Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Magdalenka 23:56, 09 sie 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)
AAaaaa!
Znalazłam jeszcze coś w telefonie, pozwolisz?

Jak na kawkę, to tylko u Madzi

Tylko!
Ogród z rzeźbą 23:53, 09 sie 2016

Do góry
Ale coś weselszego też się znajdzie. Jeżówki Glowing Dream

Ogródek Iwony II 23:51, 09 sie 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Zazdroszczę że z Emusiem mozesz planować ...mój w nic się nie angażuje co dotyczy ogrodu ..no chyba że go poproszę ale ile sie nagada

Od niedawna zaczyna planować ze mną. Woli ze mną planowanie, niż mają dziewczyny na forum doradzać. I muszę mile stwierdzić, że ma trafne spostrzeżenia
Na dodatek bywa z racji pracy w domach osób, gdzie ogrodnicy zakładają ogrody. Czasami zrobi telefonem jakąś fotkę, nawet dziś mi wysłał jedną ze ścianką wodną. Podoba mi się aranżacja. Więc czasem pomysły czerpie też z tego, co podpatrzy

Mój ogród się zmienił, widać efekty pracy. Jak oglądam fotki z początku czasów Ogrodowiska, małe tego jeszcze było, pojedyncze rabatki, a już wtedy potrafił się zachwycać i chwalić przed znajomymi ogrodem
Pamiętam mój ciągły niepokój, by to, co robię, było zrobione dobrze, aby nie poprawiać, a i tak ciągle kombinuję, bo nie ze wszystkiego jestem zadowolona. Czasami to wina ziemi i trzeba zadbać o polepszenie warunków roślinkom. A czasami kompozycje mi nie pasują. Ale to chyba sprawa nastrojów, czasami chwili. I jak się z tym problemem prześpię, to łatwiej podjąć decyzję. Czasem przy pieleniu coś przesadzę, podleję, poprawię ...
Dziś np. przesadziłam liliowca, bo na rabacie bylinowej się gubił, nie było widać jego urody. Pieliłam tam i pomyślałam, że muszę mu poszukać inną miejscówkę. I wylądował tu:

Jest jeszcze jeden, ale muszę poczekać, aż zbiorę pomidorki, bo zajmują miejsce po drugiej stronie forsycji
Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:46, 09 sie 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Anielsko - angielsko
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:43, 09 sie 2016

Do góry
Cieszę się,że się udało! Czekoladki dobre, ale się zjadai koniec, a książeczki będzie sie używać długo.

Jak jeżówki zakwitną w przyszłym roku, to będziesz miała więcej ich kwiatków.

Ja dziś byłam szabrownikiem. Wyszabrowałam wiadro borówki. koszyk pomidorów i ogórków. Ogórki juz w słoikach, pomidory będę robić stopniowo, a jutro jeszcze do ogrodu póki pogoda, Mus chwasty wyrwać i powycinać już co nieco przekwitnięte. No i miejsce na tulipany trzeba wymyślić, a tu wdszędzie busz!

Żywopłotki cisowe. 23:38, 09 sie 2016

Do góry

kolor winno czerwony tylko aparat przekłamał. każdej mam po trzy szt.

Z wyprzedaży Lobelia bylinowa czerwona.
Posadziłam za irysami, jak przekwitną to lobelia zakryje starzejące liście.

Mam z ubiegłego roku w kolorze purpury. Cardinalis Crimson Princes
Na zimę trzeba wykopać i przechować jak dalie.

Jeszcze jeżówka łososiowy kolor Supreme kupiona w cent. ogr.
posadziłam obok żółtej Leilani, teraz jak się rozwija nie będzie tu pasowała.
Ogród z rzeźbą 23:34, 09 sie 2016

Do góry
Dzisiaj trochę mrocznie, bo mam jakiś mroczny nastrój przez tę pogodę. Niezmordowane śmiałki darniowe, obfotografowane w tym roku do granic wytrzymałości oglądających:

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:34, 09 sie 2016

Do góry
Róże mniam chociaż prawie wszystkie inne niż moje
Podziwiam Alnwick u Ciebie - moja nadal ma 20 cm, ale probuje kwitnać od czasu do czasu.
Natomiast Queen of Sweden jest znowu zachwycająca
Specially for ya na zachętę:
Ogródek Iwony II 23:34, 09 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonka nadrobiłam zaległości.Prac ogrodzie wykonany, uważam,że dobrze zrobiłaś prostując chodnik pasuje do Twojego ogrodu. Pięknie rozrosły się u Ciebie roślinki, wszystko nabiera masy.Lubię kolorowe ogrody,romantyczne,ale ostatnio ciągnie mnie do nowoczesności i prostoty kto wie może w drugiej części będzie prostota. Iwonko twórz swój ogród tak jak serce podpowiada
Jestem już ciekawa Twojego kamienia

Tereniu, linie po łuku łatwiej poprowadzić, zawsze, jak brakuje miejsca na roślinki, można ukraść trawnika, a z zaułka fajnie zdjęcia wychodzą. U mnie przez to, że piasek i kanciki się obsypywały, zdecydowaliśmy się na obrzeża. Tak po troszku mamy już niemal wszędzie.

Zostało do wykończenia miejsce, gdzie zdejmowaliśmy kostkę, ale chwilowo nie kupię obrzeży, bo teraz fachowcy po kolei będą robić i kasa jest potrzebna gdzie indziej...

Za chwilę rok szkolny i wyprawki muszę zrobić. Karol w tym roku będzie robił maturę, a jeszcze mi nie zadeklarował, jakie książki potrzebuje. Więc pewnie wszystko na ostatnią chwilę...

Zbyszek mi zameldował, że kamień przewiercony. I pomyśleć, ze rok na ten moment czekałam, aby znalazła się dobra dusza i sprzęt odpowiedni Mój kamień nie jest wielki, takie małe "conieco". Aby tylko ciurkało z niego...
Tu będę robić zamknięte ciurkadełko:

Tak przy okazji tego zdjęcia:
leżą tam 3 kulki gipsowe. Dość trwałe z racji materiału. Jedna dopiero teraz złapała dziurę. Być może zwierzaki jej pomogły
Zostały dwie kulki. Od Wielkanocy, kiedy robiły za jaja i tak sporo wytrwały.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:33, 09 sie 2016

Do góry
Ja również proszę o pomoc w sprawie bukszpanów. Sadzone w tym sezonie, nie cięte, nie pryskane niczym. Od środka jakby zasychają.
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:32, 09 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
To jest zdjęcie z 22.09 2015r drugie kwitnienie
jak tylko zaczęly przekwitać wylamalam kwiatostany (nie gałązki) i tak zakwitly;d

można też przycinać gałązki przed pierwszym kwitnieniem na różnych wysokościach i to powoduje przedłużenie kwitnienia....ale ten pierwszy sposób bardziej mi się podoba, bo jest obfitsze kwitnienie

O takie wlasnie mam,musze sprobowac Twoj sposob ☺
Działka prawie w Borach Tucholskich 23:25, 09 sie 2016

Do góry
Alicja z wyczuciem

tak wkręciłem się w przeróbki ogrodu że zapomniałem że one tam są i czekają

może Rysy w tym sezonie odpuszczę - sie okaże
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:24, 09 sie 2016

Do góry
Proszę, oświećcie mnie, czy te turzyce włosiste żyją czy nie? W tamtym roku sadzone, wyglądały trochę inaczej, pierwsza WYLEŻANA! przez koty (nie moje!)...
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:19, 09 sie 2016

Do góry
I hortensja Diamant Rouge
Ogród w skali mikro cz.II 23:19, 09 sie 2016

Do góry
Sama już nie wiem te kolory i zdjęcia sa takie różne.. Już w zasadzie byłam zdecydowana na bonicę..ale...zobaczyłam ja w jurajskim..i okazała się w realu..prawie biała.bledziutki róż
The fairy ma jakoweś takie kwiaty, których kształt mnie nie przekonuje.. Teraz ogladam princes of kent i leonarda..i zaś dumam

Nooo bo do tego lilia ma być
Pośrodku kolor wymagany to dla daltonisty , czyli mnie

Żywopłotki cisowe. 23:17, 09 sie 2016

Do góry
Nowo zakupiona jeżówka Cayenne Sprint.

To z wyprzedaży po 5zł. Kwiaciarnię zamykali na czas urlopu, ja skorzystałam.
Żadna nie ma nazwy.
Złoto żółta.

W tej chwili pomarańczowa.

Pomarańczowa ładny kolor.
Z tyłu widoczne dzielone irysy.

Z południa Polski - ogród Marzeny 23:12, 09 sie 2016

Do góry
Jeżówki, mam tylko takie, koniecznie trzeba jakieś inne dokupić. Szałwia, ciągle kwitnie.
Na huśtawce miło płynie czas... 23:09, 09 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Już mocno jesienne wrzosy

I koniec

A teraz obmyślam plan na dwa nowe nasadzenia. Będzie się działo jesienią. Tak lubię

Jaaaaki porzadeczek na rabatkach wszystko fajnie się rozrasta.
Szybko nam tu zdradź co za plan masz na jakie takie nowe nasadzenia?
Ogród, mydło i powidło. 23:08, 09 sie 2016

Do góry
katel napisał(a)

Rododendron pięknie odbija po cięciu.

Oooo ale fajnie.. dobrze wiedzieć, że odbije po cięciu Mam swoje za gęsto

Wpadłam na mydło i powidło... a tu nie ma.. tylko ogród i
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:07, 09 sie 2016

Do góry
Limki - przeważnie mają po 15 kwitnących łodyg i rozchodniki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies