Pani Danusiu, czuję się już oficjalnie przyjęta, cieszę się jak dziecko
Zaproszenie przyjęłam już dawno, jestem stałą bywalczynią "Ogrodu nie tylko bukszpanowego"
Chcesz przy ogrodzeniu na ulicy zrobić drzewka i coś jeszcze?
Ja w ogr. z lustrem posadziłam grujeczniki, w dziurach choiny kanadyjskie a z przodu niskie berberysy dwa kolory.
Na wyjściu z tarasu stożki lub kule - strażnicy.
Zwęzić te rabaty, po co takie wielkie?
Po co ścieżka z trawnika taka wąska?
bez ścieżki. Wywalić pięciorniki, nawłocie, floksy.
Wszystko co masz po kilka sztuk - pogrupować i napisz czego i ile masz.
No tak Ewciu, wiesz że ja w gorącej wodzie raczej kąpana jestem
Robaczku - przypominam bo wiem, że mój ogród "nawraca" wielu w chwilach zwątpienia, ale odwzorować się go raczej nie da tak całkiem i nie ma potrzeby
Narysuj schemat tego miejsca bo ze zdjęć nie bardzo to widać. Za dużo masz na tych rabatach nasadzone
Mnie jakby razi po oczach ta bramka, bo nic przy niej nie ma Po bokach powinny do niej dochodzić żywopłoty, tak sama oderwana od rzeczywistości nie pasuje moim zdaniem, ale przemyślę
Te rabaty powinny być spójne z tym co jest w okolicy altany, za dużo tu wszystkiego no i te pojedyncze iglaki po prawej też trzeba coś z nimi zrobić
Kochani ogrody, aby były piękne, nie muszą być urządzone podobnie jak mój, każdy może być piękny w swoim stylu i na swój sposób. Chciałabym abyście docenili Wasze ogrody i nie dążyli do efektu, który być może nie będzie pasował: u Was
Przemyślcie to, co macie i jak o to zadbać w pierwszej kolejności, dopiero zmieniajcie na lepsze, opracujcie strategię, kolorystykę, listę gatunków.
Pokaż to zdjęcie, masz 18 stron do przejrzenia, jeśli możesz = ułatwiaj nam szybszą odpowiedź. Mogłabym już odpowiedzieć bo nie mam czasu przeszukiwać Muszę już iść
Pomożemy, ale wątek jest konieczny Przecież nie będziesz zdjęć wklejać wszędzie, bo się pogubisz jeszcze bardziej.
Tuje możesz wyjąć z donicy i zobaczyć co tam jest
Wątek zakłada się tutaj, w razie pytań pisz do mnie na pryw, klikając na gardenarium a na dole masz napis "Napisz wiadomość".