Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród bacowej 07:29, 16 lut 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Znalazłam też wczesniejszą wersję tej rabaty. Ta sama data. Nasadzenia młodziutkie. I trochę inne niz teraz. Niestety telefon wtedy trochę przekłamał kolory:

Ogród bacowej 07:08, 16 lut 2017

Do góry
Przyznasz jednak, ze wtedy też bylo slicznie. Chyba, ze ja się nie znam.
Sprawdziłam datę: 29 lica 2015
To jest wczesniejsza wersja rabaty pt.: " tobołek cyganki "
Swoją drogą fajna nazwa rabaty
Ogród bacowej 00:35, 16 lut 2017

Do góry
Ewa lubi niebieski w ogrodzie. Jestem przekonana, że tym razem będzie podobnie
Ogródek Iwony II 00:16, 16 lut 2017

Do góry
Beatko, wiosny bym już chciała bardzo. I kwiatków na rabatach...
Niestety, późno wracam z pracy. Po lekcjach mamy zajęcia projektowe. Na szczęście coraz dłuższe dni. I coraz częściej słoneczko wychodzi za dnia

Edytko, dziękuję

Łucjo,

Ogródek Iwony II 00:08, 16 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
W sumie to może i dobrze że jeszcze roślinki zmuszone są spać bo w ubiegłym roku to był strach że wszystko za wcześnie rusza i będzie mocno chorowało.
Ja nie wiem czy krokusy u mnie wychodzą bo jeszcze są pod sporą pierzynką śnieżną.

Dziś u mnie mglisto ale na plusie i cały czas kapie z dachu więc jest dobrze. Nawet jak szłam karmy ptakom posypać to się nie ślizgałam już bo do tej pory to lodowisko miałam.

Jest moc

Aniu, u mnie też odwilż ... Miejscami pojawiła się trawa bez śniegu.
Nie pamiętam, czy przesadzałam przebiśniegi, bo tam, gdzie były rok temu - nie widzę ich. Ciekawe, gdzie je posadziłam? Skoro nie widać, znaczy pod śniegiem jeszcze są ...
Masz rację, niech zima będzie zimą. Ale za miesiąc już by mogło być cieplej
Ogródek Iwony II 00:05, 16 lut 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

Jak miło się to czyta .
Powiało gorącym uczuciem i szczęściem .

p.s.
już mi się przypomniało i póki pamiętam. To ogórek śremski. Jest chyba kilka odmian?, ale jak znajdziesz, to wybierz te do konserwowania i kiszenia. Nasiona są już zaprawione.

Ewuniu, dobrze, że piszesz. Kupiłam nasionka ogórka Polan. Dokupię tego, o którym piszesz Rok temuogórki miały sporo liści, ale słabo plonowały ...
Beskidzkie marzenie 22:16, 15 lut 2017

Do góry
Moniko, rozchodniki już wycięłaś?
Moniq napisał(a)
U mnie tez wiosna niesmiało wkracza na ogrod
Ogród Mirelli 11:04, 15 lut 2017

Do góry
U mnie też wychodzą. Ale są mniejsze.
Ogródek Iwony II 09:54, 15 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

....Wczoraj bylo walentynkowo.
Walentynki kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Chciałam więc zrobić przegląd kwiatków w tym kolorze podczas samotnego wieczoru. Ale wszystko się zmieniło, bo w drzwiach stanął z tulipanami Zbyszek i wieczór już nie był Ogrodowiskowy

Chyba Zbyszek przechodzi jakąś rewolucję kolorystyczną: urodzinowy storczyk jest biały. I walentynkowe tulipany też są białe nigdy wcześniej nie akceptował bieli

Jak miło się to czyta .
Powiało gorącym uczuciem i szczęściem .

p.s.
już mi się przypomniało i póki pamiętam. To ogórek śremski. Jest chyba kilka odmian?, ale jak znajdziesz, to wybierz te do konserwowania i kiszenia. Nasiona są już zaprawione.
Ogródek Iwony II 08:12, 15 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Szczeniaczki piękne. Czy masz problemy ze znalezieniem im domków?

Ja patrzę na fotki werben z ubiegłego roku to widać że z oknem było już dość fajnie i bez śniegu. A w tym roku to końca śniegu nie widać.

