Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 14:44, 01 wrz 2016

Do góry
I jeszcze jedno, jakiś ptaszek rozgrzebuje mi zrębki na rabacie (co widać powyżej), co posprzątam to znowu porozrzucane. Pierwsze podejrzenie padło na Niko, że to on sobie chadza między roślinkami, kiedy nikt nie widzi, ale ptaszysko zostało przyłapane na gorącym uczynku, niestety zanim dobiegłam śladu po nim nie było, a eM nie potrafił powiedzieć co to za jegomość był.
Powinnam się martwić, ze są tam jakieś robale czy jak?

Gdzieś u którejś dziewczyn na wątku czytałam już ze ptaki rozrzucały korę, ale nie pamiętam u kogo to było.

Niewiniątko me
Moje małe wielkie marzenie 14:35, 01 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Rozplenice to są kolosy, zwłaszcza ta duża, większa od Hameln. Hameln to min. 1m średnicy (w trzecim roku). Pod warunkiem dbania o nią

Dlatego polecam wszystkie Little (Boy, Bunny etc). Zamień na nie

Toszka a skąd to wiedzieć jaka to rozplenica, kiedy w szkółce szczyt szczęścia jak podpisana jest, zazwyczaj tylko ,,trawa".

Nr 1 największa ma 110 cm szerokości

Nr 2-70 cm

Nr 3-80 cm

Tosia potrafisz je rozróżnić?
Lawendowy zawrót głowy 14:20, 01 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Jolcia zbieram szczękę

Dominiczko kawki Ci zrobic???

Lawendowy zawrót głowy 14:16, 01 wrz 2016

Do góry
beatko zerowka brzmi dumnie) rozplenice mnie zdominowały i wcale sie nie broniłam )

Olus dzieki za informacje musze jeszcze poszukac fotek u Ciebe)

Łukasz cenne widomosci dzieki zwłaszcza ze to miejsce nie za mokre )))

Dorotko ruszyło wszystko od zeszlego roku. tez sie ciesze ))

czekam idziesz juz? no chodz ....

Ogród pod lasem 14:16, 01 wrz 2016

Do góry
Iwona, zobacz co mam. Wczoraj zajrzałam do szkółki i obok lekko sfatygowanego białego rozchodnika, który wyglądał jak Twój znalazłam ułamane mini gałązki. No więc buchnęłam Wsadziłam do doniczki, coś jeszcze trzeba robić? Dotarły też małe perovskie.

Ogród i co dalej 14:13, 01 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Ja cccie... ile się u ciebie dzieje!!! Nowe słupki ogrodzeniowe, faza projektowania rabat, jakieś skarby znalezione u mamy...fiu fiu !!! Tak swoją drogą to największy skarb to ogródkowa mama! Pomoże, doradzi i jeszcze roślinki sprezentuje.
Dobra, a teraz moje trzy grosze w kwestii projektowania

Według mnie na twojej propozycji za dużo się dzieje...linie proste...kąty...zaokrąglenia. Weź poprawkę na to, że dojdzie jeszcze kolor i różnorodne faktury na rabatach. Ja bym trochę ujednoliciła i dostosowała do istniejących już łuków z kostki brukowej.
Moja propozycja:

W lewym dolnym rogu oczywiście altana/pergola tak jak chciałaś. Ja bym poszła raczej w tym kierunku, bo ja lubię minimalizm, ale pamiętaj, że to tobie ma się podobać, bo to ty codziennie będziesz patrzyła na swój ogród.
Powodzenia w planowaniu. Buziaki.

Madzia i o to mi chodziło !!!!!!!!!!!!!, że też ja na to nie wpadłam , ale ja projektowo nie bardzo , jako architekt umarłabym z głodu
te linie bardzo mi się podobają, muszę Cię zaprosić do siebie na pomoc w wytyczaniu tych rabat , a masz niedaleko
Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:12, 01 wrz 2016

Do góry
Na moim klonie znalazłam wczoraj takie szare kulki na spodzie liścia. Coś mi to mówi, ale nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Na liściach widoczne są też takie "mozaikowate" dziury.

