Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 22:42, 26 sie 2016

Do góry

Kwiatostan molini. No niestety to nie te same trawy
Moja bajka 22:41, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale fajnie być w domku. I Iga wreszcie poszła spać o normalnej porze, a nie o 22:30 ). A po powrocie takie niespodzianki w ogródeczku

William Szekspir daje czadu mimo, że czarna plamistość go zżera
Ta maleńka kwitnie nieustannie, niesamowita jest

Eden Rose powtórzyła kwitnienie, ale zaledwie 2 kwiatkami jak na razie

Śliczne są te różyczki
Hortensjada 22:38, 26 sie 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Chyba każdy z nas ma takie dylematy ja też czasem odpuszczam...

Na tym zdjęciu jest Grandiflora?? w tym roku mnie zauroczyły bardzo, ogromne kwiaty, drobniutkie płatki i przebarwienie na bladziutki róż, bardzo mi się podoba

To Limka
W zależności od cięcia i stanowiska duża zmienność kwiatostanów , tak wygląda w szpalerze

A tu prawie soliter ( brak konkurencji, zostawiłam tylko najgrubsze pędy więc kwiaty siłą rzeczy znacznie większe)

Do raju daleko - u Ewy 22:34, 26 sie 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ewuś wszystko pooglądałam i wszystko mi się podoba, każdy zakątek ogrodu. Szkoda, że u mnie nie chcą kwitnąć ogrodowe hortensje ale dobrze, że są bukietowe. Pozdrawiam cieplutko

Szkoda, że nie wszędzie udaje się hodować ogrodowe. Ale jest kilka odmian, które kwitną na starych i nowych pędach, więc jest szansa

Ostatnio jestem zachwycona też bukietowymi - mają olbrzymie kwiatostany

Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:30, 26 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

Bez problemu przycinaj aby nie owocowały bo to je osłabia. Długie badyle rosomanes tną o 1/2 nawet w pazdzierniku, aby łodyg ich nie wyłamało w czasi zimowych wiatrów. I tak wiosna obciachalasz je nisko. Jesli nie kopczykujesz róz to nie ciachaj ich radykalnie tylko kwiatostany

Moze sie wreszcie na tym Chopoku spotkamy !
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:26, 26 sie 2016

Do góry
Milka napisał(a)

widza się w lusterkach i pewnie fajne foto sobie zrobili

oj tak jutro pokaze, jeszcze dobrze swoich fotek nie ogladnelam, roslinki sadze i podlewam.

Irenko dziekuje za to, ze znalezliscie dla nas czas za wspaniale przyjecie. Widzialam twoj ogrod drugi raz i odkrylam tyle nowych miejsc Niebieski zakatek wyobrazalam sobie gdzie indziej hihi, jest sliczny.
Dziekuje za pokazanie Kwiatonu bylismy tam jeszcze raz, bo R stwierdzil, ze mamy za malo roslin i potrzebuje wiecej aronii. Jakbys jakas chciala kupic to same patyki zostawilismy hihih trzeba zamowic nowe rosliny. U Kulasa tez bylismy i kupilsmy choinke na Boze Narodzenie
Przepiekny ogrod i przemili gospodarze a Misia tez wygrzeczniala, biegala kolo mnie i calowala mnie po nogach ale nie szczekala i nie przeszkadzala.
I za roslinki dziekuje czesc juz posadzona, jutro reszta.

Do raju daleko - u Ewy 22:26, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu, dziękuję za wszystkie cudne zdjęcia Bardzo mi się spodobały te ujęcia Ale dałaś mi do myślenia Dziś przez cały dzień myślę o tym kloniku Może będzie na targach jesiennych
Hortensjada 22:25, 26 sie 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Bożenko nie znam się, nawet nie widziałam, że są jakieś ażurowe Miejsca mam dużo, ale nie chcę ogromnych, żeby mi na pół działki wychodziły

Ok
Moimi faworytkami są Diamantino,Phantom i Sweet Summer a z ażurowych Magical Starlight i Pinky Winky.
Z niskich postawiłabym na Little Lime.

