Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - moje czwarte dziecko 10:44, 05 wrz 2016

Do góry
bata napisał(a)
trochę to trwało, ale w końcu z Waszą pomocą powstała rabata pod oknem od frontu

Danusia iedys napisała, że zygzak pod oknem nie jest zły, mam nadzieję że o taki chodziło ....

teraz szlifuję kanty w ogrodzie

tutaj ujęcie miłorzębu pod rantem dachu, nie wiem czy da w tym miejscu rade, sprawdziłam - śnieg spadający z dachu go ominie, nie wiem tylko czy deszcz mu skapnie

Zygzak jest bardzo ładny i teraz pasuje do reszty. Tylko nie wiem czy hortensje nie urosną potem zbyt wielkie i nie położą się na turzyce. Będziesz musiała ciąc i podwiązywać.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:35, 05 wrz 2016

Do góry
Krwawniki kwitna po raz drugi. Czerwony rozrosl sie tak, ze musialam go troche wyrwac. Budki nie robie, kupuje W Niemczech bardzo pryskaja pola, wszelka chemia, nie ma dzikich ziol i kwiatow.Populacja niektorych ptakow spadla o 40 %, bo brak owadow. Staram sie chociaz u siebie w ogrodzie jakos im pomoc. Dlatego od wiosny do jesieni ciagle cos u mnie kwitnie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:31, 05 wrz 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Ty to jak zawsze coś wymodzisz hehe takie coś powstało jak buka z Muminków hehe pozdrawiam i czekam na nazwę twojej nowej odm i mam nadzieje kiedyś na sadzonkę dziwoląga pozdrawiam

Odmiana Buka ma 10 kwiatków nowych nad kwiatkiem jednym... tera da się policzyć, powiększyłam..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:19, 05 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zapomniałam pokazać jaka jeżówka mi się zrobiła... z jednej główki rośnie po 8 kwiatków.. ... nie wiem z jakiej mi się zrobił taki dziwolag.. ale podejrzewam, ze z Picollino. Albo jakiej inne.. bo kupuję ,wtykam gdzie dopadnie.. potem przesadzam i .. Ale takiej odmiany nie widziałam i nie kupowałam... a mam dwie takie ..

Nowa odmiana będzie??? Wysokosć jeżówki malutka.. jak Picolino... ok 30cm

Słabo widać, muszę zrobi c fotę na tle kartki.. z nowych kwatów też już wyrastają kolejne kwiaty.. taki jeż..

Ty to jak zawsze coś wymodzisz hehe takie coś powstało jak buka z Muminków hehe pozdrawiam i czekam na nazwę twojej nowej odm i mam nadzieje kiedyś na sadzonkę dziwoląga pozdrawiam
Ukojenie 10:16, 05 wrz 2016

Do góry
Rano pobieglam zobaczyc skutki burzy w ogrodku.
Na szczescie tylko kosmosy sie polozyly a reszta stoi

Dzisiejsza limka:

...i grandiflora:

Podobne sa...
Ogród - moje czwarte dziecko 10:14, 05 wrz 2016

Do góry
trochę to trwało, ale w końcu z Waszą pomocą powstała rabata pod oknem od frontu

Danusia iedys napisała, że zygzak pod oknem nie jest zły, mam nadzieję że o taki chodziło ....

teraz szlifuję kanty w ogrodzie

tutaj ujęcie miłorzębu pod rantem dachu, nie wiem czy da w tym miejscu rade, sprawdziłam - śnieg spadający z dachu go ominie, nie wiem tylko czy deszcz mu skapnie

w kilku miejscach brakuje Żurawek, ale akurat brakło, muszę dokupić

i zaczynam pracę za rabaty z tyłu, za radą Danusi doszło do zmiany kształtu rabat, na razie myślę o takich rozmieszczeniach roślin - pomysły podpatrzone w realizacjach ogrodowiska, własnych pomysłów brak
za to pomysł Danusi z kulami bukszpanowymi i kocimiętka powalił mnie na kolana

kusi mnie, by do pasa rozplenić i rozchodnika wstawić na brzegu rabaty brzozy

i nie wiem co dać za pasem Żurawek z iglakami na pniu, tam zaczyna się taki pas ciemny i wilgotny, teraz rośnie tam turzyca ptasie łapki i kiepsko jej idzie

proszę o wszelkie sugestie

pozdrawiam i dziękuję

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:12, 05 wrz 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:08, 05 wrz 2016

Do góry
Tu ma być ogród :) 10:00, 05 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ten miskant jest cudny )

Zdecydowanie przyciągał wzrok, te jego kwiatostany pofalowane, jakby wyszły spod karbownicy przed chwilą robią wrażenie.
Renia zrobiła zbliżenie na kłosy.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:00, 05 wrz 2016

Do góry
Księżycowy... 09:58, 05 wrz 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Przyjechały turzyce Evergold - 24 sztuki. W gratisie dostałam rozplenice Moudry.
Kończyliśmy już po zmroku, więc mam zdjęcie tylko gdy byliśmy w trakcie pracy. Wsadziłam od razu cebulki narcyzów, bo po rozłożeniu kory, nie chcę już grzebać w ziemi.

Najwyższa pora zabrać stamtąd derenie i rozglądać się powoli za grabem na żywopłot.

Super to zaczyna wyglądać, w przyszłym roku napatrzeć się nie będziesz mogła Ja tez zastanawiam się co posadzić w nóżki Limkom... na razie na czele jest molinia variegata i trzcinnik cheju-do. Ale to sprawa na przyszły rok i tak jak Ty też wolałabym posadzić od razu cebulowe by nie grzebać dwa razy. Zasypię korą lub kompostem i kropa
Mój mały ogródeczek :) 09:56, 05 wrz 2016

Do góry
Hibiskus zakwitł
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:53, 05 wrz 2016

Do góry
Ogród z pergolą 09:52, 05 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aniu puści na wiosnę to mam nadzieję że da sie juz coś ułamać
Kasia na przeciw tarasu jeszcze pusto, tylko serby posadzone. tu masz rzut z drona

po całości chcialabym rabaty 3m głębokie, po bokach mam posadzone uż 2 grujeczniki i 2 jablonie Royality. na wprost chciałabym 2 ambrowce i altanę
a tu widok z placu zabaw, nie patrz na trawnik musze rzucic nawoz koniecznie!

Też chcę drona-bardzo fajnie wszystko widać-układ, rozkład działki
A Ty Aniu znowu zmiany w imagu widzę-świetnie!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:50, 05 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ta trawa to "wedrujaca po ogrodzie" cyba czwarty raz ją przesadzałam , miejsca jej znaleźć nie mogłam, chyba teraz tu zostanie. Tak to molinia Variegata

Molinia variegata jest piękna, wysokością pasowałabym mi chyba pod limki, podobnie jak trzcinnik cheju-do.
Trawy jednak odwalają kawał roboty. Śliczne z nimi wygląda Twój ogród.

Doczytałam o Ascot, u mnie w pierwszym roku ma 1,2 i muszę ją wywalić gdzieś głębiej bo rośnie z maluchami

Rabata niebieska - podoba mi pomysł, ja zamierzam oddać we władanie wyczyszczoną rabatę w przyszłym roku werbenie. Uwielbiam jej kolor i obłędny zapach. Dostanie do towarzystwa molinie tylko waham się z odmianą. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zawsze można większość zmienić i za to kocham ogrody
Ogród z pergolą 09:49, 05 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no Anna ja i Ty mnie zaszczyciłaś to trzmieliny będą na bank
zimą będę je oglądać przez okno z odległości 2m obym nie musiał non stop grzańca pić zeby ten widok znieść

nasuwa się kolejne pytanie...jak je posadzić?czy tylko na skarpach w linii prostej między różami?(wersja zielona) czy też na boku z różanką w linii prostej?(dodatkowo wersja czerwona) czy na różance je rozrzucic swobodnie?(wersja fioletowa)

teraz wydaje mi się to trochę płaskie pomimo obeliskow. wyobrazmy sobie na tej różance duże już rozplenice i może trzcinnika/miskanta też gdzieś w srodku ??

Ania poszłabym chyba w linie zielone i i rozrzucone na różance czyli fiolet , tak dookoła tarasu to dla mnie za symetrycznie
Ogród z pergolą 09:43, 05 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasia dobrze gada ....

Żółto zielone trzmieliny na pniu są bardo popularne i do kupienia nawet u mnie U mnie po 3 latach zrobiły się piękne kule

Dobra ..jedną coś wzięło,. ale reszta trzyma się nawet w wielkie mrozy. Jest wtedy czerwonawa.

no Anna ja i Ty mnie zaszczyciłaś to trzmieliny będą na bank
zimą będę je oglądać przez okno z odległości 2m obym nie musiał non stop grzańca pić zeby ten widok znieść

nasuwa się kolejne pytanie...jak je posadzić?czy tylko na skarpach w linii prostej między różami?(wersja zielona) czy też na boku z różanką w linii prostej?(dodatkowo wersja czerwona) czy na różance je rozrzucic swobodnie?(wersja fioletowa)

teraz wydaje mi się to trochę płaskie pomimo obeliskow. wyobrazmy sobie na tej różance duże już rozplenice i może trzcinnika/miskanta też gdzieś w srodku ??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:40, 05 wrz 2016

Do góry
nie mam szczęścia do zdjęc- albo za duże słońce, albo zbyt ciemno,albo mnie nie ma...
Cos tam zrobiłam i wrzucę kilka

młody Elfik- pięknie pachnie i kwitnie chyba trzeci miesiąc

pól ogrodu pachnie świecznicami

Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:38, 05 wrz 2016

Do góry

i trochę dalsza perspektywa
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 09:37, 05 wrz 2016

Do góry

na razie w doniczkach czekają na swoją kolej, a dokładniej na granitową palisadę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies