Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:55, 25 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Doczekałam sie kolorów na ambrowcach

to mnie w tym roku wyprzedziłaś
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 25 paź 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Koszyczek jesiennych zapasów Pozdrawiam zaglądających

Ulalaaaa, piękności
Zielonym do góry... 08:52, 25 paź 2016

Do góry
Krakus napisał(a)

dzięki za komplement ... generalnie ja u siebie to widzę tylko sodomę i gomorę ale kiedyś będzie ładnie

na razie to jesień...ale dobrze żę wróciła Złota Polska Jesień

trzemielina się ładnie przebarwiła

Ale masz cudną tę trzmielinę. JAka to odmiana? zwykła czy compacta?
Moja chyba za dużo cienia ma, musze inną miejscówkę jej znaleźć?

A co żona, zachwyca się trzmieliną? Bo chyba trudno obojętnie obok niej przejść.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:44, 25 paź 2016

Do góry
Koszyczek jesiennych zapasów Pozdrawiam zaglądających
Moja bajka 08:25, 25 paź 2016

Do góry
Niedzielny spacer z dziecmi
Ogród Nety- moje marzenie 07:41, 25 paź 2016

Do góry
Silberfeder liście ma ok. 1,50-1,60m. Z kłosami ok. 2m. Jesienią liscie bardzo pięknie przebarwiają się na odcienie czerwieni i pomarańczy.

Odnośnie drzew i szpaleru tujek - jeśli drzewa będą szczepione na min. 2,20 (a lepiej 2,50m), a szmaragdy strzyżone poniżej korony, to praktycznie można sadzić w małej odległości. Ważne by w trakcie strzyżenia żywopłotu pnie nie przeszkadzały.
Ogródek Iwony II 07:38, 25 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z przodu domu:

Co to za roślina się tutaj pnie?

PS. Trzymam kciuki za fachowców .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:12, 25 paź 2016

Do góry
maciej napisał(a)
Zapraszam Pierwsze podejście do planowania, drugie do realizacji
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7291-pierwsze-podejscie-do-planowania-drugie-do-realizacji?page=1#post_0

Jak się patrzy na te rośliny to wszystko jest brzydkie, zaniedbane i w kompletnym chaosie. Aby poprawić ten stan, zastanów się co źle robisz, czy kiepskie rośliny (jakość) czy kiepska ziemia i pielęgnacja? czy jedno i drugie?
Tak nie może być.

Wywal świerki kłujące, nie warto ich sadzić. wywal te wszystkie śmieciowate drzewa, które nie dają żadnego ładnego efektu. Jeśli wszystko jest brzydkie, to co ma w ogrodzie zdobić??

Wytycz nowe linie rabat, wszystko )(oprócz platana) wywal z trawnika na rabaty. Zrób jedynie wyspę, na której będą rośliny. I powinny to być egzemplarze łądne a linia trawnika śliczna, estetyczna i trawnik w doskonałym stanie. Byle czym nie wypełniaj ogrodu, dlategio że jest za darmo, albo tanie.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:01, 25 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)
I dawno nie było więc dam

A gdzie kotka sprzedajecie jak na wakacje wyjeżdżacie? Nie tęskni za Wami?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:32, 25 paź 2016

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Widoki rewelacyjne

No jak świeci słoneczko jest jeszcze miło
bez robi się buro i ponuro i czego najbardziej nie lubię wilgotno
Dżdżownice kalifornijskie 00:01, 25 paź 2016

Do góry
Kasiu, mam pytanie - obornik koński to same odchody czy ściółka z boksu dla zwierzaka ? Zawsze myślałam, że to właśnie ta ściółka to obornik, ale teraz to już nie jestem pewna Od 3 tygodni mam dżdżownice, kupiłam 300 szt. Trzymam je w piwnicy, w drewnianej skrzynce, mają temp. ok. 17 stopni, zastanawiam się czy im dodać trochę obornika owczego (mamy 2 owce wrzosówki) i stąd moje pytanie dotyczące tego, co to jest obornik. Do końskiego też mogę mieć dostęp.

KasiaBawaria napisał(a)
Dla mnie wybawieniem od wszelkich problemow okazal sie obornik. Daje pomiedzy niego resztki kuchenne, papier i liscie.To jednak dzdzownica, ktora naturalnie znajdzie sie w oborniku. Same odpadki z kuchni sa za wilgotne. Jezeli chce sie karmic tylko nimi, to pomiedzy nie trzeba dawac np podsuszone wlokno kokosowe. Na kompostowniku na dworzu nie ma takich problemow. Tam mozna wrzcuac wszystko jak leci. Choc ja zawsze kazdy kompostownik zamykam warstwa obornika.Im glebiej, tym ciemniej, bo obornik bardziej przerobiony. Im wyzej tym swiezszy.Tutaj profesjonalne hodowle kalifornijek karmia je obornikiem z luzerna. U mnie nie widac warzyw, wyczulam tylko kawalki owocow. 3 tygodnie temu wypelnilam pojemnik po brzegi swiezym wypelnieniem.

Życie w wiejskim ogrodzie 23:37, 24 paź 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Również witam Pomocnicy jak najbardziej potrzebni
Czasu jak zawsze nie miałem ale coś skrobnąłem Poglądowy plan działki z uwzględnieniem rabat jak prosiłaś

Jej, jaki fajny plan Przemku zrobiłeś
W jakim programie takie fajne linie się robi?

Życie w wiejskim ogrodzie 23:30, 24 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kupiłam wiosnę nasionka tej jednorocznej trawki i do dnia dzisiejszego jej nie wysiałam,prezentuje się pięknie od lata do terazPrzemku piękną masz jesień w swoim ogrodzie, pozdrawiam serdecznie

Też tak niestety czasem mam, to chyba SKS Za rok wypada już posiać te nasiona bo z ubiegiem lat spada ich siła kiełkowania Gdybym to ja pamiętał to bym Ci wczesną wiosną przypomniał o siewie
Ja dmuszka bardzo lubię za to że ma wyjątkowej urody kwiatostany, takie niepozorne ale urokliwe
Również pozdrawiam i macham

Ogród w Tarnowie 23:15, 24 paź 2016

Do góry
Lecą liście jest robota

...i po robocie na dziś, jutro będzie nowa dostawa...

Ogródek Iwony II 23:10, 24 paź 2016

Do góry

Las - czarodziejski ogród 23:08, 24 paź 2016

Do góry
okolice Ustki:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies