Bożenko dziękuję za szczegółową odpowiedź. Ja się jeszcze zastanawiam czy może to być ewentualnie hortensja którą widziałam W Daglezji w Rykach. Ale tamta troszkę jaśniejsza, może mniej słońca miała i młodsza.
Bardzo mi się podoba ta rabatka. Miłorząb to dobry pomysł. Mi podobają się też na pniu kulki trzmieliny. A po drugiej stronie tego wjazdu też coś będzie podobnego?
Super zakupy zrobiłaś. Też muszę się wybrać po cebulki
Kamilo,
Ogród Małej Mi oglądałam kiedyś w programie "Maja w ogrodzie". Zapamiętałam bogactwo barw i tryskającą energią gospodynię. Chętnie obejrzę raz jeszcze, dzięki za linka. Zajrzałam też do Twojego ogrodu, bardzo podoba mi się ogrodzenie z poziomych, pofalowanych desek. W ogóle cały ogród jest piękny, a Twoje psy przeurocze. Ja też mam dwa. To bracia: Bolek i Lolek.
Cisy są zdrowe, gdyby były cięte miałyby bardziej zwarty pokrój.
Cis jest rośliną rozdzielnopłciową, dwupienną. Osobniki żeńskie będą miały owoce, a męskie nie.
Najintensywniej przebarwiającą się hortensją jest Diamant Rouge,w słońcu jest wręcz wiśniowa tak jak u Ciebie, dodatowo zgadzają się ciut jaśniejsze liście w porównaniu do innych odmian hortensji, rzadko osadzone, ( drobniejsze też) i dość charakterystyczne dla tej odmiany właśnie o tej porze plamy na liściach głownie brzeżne ale zdarzają się też pośrodku liścia. Najłatwiej tą odmianę rozpoznać w fazie przebarwiana, jest wtedy dość pstrokata bo są zarówno czysto białe jak i różowe kwiaty. Przydałoby się zbliżenie na płatki, bo ta interpretacja kolorów na fotkach to masakra To odnośnie hortensji a tak ogólnie śliczne fotki
'
dzięki jesieenno ptasie kąpiele zostawiam...świeżo wykąpana sójkaz czubem na głowie, szkoda, że tego
dobrze nie widać, płochliwe są bardzo, w nocy znowu obudziły nas pawie, nie wiedziałam, że te ptasiska są
nocą tak dokuczliwe.
Szczotecznica...bo tak się nazywa to stworzonko, to motyl nocny i szkodnik wielki. Czego szuka u mnie ?? hmm
Rodki mają tyle pąków to fakt, jeden z rodków zakwitł ponownie )
Coraz więcej zakątków u mnie cieszących oko