Ja mam tylko jedną odmianę 'Deep blue' jest cudowna dziś przy sadzeniu widziałam że się bardzo rozsiała ciekawe czy wiosną będą siewki? Bardzo by się przydały bo mam plan posadzić na skalniakach a tam duże sadzonki będzie ciężko posadzić
Lawenda 3 letnia

Lawenda tegoroczna
Tulipany iryski siedzą w ziemi grzecznie i mam tylko nadzieję że zrobią wiosną prawdziwy spektakl

Zaznaczyłam sobie przed zasypaniem korą gdzie jutro mam dosadzić brakujące co by czegoś przypadkiem nie wykopać

Wymieszałam w runiance białe, jasno różowe, ciemno różowe, różowo zielone i biało zielone ciekawa jestem co z tego wyjdzie

Iryski za to sadziłam rozsiewając

Odciski mi się od sadzarki zrobiły na dłoniach ale bez niej nie wiem czy by mnie nie trafiło
Zostało mi trochę różnych cebul niestety wymieszanych i nie wiem co jest co( nawet nie wiem co powinnam rozpoznać) bo to cebule, które znaleźliśmy przy przekopywaniu frontowego. Jednego czego pewna jestem to są czerwone i żółte. Dziś je oglądałam i mimo że w chłodzie są zaczęły kiełkować jak. Doszłam do wniosku że jak się ociepli to też na skalniaki wsadzę bo tam żółto wiosną