Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Gardenarium 21:01, 20 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Właśnie o Umbrach myślałam, ale zmierzyć muszę. Chyba mam mniej tam niż 3 metry. Będę jeszcze poszukiwać kulistego drzewa, ale to obciach być członkiem O. i nie mieć tej wiśni .

Możesz posadzić bliżej, zetkną się po prostu.

Instagram Ogrodowiska
Syla 21:08, 20 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Zastanawiam się tylko jakie kuliste drzewa tam posadzić. Wiśnie Umbra chyba za duże co? Idę je pooglądać.

Z tych wszystkich drzewek kulistych , które znam to Umbra ma najmniejszą średnicę . Wysokość sobie odpowiednio dobierzesz do potrzeb
Jagodaa 20:38, 21 lis 2013

Monika, tak pięknie u Ciebie, a tu jeszcze tyle ciekawych zmian się szykuje! Zaglądam regularnie, ale cicho siedzę. Wiśnie piękne są i u mnie nigdy nie było z nimi żadnego kłopotu (odpukać). Kulka sama z siebie
agata19762 20:57, 21 lis 2013

widzę, że Ty też nie usiedzisz spokojnie, tylko szykujesz już zmiany na kolejny sezon...

pozdrowionka zostawiam
Borbetka 21:09, 21 lis 2013

Zielona napisał(a)
Mówisz i masz... Pomysł podany na tacy to jednak nie to samo, co szukanie go w setkach zdjęć, prawda? Ja właśnie marudzę M., że zwątpiłam, czy dam radę zaplanować wszystko sama... Chociaż... Ty dałaś radę... To, co dzisiaj poprawiasz, to piękna, własnoręczna baza...
Chciałam zapytać o pęcherznicę. Jak długo rosła u Ciebie, że jest tak wysoka? Tniesz ją, czy rośnie bez ingerencji?

Marta, rośnie z 5 lat, ale to szybko rosnący krzew. Wycinam wiosną te brzydsze gałęzie, ale kosztem kwitnienia i potem tych gniazdek nasiennych, które są najbardziej efektowne zimą. Denerwuje mnie w niej jedynie to, że starsze gałęzie robią się białe i takie grube, puste w środku. Brzydko to wygląda na rabacie.
I jeszcze raz dzięki ... wiesz za co.
Borbetka 21:10, 21 lis 2013

bacha2224 napisał(a)

Miałam podobny problem w ubiegłym roku,siedziałam sobie na leżaczku a on obok mnie kopał,a pózniej moje jamniczki rozkopywały kopce,świece ,brzęczyki,pułapki nic nie po,magało.Mąż wpadł na pomysł i wpuścił do jednego kopca 5 tys m szamba,jakie to były korytarze jak nigdzie nic nie wypłynęło,trawa odżyła i od pukać kreta już rok czasu nie mam.

No takiego sposobu to nie odkryłam nigdzie. Jedyny kontrowersyjny to ... szkuter ... i jego opary na youtube.
Dobrze, że poszedł. Mój jest wybitnie inteligenty albo wybitnie głodny. Żeruje na całego.
Zielona 21:10, 21 lis 2013

I know.. I know... And U know...
Borbetka 21:11, 21 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Haha, ja już posadziłam
Na Szczepankowie mają małe okazy, ok. 130 cm wysokości, ale za to taniutko, po 30 zł.

To faktycznie super oferta. Ja będę szukała 180-200 cm, żeby wystawały ponad płot trochę.
Borbetka 21:11, 21 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

Możesz posadzić bliżej, zetkną się po prostu.

Tak zrobię, bo chyba miejsca mniej niż zalecasz.
Borbetka 21:12, 21 lis 2013

Syla napisał(a)

Z tych wszystkich drzewek kulistych , które znam to Umbra ma najmniejszą średnicę . Wysokość sobie odpowiednio dobierzesz do potrzeb

A masz Umbry Sylwia? Idę do Ciebie poszukać.