Magical Starlight

W zeszłym roku kwiatostany prawie 2 x dłuższe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 26 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Wczoraj miałam wylęg komarnic... Dziury w trawniku i suche kolonki. Takie cudo sterczało pionowo w trawniku

A trawnik zamierał? Bo u mnie wciąż takie dziury i znajduję ich larwy wciąż..... A pędrakow nie mam...

Ps. W styczniu zdecydowanie polecam Włochy, najwieksze orawdopodobieństwo słonca zwłaszcza w Val di Sole jak sama nazwa wskazuej
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:23, 26 sie 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

No Kochana, moje jakby podobne Znajdziesz u mnie w wątku

Ja ten duży biały czosnek trafiłam tylko jeden, ale dziś w Toruniu dokupiłam jeszcze dwa.
No i LM byłam dziś na czosnkach

Już chyba dość. Kiedy to się wsadza? Bo na razie to chyba jeszcze za wcześnie...
Do raju daleko - u Ewy 22:22, 26 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewciu sorry, że piszę dziś, ale wczoraj samolubnie powklejalam zdjęcia u siebie i padlam . Serdecznie dziękujemy Wam za.gościnę. Uwielbiamy Was, ale chyba to woiesz. Mamm wrażenie jakbyśmy znali.się od dawna. Ogrod macie piękny, duzo większy niz na zdjęciach. Nawet jak dzieciaki się piłką bawiły to taka regleksja mnie naszla, że u nas pilkaciagle w rabatach ląduje, a u Was jednak trawnik jesst dużo wiekszy. Wypielegnowany azmilo. Ogrod cudowny , z charakterem, bardzo indywidualny. Widoczna.jest w nim pasja Was obojga i to jest przefajne. Kolekcja hortensji imponujaca. Ta Tradiva chyba wygryzla budleje odnosnie.ilosci mogyli, coś niezwykłego . Zdjecia wrzuce z drpgi, bo jestesmy w trakcie pakowania. Buziaki wiielkie dla Was i jeszcze raz dziękujemy .

Kasiu, nie spodziewałam się, że napiszesz przed powrotem do domu
Szybka jesteś Dziękuję za wszystkie miłe słowa Bardzo się cieszyłam na to nasze spotkanie Bardzo Was lubimy i super się nam rozmawia Mam nadzieję, że następnym razem uda nam się dłużej sobą nacieszyć

Dla Ciebie św. Tereska

Mahonia, bergenia, języczka. 22:21, 26 sie 2016

Do góry
Jeśli ktoś z okolic Częstochowy ma ochotę na te roślinki to zapraszam.
Obiór osobisty.

Co i jak? Nowicjuszka 22:20, 26 sie 2016

Do góry
Ania toż pisałam Ci kilka razy, Ty to już tabletki na pamięć powinnaś brać
Niedaleko zjazdu na autostradę Widać szkółkę, bo drzewka ciągną się od drogi wgłąb.
Oprysk zrobiłam A jak mi moje miskanty spali, to w nocy przyjadę do Ciebie na rabsa

aa i wyczytałam gdzieś, ze można zrobić cosik, aby "przykleić" ow do rośliny
tu macie
http://magia-ogrodu.blogspot.com/2014/12/octan-wapnia-naturalne-srodki-do.html

Domi, a co będziesz dokupywać?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:15, 26 sie 2016

Do góry
c.d.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:15, 26 sie 2016

Do góry
Mina zaczyna kwitnienie

Trochę nowocześnie, trochę użytkowo - ogród do przeróbki 22:11, 26 sie 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
(...)

Rabatę podpłotną przedłużyłam i połączyłam ze żwirowcem. Nie wiem, czy to dobry pomysł, co myślicie? Nie za mało trawnika przed domem? Nie będzie się gryzło, że na pasku jest kora, a na reszcie żwir? Żwiru nie chcę dawać tam, gdzie ziemia, bo się zarąbię przez chwasty.(...)
Dorysowałam też jarząb szwedzki, który tam rośnie i jest już fajnie podrośnięty.

Proszę się nie bać i komentować

Źle się zrozumiałyśmy,,,

Ja bym w tą rabatę, wciągnęła jarząba (wiesz, ze on jest w Polsce pod całkowitą ochroną?). Co prawda jego obecność trochę komplikuje sprawę, bo to wielkie drzewo... a prosi się, aby po długości posadzić kilka drzew
i teraz albo jarząb AUTUMN SPIRE 'Flanrock', albo ...co?
nie za wielkie aby odciążyć wizualnie masywnego jarząba.
Hortensjada 22:11, 26 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
i wewnątrz kwiatostanów mojej hortensji są piuropusze, możesz zerknąć

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2065-blaski-i-cienie-nowego-zycia?page=826#post_5

Na podstawie fotki ( i nie tylko ) trudno będzie rozstrzygnąć bo to horetnsja ażurowa a one bardzo często na pierwszy rzut oka są do siebie podobne, te piuropusze nie są niczym charakterystycznym, tak zachowują się kwiaty płodne. Możemy na razie tylko pogdybać co to może być. Rzuca się w oczy na razie brak przebrwień ( ale stanowisko zacienione, więc może to wprowadzać w błąd) krzew rozłożysty, kwiatostany wydają się być ostro zakończone, raczej skromne, na razie najbardziej pasuje do Tardivy, zresztą do tej pory była bardzo często w ofercie szkółek, może jak się przebarwi będzie łatwiej
A to moja Tardiva, w tym roku dużo skromniejsza
Do raju daleko - u Ewy 22:06, 26 sie 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Witaj
Przyszłam od Iwonki w sprawie cięcia rajskiej - w książce nie ma info żadnego, bo ona jest niestety tylko do klasycznych owocowych. A klasyczne owocowe to wiadomo, zimowe i latem wilki. Ja swoją rajską cięłam razem z owocowymi na koniec lutego, początek marca. Nie wiem, czy to dobrze.
Pozdrawiam

Dziękuję Lucy Też tak podejrzewałam, ze trzeba ciąć tak jak owocowe drzewka.

A tak zaczyna kwitnąć CW

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 26 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzisiaj było koszenie trawniczka. Jutro zabiorę się za brzozową. Spróbuję posadzić tam dąbrówki. Mam zwykłą zieloną, brązową i burgundową. Może uda się stworzyć plamy.

Super bramka
wszędzie masz pięknie
...a ja dyń nie jadam - fuj
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:03, 26 sie 2016

Do góry
Dzień dobry, ja z prośbą , udało mi się zakupić po okazyjnej cenie 100 sztuk cisów takich
i mam dylemat jak je wkomponować w to

i w to

szukam pomysłu- może porozrzucać kule z 5 cisów, po całej działece? i formować je w kule czy stożki?
Macie jakąś propozycje, z netu? może coś wymyślicie, chciałabym trochę unowocześnić ten mój swobodny ogród.
Dopiszę, że jest to ziemia sucha, w zasadzie jałowa-do każdego nasadzenia używam worka dobrej ziemi, ogród ma około 50 arów, nie ma nawadniania-bo na takiej powierzchni jest jak wiecie drogi, może w przyszłym roku zrobię tylko punkty poboru wody porozrzucane po ogrodzie.
Zdjęcia robione wiosną i na przełomie lata. Perowskja telaz jest wielka i bujna i piękna, a lawenda już przekwitła.Na tarasie nie ma już lawendy -zmieniłam na cisy i kule z bukszpanu=brak tylko fotki aktualnej. Wiekszośc rabat jest żwirowych.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies