Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 15 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Za taką cenę to mogłaś wziąć wszystkie - żółte też jak były! Skąd ja znam tą znajomość odmian w szkółkach ....

ja ostatnio w szkółce spotkałam sprzedawcę a raczej sprzedawczynię, która na pytanie czy jest lawenda pokazała mi kocimiętkę, delikatnie sprostowałam, że to raczej nie lawenda, to pokazała mi perovskię

"fachofffcy"
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 15 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Za taką cenę to mogłaś wziąć wszystkie - żółte też jak były! Skąd ja znam tą znajomość odmian w szkółkach ....

No żółtych nie było, ale gdzie ja bym to pomieściła

Też racja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:42, 15 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

ja ostatnio w szkółce spotkałam sprzedawcę a raczej sprzedawczynię, która na pytanie czy jest lawenda pokazała mi kocimiętkę, delikatnie sprostowałam, że to raczej nie lawenda, to pokazała mi perovskię

I znalazłaś wreszcie tą lawendę ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:42, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No żółtych nie było, ale gdzie ja bym to pomieściła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:39, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:36, 15 sie 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:30, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Za przywrotnikami widać żurawkę, masz jej zdjęcie z bliska? Mam podobną i nie wiem jaka to odmiana?

To sadzonka z zeszłego roku - też nie wiem gdzie ją dać Ale nazwy nie znam - to taka zwykła bordowa.

No właśnie wczoraj w szkółce kupiłam sobie takie trzy, bo były za 5 zł całkiem spore. Pytam pana co to za odmiana, a on na to że "bordowa, bo żurawki są bordowe i żółte". Uśmiechnęłam się pod nosem bo tyle to sama wiem, a on powinien więcej niż ja, bo tam pracuje.
Ogrodnik mimo woli 19:23, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - pozwalam sobie wklejać Twoje metamorfozy do tego wątku ku pokrzepieniu serc

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=16#post_9

Sebek wielkie dzięki
Też chciałam to zrobić, ale walczę z czasem ,a raczej z jego brakiem

Basiu...... sama nie wiem co jeszcze wymyslę, ale mam sporo miesc któe wymagaja przeróbki.
Na chwilę obecną z pilnych rzeczy do zrobienia..to porawić czyt. zmienić rabatę rpzy północnej scianie..tam gdzie pies sobie kopie.. kopać będzie, ale muszę zmienić ... wygląda brzydko i moi goście , za co im dziękuje, tego szpetnika nie pokazali (wyjatek to Misiek leżacy w tej rabacie)

Miejsce z budleją i naparstnicami, za skalniakiem... mały koszmarek..... do przeróbki cały

Koniec rabaty za sklaniakiem..czyli dziki kacik dla ptakó.. moze i dizki, ale teraz jest paskudny.

Dalsza część wojny z jeżynami w jodłach.... co sieda podścielić matą i nasypać kory, bo już nie ma jak walczyć w tym gąszczu z zielskiem..

Wzdłóz cyprysów.... wyciąć kanscik.. czyli dać obrzeże i wysypać cyprysy korą.. i za nimi też jak przy jodłach...

Mam dwie piękne róze zadołowane we wsiowym... muszę jeszcze jedna rabatę rózana zrobić prostopadle do tej co zrobiłam przyu ognisku i wydrzeć z gąszczu róże... i inne okazy które są tam gdzie nie powinne..

Wsiowy to cały do przemeblowania....

Przesadzić róże spod ogniska.. do projektowanego końća rabaty rózanej..

Przesadzić jabłonkę spod tarasu.... i ją ładnie wyprowadzić.....

Przerobić kompostownik..

Za laejką ulubiona KOnstancji.. koniec rabaty nie skońćzony.. leży góra ziemi...do zagospodarwoania.... i wykończyć przy choinkach, bo trawy tam się nei da kosic......

Przedogródek mi się nei podba...coś z nim zrobię.. nie wiem co...

Zostało mi się jeszcze 7 wielgaśnych kamieni (największe..) zrobię z nich rabatę żwirowa włąnczając w nią wiąz... tzn z tych kamieni zrobię 2 rabaty.... pomiędzy kamienie komponują mi się trawy.... (akceptacja pomysłu przez Danusie bałam sie moich pomysłów)

Basiu to tak w pierwszym momencie co mam zrobić..... życia mi chyba braknie...

O trawniku który przerósł jakaś idiotycznątrawą nie wspominam.... będę wyrywać i dosiewac... moze sieuda bez ponownego robienia całego trawnika.... A teraz mnei skrzycyzcie, ż trawnik śliczny.. wcale nie jest śłiczny... dla mnie jest taki sobie....

W warzywniku musze przesadzić truskawki.. i za warzywnikeim i szklarnia uporzadkować..... bo wszystko sie przewala......

Acha pod wierzbąposadzę mojąrozsadę dąbrówki..... niestety korę pies rozsypuje po całym trawniku. a dąbrówkę może drapać ile wlezie.. jej nic nie bedzie...

Acha i rabatę z wrzosami musze przerobić i to w pierwszej kolejnosći aby posadzić hortensję od Finki....

Częśc obwódek muszę przsunąć, bo roślinki się rozpychają......

Wole nie myśleć ile jeszcze bo głowa boli..........
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:15, 15 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Za przywrotnikami widać żurawkę, masz jej zdjęcie z bliska? Mam podobną i nie wiem jaka to odmiana?

To sadzonka z zeszłego roku - też nie wiem gdzie ją dać Ale nazwy nie znam - to taka zwykła bordowa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:47, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:40, 15 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bukietów w domu jest więcej, dostane z okazji 13. rocznicy 27. urodzin Mamy

to wszystkiego najlepszego dla mamy

tez bym chciała mieć tyle kwiatów w domu
Metamorfozy ogrodowe 18:34, 15 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Matamorfozy cd

09.06.2012

15.08.2012

11.06.2011

A dzis miałam problem ze zrobienie foto.. bo zarosło i nic nie widac...

15.08.2012

Metamorfozy ogrodowe 18:33, 15 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

I takie metamorfozy miejsc.....
07.09.2008

04.08.2012 foto zrobione przez Danusię na spotkaniu...

I taka mała metamorfoza..
sierpień 2011

I sierpień 2012

Ogrodnik mimo woli 18:31, 15 sie 2012

Do góry
Aniu - pozwalam sobie wklejać Twoje metamorfozy do tego wątku ku pokrzepieniu serc

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=16#post_9
Metamorfozy ogrodowe 18:30, 15 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Metamorfoza.... pomyłek w datach nie ma
30.04.2011 (choinka świateczne przesadzona byłąby za wielka na skalniak i posadzone coś innego iglastego, ale nazwy nie pamietam)

29.04.2012

I to tez 29.04.2012

a to już 29.07.2012

Metamorfozy ogrodowe 18:30, 15 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

To foto z połowy maja (pokazywałam wcześniej)

A to foto jest z początku sierpnia....

Powstało oczko wodne, trawnik i trochę detali..... od razu inny ogród....

Metamorfozy ogrodowe 18:29, 15 sie 2012

Do góry
Asiu - pięknie - zwłaszcza te kanty w warzywniku - jak i sam trawnik
Ogród Sylwii od początku :) 18:27, 15 sie 2012

Do góry
Ania napisał(a)
Mam karmik od kilku lat i z obserwacji powiem, że on tak ma, że okresami trochę żółknie i marnieje, aby później znowu pokazać się w pełnej krasie, na moje oko, nie za bardzo lubi nawożenie, ale ja mam glinę więc to może kwestia podłoża.

U mnie też tak - w lipcu zaczął mi marnieć, a teraz znowu jakoś ... piękniejszy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:25, 15 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Wiem, ale wyglądają naprawdę MEGA!!!

Bo one są mega - kula ma 40 cm średnicy - czyli one mają po pół metra
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:24, 15 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Sebek w ubiegłym roku miałeś begonie - giganty a w tym - żurawki - giganty
co Ty tam sypiesz?

Ja właśnie je mało co nawożę - tym żurawkom już nic w ogóle nie leję, bo by mi ciurkadło całkiem zarosły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies