generalnie to nie wiem jaka odmiana bo kupowałem na początku przygody z ogrodem i mi sie na zdjęciach podobała
rośnie już u mnie klika lat i nieduża jest więc może compacta planuje ją przesadzić na wiosnę w jeszcze bardziej słoneczne miejsce to może lepiej będzie rosnąć..
teraz niestety już lysa jest..szybko opadają liście ale w sumie jesień zimna w tym roku i nieciekawa..
Planujesz rabatę z rodkami - fajnie. Pamiętaj o kwaśnym torfie dla nich
Tez próbowałam rozmnożyć rozchodniki z liści - niestety wszystkie padły. Twoje wyglądają obiecująco...
rozchodniki wyglądały obiecująco w dniu robienia foty...teraz pożoga..chyba nic nie będzie..
na razie przekopałem ziemię pod rodki z torfem (ale mało miałem) dokupię torfu + może od teścia wezmę liści dębowych z tamtego roku więc już trochę przekompostowanych i też dorzucę...
3 rodki planuję + runianka na wypełniacz...wiosną fajnie będzie...później zielono...
albo jaka funkie do rozjaśnienia tego zakątka...
dzięki za namiary na wykład Toszki Ona zawsze profesjonalnie opowie co i jak.. mus siarkę załatwić...może z roboty się uda albo zapałki będę zakopywac ;P
jezowy tez mi się podobają mam nadzieję że za rok jak już wszystkie urosną (a nie tylko jedna) i jak się stipa tez uda to będzie fajnie
magnolia cos kiepskawo wyglądała po sezonie..miejmy nadzieję że na wiosnę sie popisze bo ja cebul nie kupiłem i tyko w Waszych ogrodach bede podziwiać ...