Silberfeder liście ma ok. 1,50-1,60m. Z kłosami ok. 2m. Jesienią liscie bardzo pięknie przebarwiają się na odcienie czerwieni i pomarańczy.
Odnośnie drzew i szpaleru tujek - jeśli drzewa będą szczepione na min. 2,20 (a lepiej 2,50m), a szmaragdy strzyżone poniżej korony, to praktycznie można sadzić w małej odległości. Ważne by w trakcie strzyżenia żywopłotu pnie nie przeszkadzały.
Jak się patrzy na te rośliny to wszystko jest brzydkie, zaniedbane i w kompletnym chaosie. Aby poprawić ten stan, zastanów się co źle robisz, czy kiepskie rośliny (jakość) czy kiepska ziemia i pielęgnacja? czy jedno i drugie?
Tak nie może być.
Wywal świerki kłujące, nie warto ich sadzić. wywal te wszystkie śmieciowate drzewa, które nie dają żadnego ładnego efektu. Jeśli wszystko jest brzydkie, to co ma w ogrodzie zdobić??
Wytycz nowe linie rabat, wszystko )(oprócz platana) wywal z trawnika na rabaty. Zrób jedynie wyspę, na której będą rośliny. I powinny to być egzemplarze łądne a linia trawnika śliczna, estetyczna i trawnik w doskonałym stanie. Byle czym nie wypełniaj ogrodu, dlategio że jest za darmo, albo tanie.
Kasiu, mam pytanie - obornik koński to same odchody czy ściółka z boksu dla zwierzaka ? Zawsze myślałam, że to właśnie ta ściółka to obornik, ale teraz to już nie jestem pewna Od 3 tygodni mam dżdżownice, kupiłam 300 szt. Trzymam je w piwnicy, w drewnianej skrzynce, mają temp. ok. 17 stopni, zastanawiam się czy im dodać trochę obornika owczego (mamy 2 owce wrzosówki) i stąd moje pytanie dotyczące tego, co to jest obornik. Do końskiego też mogę mieć dostęp.
Też tak niestety czasem mam, to chyba SKS Za rok wypada już posiać te nasiona bo z ubiegiem lat spada ich siła kiełkowania Gdybym to ja pamiętał to bym Ci wczesną wiosną przypomniał o siewie
Ja dmuszka bardzo lubię za to że ma wyjątkowej urody kwiatostany, takie niepozorne ale urokliwe
Również pozdrawiam i macham