Witam. Przeczytałam cały wątek i mam pytanie czy prawidłowo postąpiłam. Przepraszam za jakość zdjęć ale padła mi karta w aparacie, czekam na nową. Bukszpany mają miesiąc, raz zasilone Florovitem doglebowo, posadzone w raczej cienistym miejscu, słońce świeci tam dopiero koło 18. Od paru dni zauważyłam, że mają roztocza i zaczynają brązowieć im liście. Dosyć szybko to postępuje, bo już poobcinałam parę całkiem suchych gałązek. Zakupiłam Topsin i Mirage, dziś przyszły więc szybko spryskałam je Topsinem. Rozumiem, że Mirage mogę je spryskać dopiero za tydzień? co jeszcze mogę zrobić? to moje pierwsze posadzone rośliny w ogródku i serce mi się kraja jak widze, że umierają
Na betonowej bym widziała coś takiego jak u Joli, tylko dałabym bordowe drzewo
Nawet rabaty mają kształt podobny..
Aniu napisałam, że nie wiem, nie jestem zbyt dobra w projektowaniu :/ Sama mam problemy ... z własnym zagonkiem
Może trzeba wyjść od ustalenia jaki kształt maja mieć rabaty, czy idziemy w linie proste czy w łuki? Ale koło mi tu nie pasuje i już
Najbardziej pachnie Tardiwia ta paniżej ten mój gigant i Phantom a reszta to musze obchod zrobić, tyle planow miałam na dzisiejsze popołudnie w ogrodzie i nagle mnie cos noga zaczęła boleć no i trochę poobcinałam róze co deszcz zniszczył i nie da się więcej oby mi to przeszło. Jutro może w końcu moja Eden pokaże swój kwiat no i znowu trawa do koszenia ale czuć już jesień i to bardzo