Aniu, na razie niech szczeniaki podrosną. Ale domki będę im szukać. Jak ktoś będzie chętny, chętnie oddam w dobre ręce. Wierzę, że znajdzie się ktoś, kto przygarnie maluszka. Podobno koleżanka Pawełka jednego zaklepała, ale póki rodzić dziewczynki nie potwierdzi chęci zabrania, nic nie jest przesądzone. Wiadomo, kto się potem psem zajmuje

Tak, Aniu, o tej porze rok temu za oknem już było wiosennie. Ale dziś zaczyna słoneczko świecić już, więc może kolejny śnieg zacznie topnieć?
Rok temu: 9 luty

A teraz na rabacie śnieg ...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:03, 15 lut 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Hello

A te tydzień wcześniej? To masz sporo maluszków. Czy źle zrozumiałam?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 07:58, 15 lut 2017

Do góry
To masz Walentynkowe maluchy
Mi urodziły się dzień wcześniej w moje urodziny
Ale moje są kundelki. Będę im szukać nowego domku, jak podrosną.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 07:44, 15 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, cudne twoje psiaki.
Te starsze chyba gotowe do wydania do nowych domków. Czy sobie je zostawiasz?

Te starsze to są zdecydowanie dorosłe , młodzież to roczna i maluch który musi podrosnać do podróży ☺one potrafią jak szczeniaki się zachowywać do starości. Nasza seniorka w tym roku 16 lat kończy, jej córka 11. Druga , odeszła 2 lata temu , to była moja pierwsza która została, taka moja ulubienica, Z charakterkiem.został mi po niej Mufinek , no i wczoraj urodziły się maluchy po Mufinku i pierwsza jak babcia i ...☺
Ogród bacowej 07:40, 15 lut 2017

Do góry
Jak to ciemno?
Słonce Ewuniu zamów
Ogródek Iwony II 07:38, 15 lut 2017

Do góry
Dziś przyniosę ziemię do ogrzania. Pora zabrać się za wysiewy.
Muszę też zrobić kilka nasionkowych paczuszek i wysłać.

Wczoraj było słoneczko i plus jeden w ciągu dnia. Na rabacie, gdzie stopniał śnieg, zaczęły wychodzić krokusy.

edit: Ziemi nie przyniosłam. Pochłonęły mnie sprawy rodzinne, ... juro też jest dzień.
Świeciło dziś słoneczko, temperatura na plusie, jak szłam do pracy, poczułam powiew wiosny

Ogród bacowej 07:34, 15 lut 2017

Do góry
To jest bardzo ładne zestawienie.
I bardzo oryginalne.
Z tyłu lasku masz kulki. A to nasadzenie będzie z przodu porozrzucane, więc światło będzie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 07:28, 15 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Twoje tez piekne. Dostalam wiosna od sasiadki i mi sie polamaly przy sadzeniu. Ciekawa jestem czy cos zobacze w tym roku

Zobaczysz.
Moje też się połamaly podczas sadzenia. Mają łodygi delikatne. A na drugi rok były piękne, dorodne. Od ziemi wychodziły nowe kłącza.

Ja też nie planowałam bez e-Ma obchodzić Walentynek. Tylko jakoś "przejazdem" pojawił się z tulipanami
Ogródek z futrzakami i kamieniami 07:19, 15 lut 2017

Do góry
Ewuniu, cudne twoje psiaki.
Te starsze chyba gotowe do wydania do nowych domków. Czy sobie je zostawiasz?
Ogródek Iwony II 07:08, 15 lut 2017

Do góry
Kochani, bardzo dziękuję Wszystkim za cudowne życzenia
Miło jest, kiedy człowiek nie czuje się sam. Kiedy inni są z nami.

Do piesków z Pawełkiem biegamy się gapić. Tola wybrała sobie pokój starszego syna, który w tygodniu jest w internacie. Ma więc spokój. Maluchy mają dwa dni.

Wczoraj bylo walentynkowo.
Walentynki kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Chciałam więc zrobić przegląd kwiatków w tym kolorze podczas samotnego wieczoru. Ale wszystko się zmieniło, bo w drzwiach stanął z tulipanami Zbyszek i wieczór już nie był Ogrodowiskowy

Chyba Zbyszek przechodzi jakąś rewolucję kolorystyczną: urodzinowy storczyk jest biały. I walentynkowe tulipany też są białe nigdy wcześniej nie akceptował bieli
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 01:44, 15 lut 2017

Do góry
Danusiu, cieszę się z Tobą twoim szczęściem. Czytałam od soboty, co u Ciebie się dzieje i wszystko o Kresce wiem. Nie zdążyłam się wpisać, bo w tym samym czasie moja sunia dała mi w urodzinowym prezencie 4 szczeniaczki. Słodkie. Biegam na zmianę z synkiem siedzieć przy suni i maluchach. Mają już dwa dni.
O ławeczce poczytałam. Super, że podałaś zestawienie różane.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies