Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Alija 16:13, 04 cze 2026

LIDKA napisał(a)
Kalina dla Iwonki

Lidka, co to za kalina, bardzo ładna
Twoje niebieskie irysy pięknie się prezentują w takich ilościach.
asica 16:57, 04 cze 2026

LIDKA napisał(a)

Asia ❤️❤️❤️
Ja bez okularów już nic nie przeczytam.

Ja też. Wkurza mnie to, bo strasznie mi przeszkadzają. Szczególnie jak chce poleżeć i poczytać to sie odgniatają.
pestka56 17:26, 04 cze 2026

LIDKA napisał(a)

Nie przepadam za tawułami i wyleczyłam się z internetowych zakupów. Żylistek i obiela fajne i jakgdzueś trafie to może zagoszczą w ogrodzie.

Kasia dzięki za polecajki .

Nie pisałabym ci o Sadowniczym, gdym ich od wielu lat nie testowała. Na zdjeciu jedna z pęcherznic (DIABLE D'OR® 'Mindia' PBR) kupionych tam rok temu. Chyba niebrzydki krzaczek Wszystkie były jednakowej wielkości.
A żylistka i obielę mam od Martyny (roslinocholicy.pl), gdzie stale kupuję głównie byliny i bardzo sobie chwalę ich jakość. Też były spore. Ona nie ma roślin w torfie, więc przyjmują się super. Nie namawiam, ale jeśli chcesz, to dam ci znać jak będzie je miała w ofercie.

LIDKA 18:42, 04 cze 2026

Alija napisał(a)

Lidka, co to za kalina, bardzo ładna
Twoje niebieskie irysy pięknie się prezentują w takich ilościach.

To w ogrodzie właścicielki szkółki
St Keverne kupiłam maluszka dla siebie
Pokrój pagodowy mi się spodobał .
LIDKA 18:44, 04 cze 2026

pestka56 napisał(a)

Nie pisałabym ci o Sadowniczym, gdym ich od wielu lat nie testowała. Na zdjeciu jedna z pęcherznic (DIABLE D'OR® 'Mindia' PBR) kupionych tam rok temu. Chyba niebrzydki krzaczek Wszystkie były jednakowej wielkości.
A żylistka i obielę mam od Martyny (roslinocholicy.pl), gdzie stale kupuję głównie byliny i bardzo sobie chwalę ich jakość. Też były spore. Ona nie ma roślin w torfie, więc przyjmują się super. Nie namawiam, ale jeśli chcesz, to dam ci znać jak będzie je miała w ofercie.

Kasia ja po prostu nie chce sobie odbierać przyjemności zakupów i spacerowania po szkółce na miejscu. Choć teraz krzewuszki zamówiłam bob akurat tych co chciałam nie było na miejscu.
LIDKA 18:44, 04 cze 2026

asica napisał(a)

Ja też. Wkurza mnie to, bo strasznie mi przeszkadzają. Szczególnie jak chce poleżeć i poczytać to sie odgniatają.

Naszą przypadłość zwą peselozą
LIDKA 19:55, 04 cze 2026

Piwonie
Mam kilka a kwitną 3 kupione 2 lata temu w biedrze
Jedna to shirley temple a dwóch nazw nie pamiętam

Będę powiększać piwoniowe poletko.

Ozeana na pergoli

Towarzyszy jej giardina

Będą kwitły artemisy
Jakimś cudem nie skosił ich przymrozek
LIDKA 20:14, 04 cze 2026

Chyba mam fazę na róż

Visty na domku ogrodnika

Pelargonie

Zaczynają kwitnąć przetaczniki

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/265/2655888

Kwitną goździki, Inkarwilla, trzcinnik england. Bodziszek korzeniaste i Bodziszek max frei. Krzewuszki i kosaćce oraz szałwia . Szykują się jeżówki.
Orliki już kończą.

Dziś po południu udało się rozłożyć linie kroplujące do końca na rabatach pod płotami. M pomógł i poszło szybko. Potem popiellłam na dwóch rabatkach. Niby wczoraj popadało a jarzmianki i Kukliki klapnięte. Susza straszna.
Będę je dzielić i posadzę z hydrożelem.
Podczas kręcenia się po rabatkach złapałam jakiegoś lekkiego doła bo judaszowiec i grujeczniki ledwo zipią. Czymś je zastąpię .
Już nie posadzę nic takiego niepewnego.
Pisardi nie są pisardi. Jedna z trzech wyraźnie słabsza.
Myślę co z nimi zrobić . Róże odchorowuja przymrozki. W niedzielę kolejna akcja nawożenia interwencyjnego .
Na lilie przylazła poskrzypka .Po oprysku jej nie widzę.

Dlugiego weekendu nie mam. Jutro i sobota pracująca. No to sobie ponarzekałam a teraz idę patrzeć co u Was.

Dziękuję że mnie tu odwiedzacie bo forum jest dla mnie ważne

To sobie ponarzekałam a teraz polatam po wątkach.

Marcin89 21:53, 04 cze 2026

Też bym ponarzekał Tak ogólnie susza i żółte liście u jeżówek, hortek i kosaććow, które dopiero co kwitły. Przy tarasie zwiędły mi jeżówki, a upału nie było. Widziałem dziury w liściach brzóz. Jeżówki i hortensje mają jakby mozaikowate plamy i poskręcane liście, coś je żre. Mógłbym jeszcze duuużo wymieniać.

To zapraszam do mnie
Angelika95 22:01, 04 cze 2026

Lidka, jak czytam po różnych wątkach to ten rok bardzo zły, dużo strat. Ciężka zima a i wiosna nie rozpieszcza, jak nie zimno i mróz to znowu susza. Miejmy nadzieję, że dalsza część sezonu będzie łaskawsza, a u Ciebie jest i tak pięknie. U mnie tez nawet jeżówki oklapłe, a sadzenia mam masę, bo uzupełniam rabaty już tak na gotowo, nie wiem kiedy się wstrzelić, bo nawet jak posadzę i podlewam to wiadomo że nie jest to to samo co deszcz