A taką mam wizję dotyczącą lewej strony wjazdu..3 buki lub graby kolumnowe.Rabata po prawej zostanie poszerzona i mój dylemat czy berberysy czerwone kolumnowe mogą tam zostać?przypominam rabata jest nasłoneczniona i sucha na oczyszczalni przydomowej.Toszka podpowiedziała sosny i one na pewno tam się znajdąbo je bardzo lubię.Podpowiedzcie coś!co o tym myślicie?
Pod płotem są już posadzone hortensje w szpalerze a między nimi trzcinnik KF.Dziewczyny sugerują zasłonić gospodarczy,więc może tuje smaragd albo cis
Nowoczesne aranżacje ze spalonej stodoły
Fauna i flora
Główni Upychacze i nasze zdobycze A w samochodzie było całkiem wesoło i on był wyjątkowo pojemny
Witam pod moim rododendronem znalazłam takie czarne coś, to chyba jakieś grzyby.
Wykopałam ale nie wiem czy to nie groźne dla rodka, jak kopałam to znalazłam jakiś korzeń pozostałość czegoś co tam kiedyś rosło i nie wiem, czy te grzyby to z tego korzenia czy to jakaś choroba atakująca rododendrona
Nie ma co pokazywać bo:
1. wygląda to bardzo źle, momo, że ma być tymczasowo
2. chyba wszystkie wrzosy zdechną, poprostu uschły.
Odechciało już mi się tego ogródka jak na nie dziś popatrzyłam, jestem jeszcze zła bo "ktoś" mi przykre słowa powiedział na temat ich czyli wrzosów, żeby tylko na złość mi zrobić i chyba przykrość. Ogólnie na ktosia jestem zła i muszę mu zrobić na złość, kupie nowe wrzosy i wszystko przerobie. Potrzebuje Waszej pomocy, aby zrobić tu mega rabate, musi wyjść na moje.
Leniwa niedziela ma się ku końcowi. I dobrze, kiedyś trzeba odpocząć.
Pooglądałam forumowe newsy, tu i ówdzie ślad zostawiłam i u siebie wypada coś skrobnąć.
Żałuj, naprawdę dalie są śliczne.
Warte trudu sadzenia wiosną i wykopywania jesienią.
One przecież kwitną długo od lata do przymrozków.
Gdyby one były późno. To cieszylibyśmy się nimi jeszcze dłużej.
Bo zawsze maja dużo paków, które przymrozki ścinają.
Ja sadzę, wykopuję na jesieni.Teraz jeszcze kwitną
Ale jak pójdą do skrzynek.
To już moje chłopaki taszczą je do piwnicy.
I ja wróciłam juz do domu dziękuję wszystkim za cudowną atmosferę, kupę radości i fajowe rozmowy oczywiście żal ,ze nie do wszystkich udało mi się dostać ,ale liczę na to ,ze przed nami jeszcze niejedno spotkanie buziaki
Parę fotek
Główni Nadzorcy
Przepisy na rabaty w konkretnym kolorze
kerii.. masz rację, najgorsza robota na skarpie zrobiona. Całe szczęście, że mi Tata pomógł, bo sama to pewnie do zimy bym tą darń ściągała A z tym obsadzaniem, owszem przyjemność - tylko nie do końca mam plan na c.d. Ale może pomalutku coś się wyklaruje
Z rabaty rozchodnikowo-werbenowej jestem zadowolona, chociaż całkiem mi vanilka w tych rozchodnikach zaginęła Rozchodniki są super bezproblemowe, więc jak Ci się podobają to tylko wsadzać
Na hortensjowej z kulkami jest miskant Morning Light. Myślałam, że będzie on moim ulubionym miskantem, jednak już się bardziej skłałaniam w stronę Variegatusa Strasznie mnie czaruje w tym roku
Moje goji rosną pierwszy rok. Muszę poczytać jak z nimi postępować w kolejnych latach, ale patrząc na to jak pięknie poszły w tym roku od sadzonki, to myślę, że można by je nisko ściąć wiosną. A w kwetsii "rozcapierzenia" hehe.. ja dość rygorystycznie przypinałam każdą gałązkę do druta, więc w miarę się trzymała w ryzach