Kaliny róznie sie przebarwiają ta przewaznie na malinowo. Szkoda ze juz jesień jakos za szybko minął ten sezon. Magda ten adres który mi podałas z nawozem to tam w polu jakas budka tylko stoi , nie byłam tylko z map gogle patrzyłam i nie wyglada na sklep, dobry ten adres?
A ja dzis dostałam zamówione budki dla ptaków. śliczne sa i mają certyfikat Uniwersytetu Poznańskiego, bardzo z nich jestem zadowolona.
Zdjecie dzieciołka tym razem nie mojego autorstwa, to Pestka go złapała. Ja dzis mam sójkę robiona przez szybę bo na taką pogode wyjsc mi sie nie chciało.
Dziobała na trawniku i myslałam ze pędraki jakies zjada a jak powiększyłam to sie okazało że ona mi orzeszki bukowe w ogrodzie sadzi, las chce z ogrodu zrobic.
Odnośnie hemoglobiny zaraz wkleję moje kompendium wiedzy
Widzisz, a ja miałam mieć mniej cebulowych w tym roku i też jakoś tak wyszło, że jest więcej
Co do wieszania wianka, ja mam drewniane drzwi i na środku u góry blisko uszczelki jest taka pinezka, ja o nią zaczepiam żyłkę - sprawdź, może też tak masz.
Sorki, że nie przygotowałam się do zdjęcia i tyle kurzu
No i pognało mnie dzisiaj za miasto! Korzystałam z dnia bez opadów, ale i tak buty zmoczyłam bo trawa mokra.
Ogródek pustoszeje. Nawiało liści, których dziś nie sprzątałam. Zrobiłam porządek na piwoniowej.Obok przedłużyła rabatkę z jeżówkami/No i z rozpędu sprzątnęłam jedną z rabatek bylinowych i ścieżkę obok.
Maliny jeszcze są ... do czasu.
I pozostałości pigwowców, co ich nie sięgnęlam. Same spadły!
Praca wykonana.troszkę zmarzłam ale nie padało.Fotki innym razem,bo już ciemno,ale wierzcie że sadzonki pięknie ukorzenione! Makadamia bardzo Ci dziękuję za Twoja wizję!Cis odpada na całości jako żywoplot-ma rozległy system korzeniowy,potwierdziła to Toszka.Tam jest tylko albo aż 80 cm ziemi.Bardziej skłaniam się do bukszpanu.Posadziłam 100szt sadzonek po najdłuższym boku rabaty nr 1 tak jak to sugerowałaś i w kwadratach na wprost ścieżki z tarasu,dlatego że tam miałam przygotowane podłoże z obornikiem i mączką/kształt liter U/Zabrakło sadzonek na stworzenie rabaty w kształcie L,ale można to nadrobić wiosnąTwoja koncepcja jest interesująca ale czy nie uważasz,że jeśli nie będzie cisa to może L zrobić z zimozielonych carexów i jako przedłużenie także na rabacie nr3.Obawiam się tylko aby bukszpanowe obwódki nie zdominowały ogrodu.Carexy mam w przechowalniku