Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 19:57, 14 mar 2026

Do góry
TAR napisał(a)
Ja sie opitalam na tarasie
Pozdrowki.

Tarcia tarasu i opitalania się zazdraszczam dziś bo jutro będę się opitalać u siebie. Winko i książka już czekają.
Wszystkiego po trochu 18:07, 14 mar 2026

Do góry
Dziś od rana tyram, z samego ranka zrobiłam oprysk olejowym, zużyłam 15 l. Skończyłam ciąć resztę ogrodówek, i wysadziliśmy z M dwie te największe ogrodówki, rozdzieliłam je na cztery , i dwie posadziłam bardziej pod płotem, bo mi na warzywniak pchały się kwiaty i gałęzie, a dwie na żółtą rabatę, nie wiem jak to będzie wyglądało, ale teraz wydawało mi się że mam tam tyyyle miejsca

Tu odchudzone i cofnięte pod płot

a tu posadzone na żółtej

poza tym kwitną

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 17:57, 14 mar 2026

Do góry
Dzisiaj przed wyjściem do ogrodu na sobotnie tyranko napomniałam się, by pamiętać o zabraniu telefonu. Celem było sfocenie stanu BEFORE na wytypowanej do sprzątania rabacie. Bardzo byłam zadowolona z siebie, że pamiętam.
I taka zadowolona zaczęłam porządki. W połowie roboty uświadomiłam sobie, że telefon został w domu… No super… Zatem nie mam udokumentowanej tej cudownej przemiany, jaka nastała, chlip chlip chlip…
Ale efekt fajny jest .
Potem miałam machnąć nożycami akumulatorowymi kilka krzaczorow, ale mus było jechać po latorośl wracającą z zajęć. A gdy się okazało, że nie dam rzeczonej latorośli prowadzić auta, to jeszcze usłyszałam, że w takiej sytuacji to mógł se wracać pieszo. Wdzięczność nastolatka .
Tak czy owak było po robocie na dzisiaj, psia kostka… Mam niedosyt.

Zdjątko, którego piękno dostrzeże tylko ten, kto widział co było wcześniej . Te dwa wory w kadrze to urobek z tego miejsca .

Glina i zielsko 16:36, 14 mar 2026

Do góry
Ja sie opitalam na tarasie
Pozdrowki.

Ogród z plażą 16:28, 14 mar 2026

Do góry
Nowe miejsce krzewuszki

Zapomniałam o jukachh, miałam wyciąć przekwitnięte rozety, mam nadzieję że jak zrobię to za tydzień to nie zrobię im krzywdy.
Ogród z plażą 16:28, 14 mar 2026

Do góry
Jaśminowiec i mikrobiota syberyjska przesadzone z doniczki pod tulipanowca

Wycięte hortensje przy ognisku

Tawuły posadzone przy linii trawnika zamiast przy liliowcach

Ogród z plażą 16:25, 14 mar 2026

Do góry
Brzoza za huśtawką

Ścieżka z krokusami

Powojniki
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:17, 14 mar 2026

Do góry
Byliśmy w szkółce. Kupiłam troszkę szalotki do posadzenia (jeszcze nie widziałam żeby ktoś miał dymkę szalotki dostępna). Plus parę doniczek z ziołami i rozsadę sałaty i czerwonej kalarepy po 6 sztuk. Posadziłam je właśnie w szklarni, podlałam wszystko. W doniczkach obsianych jakiś tydzień temu jeszcze nic się nie dzieje.

Sasiad miał wypadek w pracy i uszkodził sobie nogę więc mówi że kultywatorem wjedzie może za dwa tygodnie. W połowie kwietnia. Późno. Moczę i wysieje trochę groszku w doniczkach, zwykle bym już go miała w gruncie od 2-3 tygodni. A bardzo bardzo chciałabym mieć groszek, moja ulubiona uprawa ogrodowa.

Były drzewka owocowe w doniczkach (drogie) i z gołym korzeniem (tańsze). Ale kupię znowu parę na jesień bo sądząc teraz musiałabym całe lato podlewać. A na hektarze nie ogarnę więc zrezygnowałam.

Tato posiedział przy grillu z nami, 2 godziny. I tak długo Jsk na niego schudł 6 kilo przez ostatnie 3 miesiące. Dostał dwie siatki jedzenia i ciasta , trzeba go odchować nawet się uśmiechnął parę razy.

Super pogoda żeby tak już zostało bardzo proszę

Od trzech tygodni nie płacimy za elektryczność, fotowoltaika i bateria wystarczy

Sezon 2017 u Hanusi 15:36, 14 mar 2026

Do góry
PO miesiącu niebytności, dziś przyszedł czas na pomachanie łapką. U mnie jeszcze pogody nie ma, tzn. aura jest, ale nie dla mnie. Jeszcze się kiszę w 4 ścianach. Pomidorów nie siałam, a na kwiatki patrzę na te co mam umieszczone w archiwum. Po 5 latach zakwitło mi Hipeastrum, z cebulek przybyszowych. Z 10-ciu Jeden się ulągł. Kolejne nabierają formy.

Wy też nabierajcie formy, bo "głupio" tak leżeć w betach, jak słońce dogrzewa. Powodzenia

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 15:08, 14 mar 2026

Do góry
Wiosna, wiosna...wiosna ach to ty...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:53, 14 mar 2026

Do góry

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:39, 14 mar 2026

Do góry
Coś już mam

30 arów wietrznej pustyni 14:25, 14 mar 2026

Do góry
Moja prywatna Chochołowska fajnie się rozmnożyły od ubiegłego sezonu.
Znowu na wsi 12:00, 14 mar 2026

Do góry

Dla Mirki kolor moich bratków, w towarzystwie szafirków armeńskich (chyba dobrze zapamiętałam)

Kompozycja na razie mało atrakcyjna, bratki o niewielkich gabarytach, reszta też ale rośliny powinny szybko się rozrosnąć. Cienkie brązowe badyle to mulenbekia. Nie wiem czy odbije po zimie, wyhodowana z mojej już sporych rozmiarów kępy.
Znowu na wsi 11:50, 14 mar 2026

Do góry
Przegląd tego co aktualnie kwitnie, w niektórych miejscach aż za bardzo kolorowo . Cyklameny jeszcze w doniczkach więc jest możliwość korekty (to te kupione przedwczoraj).

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:40, 14 mar 2026

Do góry
Wreszcie są pierwsze krokusy!

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:58, 13 mar 2026

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Jak obciąć te drzewka?

Czereśnia

Śliwa

Grusze

Czereśni teraz nie tniesz tylko po owocowaniu, śliwce zostawiłabym tylko jeden przewodnik ten bardziej pionowy od razu, bo ten mocno idący w bok jak się rozbuduje może drzewko rozerwać pod ciężarem owoców lepiej uniknąć problemu w przyszłości od początku rozbudowując jedną ładną koronę. Pierwszej gruszce zabierz te drobniutkie gałązeczki z dołu chyba, ze ona kolumnowa to wtedy nie zabieraj. Drugą potraktowałabym tak samo jak śliwkę.
W Kruklandii 17:27, 13 mar 2026

Do góry
Jeden róg mam ogarnięty z grubsza

Wolno mi to idzie w tym roku

Pierwsze kwiotki!

Zawsze pierwsze kwitły mi kremowe. A teraz białe. I to jeszcze nie na tym rondzie co zawsze.
Dziwna ta wiosna
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 15:25, 13 mar 2026

Do góry
Dziś dopiero mi doszły jaskry [i dalie] zamówione w lutym jeszcze. Nie wiem czy się uda i będę kwitnąć.
W sumie to pierwsza porządna próba z jaskrami. Sadzone w lutym czekają na stanowisko i przesadzenie.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 15:24, 13 mar 2026

Do góry
Jeśli się nie mylę to są moje siewki.CHyba ze 3 lata mają już.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies