Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogród własneniebo 18:57, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Marta pokaż tego hiacynta, chociaż oczka nacieszę, bo moje zaraz w koszu wylądują

Piszesz i masz

Ja nie wyrzucam cebul, zawsze lądują w ogrodzie jakoś mi ich tak szkoda
Pozdrawiam

Prześliczny ten hiacynt, jeszcze takich nie widziałam. Ja też trzymałam zawsze w garażu, jak przekwitły, ale potem takie puste się zrobiły więc wyrzuciłam, napisz mi jak ty z nimi postępujesz, bo mam teraz 6, które przekwitły i co mam z nimi dalej zrobić?

Ja to bardziej robię na czuja, nie wiem czy dobrze.
Trzymam roślinke na parapecie (mam dwa wolne pokoje- więc mnie w oczy same liście nie kłują),dbam o nią troszkę czyli podlewam i zasilam ( coś koło m-ca) , póżniej pozwalam jej zaschnąć i przechowuje ją w garażu do jesieni i wysadzam do gruntu. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale tak robię i jakoś żyją te hiacynty na podwórku A wiosną mają się tak

Podobo teraz w Lidlu są hiacynty za 2.22 zł. Niestety ja za bardzo teraz się nie poruszam ze względów zdrowotnych, ale jutro jadę na zdjęcie szwów to możę wdepnę Coś nie coś zawsze można upolować
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:54, 21 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Potwierdzam Varellki są super, mam jedną, ale maleńka jest jeszcze.

Ja przez Dom się w nich zakochałam. Zawsze uwielbiałam sosny ale varelka to prawdziwe cudo. Gosiu a powiedz dlaczego mnie nie dziwi, że masz varelkę ?
Czy możesz mi jeszcze jakąś piekną sosnę polecić? Bo ja z iglaków kocham tylko sosny i cisy.

Nie wiem czy chcesz z większych czy z mniejszych, więc przedstawię ci moje foworyty z obu grup. Z karłowych to w zasadzie wszystkie są śliczne oprócz Varellki to Smidtii jest super, ale ja jej nie mam na razie Z większych to bośniacka Compact Gem i Schwerii Wiethorst oby dwie do 1,5 m po 10 latach, mam je u siebie, o tę ostatnią już kilka osób pytało, jest na prawdę śliczna. Super jest też oścista- ma bardzo gęsto ułożone igły- do 3m ale po 30 latach. A z naprawdę dużych to marzy mi się kiedyś ( ale muszę najpierw dokupić działkę sosna Oregon Green porównywana jest do araukarii.
Igiełkowy ogródeczek 18:34, 21 sty 2013

Do góry
Pewnie, że zimuje.....u innych na pewno, a czy u mnie to się na wiosnę zobaczy
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 18:32, 21 sty 2013

Do góry
Edyta- przeczytałam Twoją historię, przeszłaś wiele i widać że jesteś silną osóbką. Nastawiłaś nas na koszmary widok, a u Ciebie ślicznie jest już teraz. My ogrodomaniacy, jednak musimy zawsze do doskonałaści dążyć widzę, że ty tak samo, będę z miłą chęcią podglądać zmiany jakie szykujesz na wiosnę i chętnie podpowiem jak mi coś do głowy przyjdzie. Trzymam kciuki
Ogród własneniebo 18:18, 21 sty 2013

Do góry
wlasneniebo napisał(a)

Marta pokaż tego hiacynta, chociaż oczka nacieszę, bo moje zaraz w koszu wylądują

Piszesz i masz

Ja nie wyrzucam cebul, zawsze lądują w ogrodzie jakoś mi ich tak szkoda
Pozdrawiam

Prześliczny ten hiacynt, jeszcze takich nie widziałam. Ja też trzymałam zawsze w garażu, jak przekwitły, ale potem takie puste się zrobiły więc wyrzuciłam, napisz mi jak ty z nimi postępujesz, bo mam teraz 6, które przekwitły i co mam z nimi dalej zrobić?
Igiełkowy ogródeczek 18:15, 21 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Białe podarowałam koleżance

To u Ciebie kolorowo będzie, koniecznie zrób im sesję jak się rozwijają, u siebie już nie mam to u Ciebie oczy nacieszę
Igiełkowy ogródeczek 18:10, 21 sty 2013

Do góry
I moja róża Abraham Derby:

Szkoda, że nie mam zdjęć z daleka tego miejsca, w tym roku nadrobię
Igiełkowy ogródeczek 18:09, 21 sty 2013

Do góry
Nie pokazałam wam jeszcze mojego mini skalniaka, tak było:

W marcu 2012 już tak:

A potem:

I wreszcie się doczekałam zakwitł powojnik Generał Sikorski, to jego pierwsze kwiaty

Ogród w skali mikro :) 17:56, 21 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

I jasny i grafitowy będzie ok, ja bym poszła na żywioł, jak znajdziesz ładniejsze jasne to bierz jasne, jak grafitowe, to bierz grafitowe, masz bardzo fajną kolorystykę budynku, bo oba kolorki pasuję i możesz sobie zmieniać jak ci się znudzą.

O i Gosia dobrze mówi

Ja też tak uważam
Ogród w skali mikro :) 17:53, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
I jasny i grafitowy będzie ok, ja bym poszła na żywioł, jak znajdziesz ładniejsze jasne to bierz jasne, jak grafitowe, to bierz grafitowe, masz bardzo fajną kolorystykę budynku, bo oba kolorki pasuję i możesz sobie zmieniać jak ci się znudzą.

O i Gosia dobrze mówi
Ogród w skali mikro :) 17:45, 21 sty 2013

Do góry
Początki w Kruklandii 17:37, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
GRATULACJE!!!!! i kwiatuszki dla Cibie

Oj...ja chcę już takie w ogródkach widzieć!!!!
Dziękuję Ci
Początki w Kruklandii 17:31, 21 sty 2013

Do góry
GRATULACJE!!!!! i kwiatuszki dla Cibie
Igiełkowy ogródeczek 17:25, 21 sty 2013

Do góry
To zaszalałaś, właśnie miałam spytać o białe, bo nie widziałam na zdjęciu
Gdzieś na końcu świata... 16:37, 21 sty 2013

Do góry
Ale śliczne, to teraz czekamy aż zakwitną
Igiełkowy ogródeczek 16:36, 21 sty 2013

Do góry
O już widzę, super
Igiełkowy ogródeczek 16:35, 21 sty 2013

Do góry
Gosia ja niestety do L nie dałam dziś rady, a jaki kolorek sobie wybrałaś?
Igiełkowy ogródeczek 16:12, 21 sty 2013

Do góry
Elu- dokładnie masz rację, to bardzo przydatny wątek, już teraz chętnie zaglądam, będzie się tam działo na wiosnę, dzięki że zaglądasz i również pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 16:09, 21 sty 2013

Do góry
Witaj Bogusiu, dzień zajęty był i dopiero teraz zaglądam, babcie obdarowane i zadowolone a ja sobie kupiłam amarylisa czerwonego, nigdy nie miałam, a widziałam u dziewczyn więc zobaczę na żywo co to za cudo.
Igiełkowy ogródeczek 16:05, 21 sty 2013

Do góry
elzbieta_b napisał(a)
Witaj Gosiu Jeśli pytasz o te trzy kulki to jest to strzyżony modrzew. Kupiłam jedną kulkę (tanio), wyprowadziłam drugą a potem trzecią. Tanim kosztem fajne drzewko. Przycinam dwa razy w roku. Wyżej nie wypuszczę, ponieważ i tak już sięgam z drabiny. Pozdrawiam

Super sprawa z tym modrzewiem, świetnie wygląda i miałaś bardzo fajny pomysł.
Ja też już u wszystkich na bieżąco nie jestem, więc nie martw się, teraz i tak większość planuje, wiosną dopiero będzie się tak naprawdę działo.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies