Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

lindsay80 14:22, 15 lut 2017

Iwonko spóźnione życzenia urodzinowe

Mój eM postawił na blady róż w walentynki, ku mojej uciesze
tulucy 19:15, 15 lut 2017

Tylko za Anią Makao powtórzę: jest moc
szemusia 19:33, 15 lut 2017

Iwonko, widzę, ze i u Ciebie czas przyspieszył
Podwójne urodzinowe gratki zostawiam - tych wciąż 18-nastych i tych kudłatych nowonarodzonych

Wiosny wyglądasz? U mnie, choć nadal biało, to dziś wreszcie piękne słoneczko było i jest nadzieja na cieplejsze dni.
Doczytałam, że czas wysiewów już u Ciebie. Ja jeszcze poczekam, te zastawione parapety mnie trochę przerażają, choć nie ukrywam, że tęskno mi do tych widoków
Pozdrawiam
Iwk4 00:05, 16 lut 2017

Rosa napisał(a)

Jak miło się to czyta .
Powiało gorącym uczuciem i szczęściem .

p.s.
już mi się przypomniało i póki pamiętam. To ogórek śremski. Jest chyba kilka odmian?, ale jak znajdziesz, to wybierz te do konserwowania i kiszenia. Nasiona są już zaprawione.

Ewuniu, dobrze, że piszesz. Kupiłam nasionka ogórka Polan. Dokupię tego, o którym piszesz Rok temuogórki miały sporo liści, ale słabo plonowały ...
Iwk4 00:08, 16 lut 2017

Makao_J napisał(a)
W sumie to może i dobrze że jeszcze roślinki zmuszone są spać bo w ubiegłym roku to był strach że wszystko za wcześnie rusza i będzie mocno chorowało.
Ja nie wiem czy krokusy u mnie wychodzą bo jeszcze są pod sporą pierzynką śnieżną.

Dziś u mnie mglisto ale na plusie i cały czas kapie z dachu więc jest dobrze. Nawet jak szłam karmy ptakom posypać to się nie ślizgałam już bo do tej pory to lodowisko miałam.

Jest moc

Aniu, u mnie też odwilż ... Miejscami pojawiła się trawa bez śniegu.
Nie pamiętam, czy przesadzałam przebiśniegi, bo tam, gdzie były rok temu - nie widzę ich. Ciekawe, gdzie je posadziłam? Skoro nie widać, znaczy pod śniegiem jeszcze są ...
Masz rację, niech zima będzie zimą. Ale za miesiąc już by mogło być cieplej
Iwk4 00:16, 16 lut 2017

Beatko, wiosny bym już chciała bardzo. I kwiatków na rabatach...
Niestety, późno wracam z pracy. Po lekcjach mamy zajęcia projektowe. Na szczęście coraz dłuższe dni. I coraz częściej słoneczko wychodzi za dnia

Edytko, dziękuję

Łucjo,

horcia 09:39, 16 lut 2017

Witaj Iwonko. Odwilż nadeszła więc i ja odtajałam
Część terenu przerobiłam ( na więcej brak finansów) i staram się zagospodarować to co powstało. Ty jesteś już po rewolucjach więc może wpadniesz coś doradzisz?. (Czy mnie jeszcze pamiętasz )
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5206-ogrod-na-opak
asiak 10:51, 16 lut 2017

Iwonko, wyczytałam u Ciebie o nasionkach ogórków. Czy ten Polan i Śremski polecasz, nadają się do kiszenia, bo mi głównie o to chodzi
A jakie kupujesz nasionka marchwi, takie na wczesny zbiór?
bacowa 06:08, 17 lut 2017

Śremski , to dobra odmiana, uprawiam go od wielu lat.
06:42, 17 lut 2017
Iwk4 napisał(a)
Beatko, wiosny bym już chciała bardzo. I kwiatków na rabatach...
Niestety, późno wracam z pracy. Po lekcjach mamy zajęcia projektowe. Na szczęście coraz dłuższe dni. I coraz częściej słoneczko wychodzi za dnia

Edytko, dziękuję

Łucjo,

Iwonko na szczęście dni już coraz dłuższe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies