Ja nie chcę śniegu, jeszcze nie, mrozik i ja mam. Coraz smętniej na ogrodzie, ale część już do czysta z liści zrobiłam. Może jeszcze 2 etapy robót i ogród do zimy wyszykowany.
nie wiem czy tych wiekowych winobluszczy nie wywalę...dużo cięcia, stale, pełno liści...
W nocy też przymrozki, mgły, ale wczoraj w miarę było lecz zimno już.
Liczę na poprawę aury
U mnie begonie padły też, teraz juz zimozielone tylko prawie.
Mirellko tak wygląda pod śniegiem nie związana:
Lepiej związać, snopki fajniejsze niż nie wiadomo co pod śniegiem, zresztą dzięki związaniu trawa ma większe szanse przetrwania, ponieważ nie zalega na niej tyle śniegu, a przy roztopach mniej wody dostaje się do wewnątrz i może nie zgnije, to tyle z teorii w praktyce wygląda to tak że u mnie stipa się jeszcze nie uchowała przez zimę, wymarza ja się tym nie przejmuję to co mam na murku to samosiejki z tych co miałam w pierwszym sezonie, ja je wiąże tylko dla walorów estetycznych uff ale się rozpisałamrozwiałam twoje wątpliwości czy etam?
Naniosłam siatkę oczko 1mx1m na to patio. Tak myślę, że te jałowce będą musiały się przeprowadzić. Chciałabym, żeby ta rabata była w wiekszości zimozielona.
Garaż jest bardzo brzydki i te wysokie iglaki mają za zadanie go przesłonić, żebym z okien domu go nie widziała. Kulki Danica są również wsadzone, jak widać na rzucie, pod domem w opasce (5szt) więc chciałabym, żeby zostały na patio.
Fajnie jest tak spacerować brzegiem morza i podziwiać piękne widoki, bez tłumów, posłuchać szumu fal, nie zwracać uwagi na idący chłód... ach...fajnie masz
Kto chce szablonik ułatwiający i przyśpieszający składanie bombeczek papierowych zapraszam z mailem na pw, prześle PDF-a do wydruku
Z kartki A4 wychodzą dwie bombeczki ok 8x8cm