Rabata frontowa wzdłuż siatki. Jestem zadowolona. Póki wszystko małe, ciemierniki będą zagęszczać. Z czasem może dojrzeję - albo wymuszą to rosnące rośliny - do tego, że zostanie sam cis i grab Ale, ale... wtrąciłam swój kokoszkowy grosik i zrobiłam coś jakby przedrabatkę bylinową Jak się wreszcie doczekam w tym miejscu kostki, łatwo będzie to zmienić. Póki co niechże sobie tu coś zakwitnie.
Witam. Jaką odmianę można przycinać w kulkę? Podoba mi się ciemny berberys u Richiego na zdjęciu (Ogród w Tarnowie) ale nie znalazłam jego nazwy. Ja próbowałam ciąć Green Carpet ale kiepsko wygląda. Pozdrawiam
Ta magnolia co roku ma nasiona widoczne jak opadną liście a na wiosnę kwitnie jak oszalała, i często jeszcze w lecie pojawiają sie kwiaty na niej foto tej magnolii dla WAS z 2016 roku
kurde
a moze coś kolumnowego skoro będzie na drugiej rabacie amborwiec slender to może i tu kolumnowe bardziej by pasowało albo wielopniowe
z tyłu cisy przed nimi hortki pomiędzy drzewem sa piwonie
jeżeli bym zrobiła w ten sposób to po prawej stronie zostanie mi nie więcej jak 1,5 m trawnika w długim wąskim pasku, myślę że źle by to wyglądało, tak by było najprościej i najłatwiej, ale trochę dziwnie, bo z drugiej strony jest znacznie szerzej
To kółko pomiarowe . Latam z tym po ogrodzie i mierzę ,i mierzę , i mierzę . Nie jest to cud techniki ale powiem że sprawdza się . Pomiary są może nie co do centymetra ale może być