Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

pestka56 10:21, 11 paź 2016

Są na szczęście duchy dobre

Postawiłam wiadro na deszcz i w tydzień napadało 3/4. To niezbyt znacząca ilość po całym suchym lecie ziemia ledwie wilgotna
ewsyg 10:29, 11 paź 2016

Bożenko, zacni goście do Ciebie przylatują. Pada i pada a i tak nie jest mokro. Pozdrawiam cieplutko bo na dworku zimniutko
Basilikum 14:42, 11 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
W tamtym roku od 1 kwietnia do końca sierpnia spadło u mnie 2 litry deszczu na metr kwadratowy. Policzyłam ile w tym samym czasie spadło w tym roku i wyszło mi 166litrów. Różnica niesamowita .Dzis tez mżawka.

w zeszym roku mialas Sachare
Nikita 17:03, 11 paź 2016

Bogdziu, śliczna kalina...ja myślałam, że ona na żółto sie przebarwia...
U mnie w ogrodzie też juz jesień.
Buziaki przesyłam
Bogdzia 17:12, 11 paź 2016

anna_t napisał(a)
ależ Ty robisz analizy, super

Aniu w 2014 roku juz brakowało u mnie wody więc postanowiłam mierzyc i zapisywac deszcz. Trafiłam akurat na rekordowo suchy rok 2015. W ciągu pięciu najcieplejszych miesięcy tylko 2 litry wody przy tym powyżej 30 stopni to prawdziwa Sahara. W kranie tez brakowało i podlewałam tylko nocami a tez ledwie woda leciała. Jakby to dłuzej trwało to szpital psychiatryczny by mnie nie ominął.A tak wogóle to od lat zapisuję ciekawsze wypadki meteorologiczne w moim ogrodzie i wiem np ze 12X rok temu spadł u nas pierwszy snieg a jeszcze rok wczesniej tj w 2014 r było +21 stopni.Czasem fajnie jest porównac.
Bogdzia 17:15, 11 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Są na szczęście duchy dobre

Postawiłam wiadro na deszcz i w tydzień napadało 3/4. To niezbyt znacząca ilość po całym suchym lecie ziemia ledwie wilgotna

U mnie pod drzewami tez sucho ale pozostały ogród dostał sporą porcję wody, szczególnie trawa bo jej nie podlewam i jest skazana tylko na opady.Ten rok u mnie to bajka w porównaniu z poprzednim.
Bogdzia 17:21, 11 paź 2016

ewsyg napisał(a)
Bożenko, zacni goście do Ciebie przylatują. Pada i pada a i tak nie jest mokro. Pozdrawiam cieplutko bo na dworku zimniutko

Zdjecie dzieciołka tym razem nie mojego autorstwa, to Pestka go złapała. Ja dzis mam sójkę robiona przez szybę bo na taką pogode wyjsc mi sie nie chciało.

Dziobała na trawniku i myslałam ze pędraki jakies zjada a jak powiększyłam to sie okazało że ona mi orzeszki bukowe w ogrodzie sadzi, las chce z ogrodu zrobic.
Bogdzia 17:22, 11 paź 2016

Basilikum napisał(a)

w zeszym roku mialas Sachare

Oj miałam.
Bogdzia 17:28, 11 paź 2016

Nikita napisał(a)
Bogdziu, śliczna kalina...ja myślałam, że ona na żółto sie przebarwia...
U mnie w ogrodzie też juz jesień.
Buziaki przesyłam

Kaliny róznie sie przebarwiają ta przewaznie na malinowo. Szkoda ze juz jesień jakos za szybko minął ten sezon. Magda ten adres który mi podałas z nawozem to tam w polu jakas budka tylko stoi , nie byłam tylko z map gogle patrzyłam i nie wyglada na sklep, dobry ten adres?
A ja dzis dostałam zamówione budki dla ptaków. śliczne sa i mają certyfikat Uniwersytetu Poznańskiego, bardzo z nich jestem zadowolona.

jankosia 17:44, 11 paź 2016

Ale piękne budki! Ptaki cię pokochają. Co ja mówię? Przecież one już cię kochają Sorry, kochają twój ogród
Bogdziu a ty nie masz białych marcinków bo tak wyszło niechcący czy nie masz bo nie lubisz/ nie podoba ci się biały jesienią? Bo jeśli masz ochotę to i dla ciebie kawałek na wiosnę znajdę Powiedz tylko słowo