Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 10:13, 28 wrz 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
No i dopadło mnie jesienne przeziębienie. Potrzebna pomoc

Buhahahaha!Fajnie, ze masz dystans...
W oflisowym ogrodzie 10:12, 28 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Oto moje zakupy

Piękne i nic nie zmarniały w podróży
Rododendronowy ogród II. 10:09, 28 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
przymrozek? hmmm ...dobrze ze widok firmowy rekompensuje wszystko

Na zdjeciach jakos gorzej to wygląda. To pokazę Ci jeszcze ten widok który z tarasu widac, jak kwitły azalie a potem dzwonki to ładnie wyglądał a teraz kwitną róze i byle jaki widok , prawie ich nie widac , to juz bardziej widac marcinki i wrzosa, to jeszcze jeden atut przeciw różom, nie robia efektu kolorystycznego.

Rododendronowy ogród II. 10:05, 28 wrz 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O kurcze.ależ ty masz tam an marcinkowy,
Pięknie teraz wyglada!!

To dzisiejsze zdjecie , jeszcze się nie otworzyły bo jest na nich rosa.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:05, 28 wrz 2016

Do góry

Widok od strony domu
Mam jeszcze kilka worków kory czy wymieszać ją teraz czy wiosną dodawać pod rośliny z dobrą ziemią?zastanawiam się co mogłabym jeszcze jesienią zrobić...
Rododendronowy ogród II. 10:03, 28 wrz 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Wspaniałe łany marcinków.
Nie wiedziałam,że się tak bardzo rozrastają.
Kurka,miała być u mnie obwódka z tych najniższych

Reniu miło Cię widziec. Byłam u Ciebie i widziałam Twoje dzieło o różach ale muszę kiedys na spokojnie i na dłużej wejsc bo bardzo cenne uwagi tam piszesz i cudne zdjecia pokazujesz.Co do Marcinków to można je wyrywac jak sie za bardzo rozrosna , te małe bo duze to juz wykopywac trzeba ale to fajne roslinki na pożegnanie lata. Moje róze troszke jeszcze kwitna. To dzisiejsze zdjecia.

Czy potrafię stworzyć piękny ogród? 09:57, 28 wrz 2016

Do góry
Biedronka napisał(a)

Witaj Elu
Tujki już rosną Czyli jest dobrze
Najpierw w wolnej chili rozrysuj plan, tak jak radzą dziewczyny Najpierw trzeba ustalić linię rabat.

Pod kwasoluby nie torf. Wielokrotnie było o tym na forum.

Będę Cię podglądać, no i czasem coś skrobnę

Pogubiłam się po drodze... 09:55, 28 wrz 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Nic dodać, nic ująć

Amelia, termometr Ci się zepsuł!
Żadnych przymrozków nie chcę, bo ja jeszcze sadzę.
Ja ze swoim to już 20 lat jestem
Jak feniks z popiołów 09:53, 28 wrz 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Oplułam monitor kawą! i na co mi to? A mówią, że śmiech to zdrowie! Tiaaa, bieg po szmatę, żeby monitor wyczyścić z opluin, pucowanie...Ruch od rana zapewniony, przepona wyćwiczona, samo zdrowie.

Bea, ale że dwa razy się monitorowi dostało, w tym raz kawą?
Mój zakątek - początki 09:51, 28 wrz 2016

Do góry
Nett napisał(a)
A gdzie dokładnie? Bo nie zrozumiałam.

Tu gdzie brazowy duży prostokąt jest drewutnia/domek i moge zrobić do niej wejście właśnie, albo jak ten mały prostokąt albo będzie tylko od drugiej strony domu, a tu będzie miejsce do zagospodarowania o wymiarze 3x2 za tarasem.

Droga do spełnienia 09:51, 28 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
na pocieszenie mła
było
V 2015

IX 2016

no i myślę czy krajem znowu kostki nie wkopać

Cudnie. Zmiana niesamowita. Tak "rasowo" się zrobiło

Ja bym kostki nie dawała, ale możesz kilka położyć i zobaczyć.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:42, 28 wrz 2016

Do góry

Przestrzeń między domem a gospodarczym, w dali warzywniak
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 09:35, 28 wrz 2016

Do góry

Widok od strony gospodarczego.Przekopane z darnią,obornikiem i mączką

Jak feniks z popiołów 09:30, 28 wrz 2016

Do góry
wiklasia napisał(a)
Generalnie nie mam w zwyczaju ludziom zazdraszczać jakoś usilnie. Cieszę się. Podziwiam. Czasem też tak bym chciała, ale na tym z reguły koniec. Aż do wczoraj. Bo wczoraj to zazdrość chwyciła mnie w swe macki i trzyma mocno. Aż mnie skręcało. Sąsiadka (bezczelna, jak mogła na oczach mych, pod nosem mym niemalże, pastwiła się nade mną. Kompostownik rozgrzebała swój i dobra wszelakie ładowała do taczki.
Rany! Jaka mnie zazdrość chwyciła na ten widok! Czarne toto, apetyczne, pulchne! (kompost nie sasiadka - ta dla odmiany tleniona blondi i chuda jak patyk hortensji)
Naprawdę rzadko kiedy tak mam, by aż tak mnie skręcało. No zazdrość i zawiść w jednym. Aż się z siebie śmiałam pod nosem.

Oplułam monitor kawą! i na co mi to? A mówią, że śmiech to zdrowie! Tiaaa, bieg po szmatę, żeby monitor wyczyścić z opluin, pucowanie...Ruch od rana zapewniony, przepona wyćwiczona, samo zdrowie.
Jak feniks z popiołów 09:30, 28 wrz 2016

Do góry
wiklasia napisał(a)
Generalnie nie mam w zwyczaju ludziom zazdraszczać jakoś usilnie. Cieszę się. Podziwiam. Czasem też tak bym chciała, ale na tym z reguły koniec. Aż do wczoraj. Bo wczoraj to zazdrość chwyciła mnie w swe macki i trzyma mocno. Aż mnie skręcało. Sąsiadka (bezczelna, jak mogła na oczach mych, pod nosem mym niemalże, pastwiła się nade mną. Kompostownik rozgrzebała swój i dobra wszelakie ładowała do taczki.
Rany! Jaka mnie zazdrość chwyciła na ten widok! Czarne toto, apetyczne, pulchne! (kompost nie sasiadka - ta dla odmiany tleniona blondi i chuda jak patyk hortensji)
Naprawdę rzadko kiedy tak mam, by aż tak mnie skręcało. No zazdrość i zawiść w jednym. Aż się z siebie śmiałam pod nosem.

Oplułam monitor! i na co mi to? A mówią, że śmiech to zdrowie! Tiaaa, bieg po szmatę, żeby monitor wyczyścić z opluin, pucowanie...Ruch od rana zapewniony, przepona wyćwiczona, samo zdrowie.
Droga do spełnienia 09:28, 28 wrz 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

Cudnie
Droga do spełnienia 09:25, 28 wrz 2016

Do góry
na pocieszenie mła
było
V 2015

IX 2016

Do raju daleko - u Ewy 09:22, 28 wrz 2016

Do góry
Też mam kilka hortensji, na których dopiero co wykluwają się pąki. Ciekawe czy zdążą zakwitnąć. Jak nie, to co? Czy to jakoś wpływa na daną gałązkę całej roślinki?
Przepadłam za werbeną. U Ciebie w kompozycji Ewcia po prostu cudna. Gotowam zamówić w necie, ale straszą, że jakieś lewe odmiany podsyłają dlatego zaczynam żebrać o nasionka
Jakby która kochana duszyczka miała za dużo, to ja plis, plis, plis.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:20, 28 wrz 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

A dziękuję Tereniu.

Ten sezon był deszczowy. Tuje podrosły i to znacznie. Rabata folkowa żyje swoim życiem a rozsiane turki pod wpływem nadmiaru wody wyglądają niczym drzewa. Efekt nie ogrodowiskowy

Hej Anusia Długo nie byłam u Ciebie, ale ogródeczek wygląda pięknie. Super rabatki wyglądają. Jak dla Mnie efekt jest iście ogrodowiskowy Buziolki ślę Kochana.
Moja bajka 09:14, 28 wrz 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Beatko póki co bez problemu udaje mi się ją prowadzić w formie drzewka. Nie jest ekspansywna, mam nawet wrażenie, że stoi w miejscu i słabo rośnie. Ale wiosną ładnie kwitła. Przy okazji zdjęć dzisiejszych zauważyłam, że ma tak dziwnie podwinięte listki. Mszycy nie ma, więc nie wiem czemu. Kalinę w formie drzewka prowadzi też Iza z wątku Wszystko czego potrzebuję to ogród pełen kwiatów i dom pełen książek. Jej jest znacznie większa, więc zerknij do Niej .
Dziękują za odpowiedź i zdjęcia. Kalina faktycznie mało Ci urosła, to moja, mam wrażenie 3 gałązki puściła większe w ciągu tego sezonu, niż Twoja w ciągu kilku lat. Ile ona ma dokładnie? Przepraszam, że tak dopytuję, ale naszła mnie natarczywa myśl, żeby posadzić ją w miejscu, w którym do tej pory nawet przez myśl mi nie przeszło. Rabata dopiero się tworzyć miała na przyszłą wiosnę, ale jak to ja, zaczęłam kombinować. A w związku z tym, że kalinę muszę i tak zadołować na zimę, to czemu nie spróbować dać jej już własny dołek? Tyle, że chcę ją posadzić w odległości metra od tuj, które jeszcze urosną, więc nie wiem, czy to dobry pomysł i dlatego dopytuję o ekspansywność. Już zaczęłam przeglądać wątek Izy. Może jeszcze tam dopytam. Ślicznie dziękuję.

A czy tej bidulce u Ciebie zwyczajnie nie brakuje wody? Jeśli nie wody, to coś ją od korzeni żre jak nic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies