Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

asiak 20:16, 04 paź 2016

Też mi się podoba
Flower1 21:23, 08 paź 2016

LyraBea napisał(a)
Robota wre. W trakcie przygotowania wypasionych dołków:

I posadzone:

A wspominałam, że miesiąc temu pomylili się i zamiast hakone all gold przysłali mi 9 rozplenic hameln gold. Wczoraj dosłali właściwe sadzonki hakone. Takie trochę bidulki, ale może przetrwają. W ramach przeprosin mam 10szt. Tak więc mam i rozplenice i hakone. Bardzo pozytywnie odbieram sklep.
Hakone, które okazały się rozplenicami hameln gold:

I dosłane wczoraj sadzonki hakone:

Beatko witam po przerwie! a ty dalej niezmordowana działasz widzę podziwiam ten Twój zapał! efekty są niesamowite,rabata z trawami super się prezentuje. Pięknie u Ciebie!Ściskam!
Margo 19:47, 09 paź 2016

I ja zaglądam po przerwie i slad zostawiam .
A jak Twoje serby ? Zarezerwowałaś czy szukasz gdzieś indziej ?
Ja koreankę już zaklepałam, odbieram pod koniec miesiąca.
Rumianka 20:20, 09 paź 2016

Puk, puk, jeszcze Cię nie ma? Pozdrawiam...
kasia_c 21:31, 09 paź 2016

LyraBea napisał(a)

I spojrzenie na "rabatę z rozmachem". Uwielbiam ten moment, gdy słońce chyli się ku zachodowi i pięknie muska promieniami stipę i tuje.

Przepiękne to zdjęcie. Stipa nie mam ale w przyszłym roku to konieczność. Zimowe Ci? Wysadzić z nasion czy sadzonki?

I co to za tuje, one są żółte, dobrze widzę czy słońce daje ten efekt? Duże będą czy takie kulki zostaną?
LyraBea 21:16, 11 paź 2016

Haniu, Monika, Iva, Rumianko, Magda, Asiu, Kasiu.
Macham Kochanieńkie moje. Już jedna nogą na Orgodowisku, zerkam do Was bez śladu. Musiałam przez tydzień na przymusowy odwyk pójść, w ogrodzie też zastój. Zresztą pogoda nie zachęca. Dziękuję, że o mnie pamiętacie :*

Margo napisał(a)
I ja zaglądam po przerwie i slad zostawiam .
A jak Twoje serby ? Zarezerwowałaś czy szukasz gdzieś indziej ?
Ja koreankę już zaklepałam, odbieram pod koniec miesiąca.

No Serby są!!! Co prawda nie udało mi się wyszukać takiego samego wzrostu, ale już mi miły pan wytłumaczył, jak je ciąć co pokazał na żywym organizmie. Super jest! Dzisiaj przyjechały królewny. Jutro będę sadzić! Zamówiłąm też 3 drzewka...Prezent od męża. Jeszcze w tym sezonie zaczną rosnąć w moim ogrodzie.... Czekamy na odpowiedni moment, żeby je wykopać i przesadzić. Za jakieś 3 tygodni zagoszczą u mnie. Juuupi!
Iwk4 22:02, 11 paź 2016

Fajnie, że już zerkasz na O
Serby, drzewka, trawki ... Dzieje się Beatko
Jakie drzewka planujesz?
Buziaki.
Margo 22:02, 11 paź 2016

No to super
Pokaż fotki jak poradzisz
Mam nadzieję że cenę udało się dobrą wynegocjować. Ja mam cenę wyjściową i też będę już z panem negocjować
HanaK 22:48, 11 paź 2016

Rabata z rozmachem wpadła mi w oko Czy stipa u Ciebie zimuje, moja w ubiegłym roku zmarzła

LyraBea napisał(a)
Najwyraźniej dopadło mnie ogrodowe ADHD, o które bym samej siebie nie podejrzewała, bo miałam nie ruszać tego miejsca do wiosny a gonię z rabatą jakby jutro miał nastać koniec świata. Na razie na środku zadołowana w doniczce kalina koralowa, bo miejsce dalej czeka na właściwy wybór:
Na próbę postawiam donicę. W jej miejscu widzi mi się stożek...I już kombinuję.
I spojrzenie na "rabatę z rozmachem". Uwielbiam ten moment, gdy słońce chyli się ku zachodowi i pięknie muska promieniami stipę i tuje.

LyraBea 23:11, 11 paź 2016

HanaK napisał(a)
Rabata z rozmachem wpadła mi w oko Czy stipa u Ciebie zimuje, moja w ubiegłym roku zmarzła

Haniu, jeszcze nie wiem, czy zimuje, bo to pierwszy rok mojego ogrodu a siewki stipy dostałam od naszej ogrodowiskowej Margo. Zauwazylam dzieci-siewki wokół dojrzalych stip. Sama jestem ciekawa czy trawy przetrwają zimę i w jakiej kondycji zastane ogrod przyszłą wiosną. Pozdrawiam Cię.