Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:48, 28 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)
zrobię jak będę u mamy, może w niedzielę

Dobrze, poczekam cirpliwie.
Bogdzia 17:52, 28 paź 2016

AgataP napisał(a)

A więc jednak zakup klonika.. no to do pary jeszcze pomarańczowego musisz mieć
oczar super, też bym znalazła miejsce na niego... ale to za 1-2 lata jak ogarnę kolejny Mordor chwastowy

Agata wybierałam sie na zakupy do Rogowa z M ale zaczęło padac wiec nie chcialo nam się jechac ale ze jak dziecko juz miałam dostac czekoladkę wiec chociaz do najbliższej ogrodniczki pojechalismy i kupiliśmy co mi sie spodobalo , resztę wiosna jak wytnę trochę ale na razie jeszcze w Gminie nie byłam.Oczary podobno delikatne jak małe wiec muszę na zimę o niego zadbac.
AgataP 18:13, 28 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Agata wybierałam sie na zakupy do Rogowa z M ale zaczęło padac wiec nie chcialo nam się jechac ale ze jak dziecko juz miałam dostac czekoladkę wiec chociaz do najbliższej ogrodniczki pojechalismy i kupiliśmy co mi sie spodobalo , resztę wiosna jak wytnę trochę ale na razie jeszcze w Gminie nie byłam.Oczary podobno delikatne jak małe wiec muszę na zimę o niego zadbac.

No skąd ja to znam, jak się już nastawę na coś to kurna kaplica - no musi być, choćby coś innego w zastępstwie
Ale że przekonałaś eM na wyprawę proszę proszę...
Z chęcią będę śledzić żywot oczara u Ciebie a żółty czy czerwony?
Bogdzia 18:33, 28 paź 2016

AgataP napisał(a)

No skąd ja to znam, jak się już nastawę na coś to kurna kaplica - no musi być, choćby coś innego w zastępstwie
Ale że przekonałaś eM na wyprawę proszę proszę...
Z chęcią będę śledzić żywot oczara u Ciebie a żółty czy czerwony?

Czerwony ale żółte tez mieli , chętnie bym kupiła ale nie mam gdzie posadzic. Mój M pojedzie jak blisko bez oporów ale ja wolę z Wami bo potem za szybko wracac chce.
sylwia_slomc... 18:38, 28 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Trzeba pomalu myślec o karmieniu ptaków

Miłego dnia.

Cudne fotki , ale że już!!! Przecież jeszcze mają tyle pokarmu w naturze. Śniegu nie ma, ziemia nie zamarznięta , owoców na krzakach pełno, a skiby świeżo orane.....moim zdaniem za wcześnie jeszcze
Bogdzia 18:41, 28 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudne fotki , ale że już!!! Przecież jeszcze mają tyle pokarmu w naturze. Śniegu nie ma, ziemia nie zamarznięta , owoców na krzakach pełno, a skiby świeżo orane.....moim zdaniem za wcześnie jeszcze

To prawda ze przymusu karmienia jeszcze nie ma ale ptaki powinny poznac miejsca gdzie moga przylatywac i gdzie pokarm czeka wiec pomału mozna je przyzwyczajac.
18:43, 28 paź 2016
kącik z ławeczka ma rasowy klimacik

ale patrze na ilość liści ...Bogdziu ty zbierasz te liście?
Bogdzia 18:45, 28 paź 2016

eee_taam napisał(a)
kącik z ławeczka ma rasowy klimacik

ale patrze na ilość liści ...Bogdziu ty zbierasz te liście?

Przed zima nie zbieram , niech otulaja dwie rabaty z krokusami jakie sa pod bukami a na wiosne wygrabiamy tylko z tych grządek a reszta zostaje jako naturalny las.
roma2 19:02, 28 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Przed zima nie zbieram , niech otulaja dwie rabaty z krokusami jakie sa pod bukami a na wiosne wygrabiamy tylko z tych grządek a reszta zostaje jako naturalny las.

Genialne! Pochodziłam, napodziwiałam się i mogę do jutra spokojnie czekać na wyjazd do siebie. Słonecznik kupiłam dla ptaszków i jutro im sypnę. Oczar to jedno z moich marzeń w ogrodzie, ale muszę czekać, aż podrośnie to co mam i zrobi się delikatniejszy klimacik. Pozdrawiam serdecznie.
Pluszakowa 20:46, 28 paź 2016

Cyknęłam przez okno ale już się ściemniało i nic nie widać. Zrobię w niedzielę w terenie

Te rozmazane wrzucę u siebie bo twój wątek to nie miejsce na takie podłe fotki