Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Pszczelarnia 17:48, 21 sty 2013

Madżeno,
dnia
"Dodany 23:19, 03 lip 2012
cytuj:
Prawie jak u Pszczólki"

powiedziałaś jak zobaczyłaś łąkę i kury w ogrodzie Old Vicarage (relacja Danusi z ogrodów Wschodniej Anglii). A w styczniu temat cudownie powrócił. I będzie kontynuowany.
Urszulla 18:33, 21 sty 2013

Madżenko...jak Ty dzisiaj w tej podróży
wszędzie na drogach lodowisko.
Gosiniak 18:54, 21 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Potwierdzam Varellki są super, mam jedną, ale maleńka jest jeszcze.

Ja przez Dom się w nich zakochałam. Zawsze uwielbiałam sosny ale varelka to prawdziwe cudo. Gosiu a powiedz dlaczego mnie nie dziwi, że masz varelkę ?
Czy możesz mi jeszcze jakąś piekną sosnę polecić? Bo ja z iglaków kocham tylko sosny i cisy.

Nie wiem czy chcesz z większych czy z mniejszych, więc przedstawię ci moje foworyty z obu grup. Z karłowych to w zasadzie wszystkie są śliczne oprócz Varellki to Smidtii jest super, ale ja jej nie mam na razie Z większych to bośniacka Compact Gem i Schwerii Wiethorst oby dwie do 1,5 m po 10 latach, mam je u siebie, o tę ostatnią już kilka osób pytało, jest na prawdę śliczna. Super jest też oścista- ma bardzo gęsto ułożone igły- do 3m ale po 30 latach. A z naprawdę dużych to marzy mi się kiedyś ( ale muszę najpierw dokupić działkę sosna Oregon Green porównywana jest do araukarii.
Madzenka 21:15, 21 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Madżenko...jak Ty dzisiaj w tej podróży
wszędzie na drogach lodowisko.

Ula jutro w podróży i roczek na ogrodowisku
Dzisiaj wpadam tylko na chwilę aby zdjęcie donic pokazać i zmykać bo mam mnóstwo pracy w związku z jutrzejszą podróżą
Zeta 21:17, 21 sty 2013

Donice donice
Madzenka 21:18, 21 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Madzenko ja prośbę mam , jeśli pozwolisz ... Gdybyś znalazła chwilkę czasu to zabierz proszę głos u mnie w charakterze eksperta od hałasu wywołanego przez ścianę wodną... Bo u mnie tylko 3m odległości od tarasu tej ściany są przewidywane ,,, no i problem hałasu gdzieś się pojawił ... A ja przecieź nie będę wymyślać cudów , tylko fachowca praktyka zapytam pozdrawiam ... Byle do wiosny

Gierczusia, rzeczywiści tę opcję rzadko uruchamiam, przeszkadza ten hałas a ciurkadełko mam 0k 8 m od tarasu...
Wicio Gardenarium określił, ze nasze ciurka jak koń sikający dlatego trzeba będzie poprawić, chcemy zamontować płytę granitową lub ze stali aby woda spływała a nie chlapała do lustra wody...
Zdecydowanie ważniejszy efekt świetlno-wizualny
Madzenka 21:20, 21 sty 2013

Przyszły donice, całe i zdrowe. Są bardzo lekie bo plastkiowe...
Wyglądają ok, ale w domu słabo, przed domem wg mnie będą ok, z kulami bukszpanowymi. Bez lampy błyskowej nie są takie pstrokate.

Wysokość 85 cm

Zeta 21:21, 21 sty 2013

Nie wyglądają na plastikowe
Tess 21:23, 21 sty 2013

Marzenko, a czy są starannie wykonane?
Bo widziałam dzisiaj te prostokątne, i dość niestaranne brzegi miały.
Joanka 21:24, 21 sty 2013

Zeta napisał(a)
Nie wyglądają na plastikowe

No właśnie. Też się zdziwiłam