Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Sebek 13:57, 14 lut 2017

Pieski, piesełki - super!
Madzenka 19:57, 14 lut 2017

Piękny prezent urodzinowy od suni dostalś

Wszystkiego maj Iwonko!
Nowalijka 20:18, 14 lut 2017

Iwonko, przyjmij spóźnione ale szczere życzenia, zdrówka, szczęścia, miłości i najpiękniejszego ogrodu
kasja83 20:23, 14 lut 2017

Iwonka spóźnione,ale szczere i już słoneczkiem naładowane życzenia zdrówka i werwy ogrodowej
Iwk4 07:08, 15 lut 2017

Kochani, bardzo dziękuję Wszystkim za cudowne życzenia
Miło jest, kiedy człowiek nie czuje się sam. Kiedy inni są z nami.

Do piesków z Pawełkiem biegamy się gapić. Tola wybrała sobie pokój starszego syna, który w tygodniu jest w internacie. Ma więc spokój. Maluchy mają dwa dni.

Wczoraj bylo walentynkowo.
Walentynki kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Chciałam więc zrobić przegląd kwiatków w tym kolorze podczas samotnego wieczoru. Ale wszystko się zmieniło, bo w drzwiach stanął z tulipanami Zbyszek i wieczór już nie był Ogrodowiskowy

Chyba Zbyszek przechodzi jakąś rewolucję kolorystyczną: urodzinowy storczyk jest biały. I walentynkowe tulipany też są białe nigdy wcześniej nie akceptował bieli
bacowa 07:34, 15 lut 2017

Brawo dla Zbyszka !!!
Iwk4 07:38, 15 lut 2017

Dziś przyniosę ziemię do ogrzania. Pora zabrać się za wysiewy.
Muszę też zrobić kilka nasionkowych paczuszek i wysłać.

Wczoraj było słoneczko i plus jeden w ciągu dnia. Na rabacie, gdzie stopniał śnieg, zaczęły wychodzić krokusy.

edit: Ziemi nie przyniosłam. Pochłonęły mnie sprawy rodzinne, ... juro też jest dzień.
Świeciło dziś słoneczko, temperatura na plusie, jak szłam do pracy, poczułam powiew wiosny

Iwk4 08:12, 15 lut 2017

Makao_J napisał(a)

Szczeniaczki piękne. Czy masz problemy ze znalezieniem im domków?

Ja patrzę na fotki werben z ubiegłego roku to widać że z oknem było już dość fajnie i bez śniegu. A w tym roku to końca śniegu nie widać.

Aniu, na razie niech szczeniaki podrosną. Ale domki będę im szukać. Jak ktoś będzie chętny, chętnie oddam w dobre ręce. Wierzę, że znajdzie się ktoś, kto przygarnie maluszka. Podobno koleżanka Pawełka jednego zaklepała, ale póki rodzić dziewczynki nie potwierdzi chęci zabrania, nic nie jest przesądzone. Wiadomo, kto się potem psem zajmuje

Tak, Aniu, o tej porze rok temu za oknem już było wiosennie. Ale dziś zaczyna słoneczko świecić już, więc może kolejny śnieg zacznie topnieć?
Rok temu: 9 luty

A teraz na rabacie śnieg ...
Rosa 09:54, 15 lut 2017

Iwk4 napisał(a)

....Wczoraj bylo walentynkowo.
Walentynki kojarzą mi się z kolorem czerwonym. Chciałam więc zrobić przegląd kwiatków w tym kolorze podczas samotnego wieczoru. Ale wszystko się zmieniło, bo w drzwiach stanął z tulipanami Zbyszek i wieczór już nie był Ogrodowiskowy

Chyba Zbyszek przechodzi jakąś rewolucję kolorystyczną: urodzinowy storczyk jest biały. I walentynkowe tulipany też są białe nigdy wcześniej nie akceptował bieli

Jak miło się to czyta .
Powiało gorącym uczuciem i szczęściem .

p.s.
już mi się przypomniało i póki pamiętam. To ogórek śremski. Jest chyba kilka odmian?, ale jak znajdziesz, to wybierz te do konserwowania i kiszenia. Nasiona są już zaprawione.
Makao_J 14:15, 15 lut 2017

W sumie to może i dobrze że jeszcze roślinki zmuszone są spać bo w ubiegłym roku to był strach że wszystko za wcześnie rusza i będzie mocno chorowało.
Ja nie wiem czy krokusy u mnie wychodzą bo jeszcze są pod sporą pierzynką śnieżną.

Dziś u mnie mglisto ale na plusie i cały czas kapie z dachu więc jest dobrze. Nawet jak szłam karmy ptakom posypać to się nie ślizgałam już bo do tej pory to lodowisko miałam.

Jest moc