberyski od Ciebie płoną, ciekawa jestem jaka odmiana mi się trafiła.
Wpraszam sie do Ciebie jak zakwitnie krokusowa rzeczka i łany narcyzów na łezce czy nerce Sadzenia takich ilości cebul nie zazdroszczę.
U mnie czeka jeszcze sporo cebul tulipanów do wsadzenia, ale jak wracam z pracy to tylko na nie mogę popatrzeć i zaraz ciemno. I ten deszcz skutecznie psuje plany.
Dzisiaj powiało, ogród zasypany liśćmi, ale popatrzyłam i stwierdziłam że nawet ładnie
Ściskam Haniu, uważaj na siebie bo pogoda zdradliwa bardzo.
Rabata na oczyszczalni kształt trapezu,najdłuzszy bok 11m obsadzony bukszpanem,reszta czeka na zaprojektowanie.Słońce przez cały dzień!Z roślin które tu widzę to sosny Winter Gold,lawenda,kostrzewa sina,perowskia Little Spirit,werbena,szałwia,trzmielina do zakrycia włazu/już posadzona/,wrzosy,inne trawy zimozielone.Przy krawężniku,gdzie wjazd do garażu-żywopłot bukszpanowy?a na jego tle 3 trzmieliny szczepione na pniu?
Doradżcie!jak to widzicie?
Sadzić plamami,rzędami,regularnie czy nieregularnie?
Zapomniałam dodać,że tak widzę siedząc na tarasie który jest dość wysoko
Cudne fotki , ale że już!!! Przecież jeszcze mają tyle pokarmu w naturze. Śniegu nie ma, ziemia nie zamarznięta , owoców na krzakach pełno, a skiby świeżo orane.....moim zdaniem za wcześnie jeszcze