Poza tym na jabłoni znalazłam liście zwinięte w łódkę a wewnątrz pajęczynkę z czarnymi maleńkimi kuleczkami, takimi suchymi. Część liści usycha. Niestety nie mam zdjęć.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co im dolega?
Lawendowy zawrót głowy 14:10, 01 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ależ te brązy mi się u Ciebie podobają

PS Czytam o osutce ... martwię się o moją kosodrzewinę
Dziękuję Jolu wiesz za co

Reniu ja je uwielbiam przeciez zrobiłąbys tak samo buzka )))

Blaski i cienie nowego życia 14:09, 01 wrz 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Urszula, naprawdę śliczna rabata. Od razu widać jaki ogrom pracy włożyłaś.
A ta brązowa trawka to buchannana ? Moja chyba się na mnie obraziła i uschła...mus kupić nową.

Buchanani mi szlag trafił, to są jakieś bronze. Zimą wymarzł środek, ale odrosła bokami i tak siedzi w tym miejscu. Nie będę ich chyba już kupowała.
Cieszę się że rabata się podoba. W realu wygląda lepiej niż na tych marnych fotach

Lawendowy zawrót głowy 14:09, 01 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Hejka, zgapiłam Twój ogród. Masz red baron przed dereniami. Ja na ten pomysł wpadłam nie dawno ale widzę że będzie dobrze wyglądało to połączenie.

A o kostkach bukszpanowych nie pomyślałam.

zobrazowałam )))) to zapewne swietny pomysł ale u mnie go nie ma )

Lawendowy zawrót głowy 14:07, 01 wrz 2016

Do góry
Kawa tam jest rożniscie troche bronze form, cholotlate i nn z mojego CO

Rododendronowy ogród II. 14:06, 01 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Madzen to Ty mi ją polecałas i dlatego kupiłam Lavender Ice bardzo mi sie podoba i myślę czy nie kupic więcej bo mam tylko dwie.

To kup więcej też mam ją w planach
Lawendowy zawrót głowy 14:04, 01 wrz 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
bosko ;D

buziol ))

Mój Eden 14:03, 01 wrz 2016

Do góry
JustynaZ napisał(a)
2 lata temu
a jak teraz ??? to te wczesniejsze fotki ???
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:02, 01 wrz 2016

Do góry
Witam. Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu co to za drzewo lub krzew

Czyżby trzmielina?
Rośnie na terenie dość podmokłym, obok olch... Wysokość ok. 1,5m,pokrój kulisty
Lawendowy zawrót głowy 14:02, 01 wrz 2016

Do góry
kochane moje dziewczyny ) nie mam red barona przed dereniami ")) tamta fotka byłą zrobiona pod katem )

Mój Eden 14:00, 01 wrz 2016

Do góry
Moje czosnki , dziewczyny mówią ,że trzeba sadzić w doniczkach , więc jak trzeba to mus wykopac itp
Ogród z pergolą 13:57, 01 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
co to za rosliny?

ja to kiedyś miałam i kwitło na biało, strasznie upierdliwe do usunięcia.
Lawendowy zawrót głowy 13:44, 01 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Joluś co masz u stóp hameln?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:36, 01 wrz 2016

Do góry
Witam W kwietniu posadzilismy 200 tuj (wszystko było zrobione jak trzeba). Pod koniec czerwca zaczęła usychać tuja- pan ze szkółki powiedział żebysmy opryskali tuje bo praktycznie na każdej grzyba widać.Uschniętą tuję wykopalismy- z korzeniami było wszystko ok więc nie była to wina zalania czy braku wody (jest linia kroplujaca). 15 lipca zastosowalismy Ridomil Gold MZ a 23 lipca spryskalismy Topsinem M 500. Wszystkie zakażone czesci zostały usunięte- jednak dalej cos jest nie tak. Załączam fotki i proszę o pomoc

Na dwóch tujkach było cos takiego :

Mazan może cos zaradzisz? Z góry dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies