Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Gosiek33 08:45, 11 paź 2016

Tak to nieuniknione to dołowanie wszelkiego dobra
Bogdzia 22:04, 12 paź 2016

Macham i nie zawracam głowy.
Madzenka 19:32, 13 paź 2016

Się odmeldowuję. W sobotę planuje sadzic cebule i zamowiłam ładną pogodę
Margarete 23:01, 13 paź 2016

Ja też mam plany ogrodowe w tym sadzenie cebul na sobotę więc ta ładna pogoda się przyda
Margarete 23:08, 13 paź 2016

Nie mam szans nadrobić i nawet nie próbuje ale wpadłam na chwilkę Aniu żeby ci się pochwalić że w tym roku po raz pierwszy zakwitły mi te płożące asterki białe, późne od ciebie. Dotychczas nie mwitły ani razu a w tym roku wreszcie się doczekałam
Jak i kiedy mam je rozmnożyć? One są na skarpie przed domem na żwirku i kamykach obok macierzanek i świetnie się uzupełniają. Macierzanki kwitną wiosną a jesienią będą astry...
Borbetka 08:41, 14 paź 2016

Kurcze u mnie trawa biała rano. Jakby przymrozek? Zapowiadali?
Mala_Mi 11:48, 14 paź 2016

Borbetka napisał(a)
Kurcze u mnie trawa biała rano. Jakby przymrozek? Zapowiadali?

No właśnie k...a mać nie zapowiadali Schowałabym przynajmniej pelsaśki czy okryła najładniejsze dalie.

I tym sposobem ogłaszam, że z dniem 14 października odliczam czas do kwietnia...

Po drodze pocieszę się może nartami.. ale w sensie ogrodowym... mam pół roku czegoś czego nie lubię.... muszę wydrzeć zielsko z oczka, wykopać dalie, zadołować doniczki, wyciepać pomidory ze szklarni (nawet w zamkniętej szklarni przymarzły... dobrze zmroziło) i posadzić wykopane cebuli irysków i lilii, i kilka paczek mam tulipanów z Insekta. Liczę, że jeszcze pogoda się poprawi.. Zresztą wole poranne przymrozki niż deszcz, deszcz, deszcz.. całe lato nie padało, może ze 2 razy, a teraz waliło z nieba non stop.. nadrabiało za 4 miesiące.

To widok już dość późno, nie mam głowy do foto... ale wyjście do warzywnika po jarzyny..brrr .. zmusił do wzięcia aparatu..

I mój ślad ...

Mala_Mi 11:50, 14 paź 2016

Margarete napisał(a)
Nie mam szans nadrobić i nawet nie próbuje ale wpadłam na chwilkę Aniu żeby ci się pochwalić że w tym roku po raz pierwszy zakwitły mi te płożące asterki białe, późne od ciebie. Dotychczas nie mwitły ani razu a w tym roku wreszcie się doczekałam
Jak i kiedy mam je rozmnożyć? One są na skarpie przed domem na żwirku i kamykach obok macierzanek i świetnie się uzupełniają. Macierzanki kwitną wiosną a jesienią będą astry...

Jak dasz się ukorzenić temu co się płoży to będzie do podziału... fajne są.. u mnie niestety inne rośliny je zarastają i tam gdzie coś je dotyka to łapią grzyba.. kolejny rok myślę co wyciepać a co zostawić

I poranne cukry-pudry... ładne, ale wolę bez takich ozdóbek

Mala_Mi 11:53, 14 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Się odmeldowuję. W sobotę planuje sadzic cebule i zamowiłam ładną pogodę

Pogoda u mnie słoneczna... może i ja na godzinkę wyskoczę w sobotę.. ale tak na krótko bo walczę ciągle z czasem.. ale to dobrze że mam z czym walczyć

Cukrowane.. i jak wiemy cukier jest zabójczy.. nie tylko dla ludzi.. od siedzenia na dupie znów przybyło, chyba muszę cukier odstawić..

Mala_Mi 11:56, 14 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Macham i nie zawracam głowy.

Nie zawracasz.... miło mi jak zajrzę do siebie i widzę, że jeszcze ktoś tu zagląda chociaż ja Was traktuję po macoszemu... ale forum nie ucieknie.. będę nadrabiać w wolnych chwilach.. pół roku do sezonu 2017..

Koty mam wszędzie.. czują sie jak u siebie...

Ten nawet próbuje mnie złamać.. wie, że nie potrafię odmówić.. ale na razie się trzymam.. chyba pora na psa.. bo naliczyłam już chyba z 20 różnych.. Szkoda mi ich, ale nie zaopiekuję się całą 20-tką i tak..