Mam nadzieję, ze magnolia nie będzie przemarzać i kwiaty zobaczę. Na tej rabacie posadziłam całą serie róż Rokoko. One takie filigranowe,powinno fajnie wyglądać. Rabatę mogę sobie poszerzać
Gdzieś widziałam, że jak nie kwitną i da się im nawóz, to wzmacniają się cebule i za rok powinny kwitnąć, ale wiecie ja to, tu zobaczę, tam przeczytam, coś pomylę
Jeeest doczekałam się aby wreszcie moja stara magnolia po 4 latach wreszcie pierwszy raz zakwitła 4 pierwsze kwiaty będą szczerze... Już nawet nie wiedziałam jaka to odmiana po kartkę wrzucilam dawno a koloru nie znałam bo przecież nigdy nie zakwitla....
Chodzę i codzienne patrzę na te kwiaty hihi
Warzywnik w skrzyniach to nie dla mnie. Lubię w nim działać z rozmachem. Nie mam problemów z kopaniem. Dodatkowo w skrzyniach bez automatycznego nawadniania trzeba bardzo pilnować wilgotności podłoża. Trawiaste ścieżki łatwo utrzymać w optymalnym stanie. Kosi się je kosiarką przy okazji koszenia trawnika.
Magnolia pojawiła się u mnie przypadkiem. Zaliczałam ją do ogrodowych wydelikaconych rarytasów. Uznałam, że młody ogród nie jest w stanie zapewnić jej zacisznego stanowiska. Z tych samych powodów w ogrodzie nie ma klonów palmowych. A skoro przybyła bez mojego udziału, to wypadało ją posadzić. Dobrze się wpasowała.
Asiu, na rabatach jeszcze niewiele, azalie, magnolia, byliny i trawy wciąż czekają, no nie miałam kiedy wsadzić A teraz zapowiadają przymrozki i nie wiem, czy sadzić. Może lepiej przeczekać?
Po świętach mam wolne, zapraszam
Podzieliłam Daria, one są zachwycające, kwitną jak wszystko dookoła jeszcze w powijakach. Już się nie mogę doczekać jak bedzie rosła
Magnolia księżniczka ma swoją mini rabatkę-królestwo.
Berberysy kolumnowe ale to nn, bo kupowałam je jak jeszcze podobało mi się wszystko i nie czytałam etykiet