Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:20, 01 paź 2016

I przymiarki....
dziś sadzenie, miałam już tylko zajmować się przygotowywaniem działki na zimę, plewić, zbierać liście
a tu taką robotę sobie na weekend zaserwowałam
kolejna wielka robota to sadzenie nowych róż które przyjdą pewnie w następnym tygodniu.....wychodzi na to że jeszcze się umorduję zanim zakończę sezon.
Martwi mnie tylko zmiana pogody
ma sie ochlodzić, a u mnie ochłodzenie prawie równa się przeziebienie, ale w tym roku może nie będzie ze mną tak źle jak w zeszłym .oby

fajnie nie?

stoi tam 31 sztuk, ale pewnie jeszcze dołożę, zobaczę przy sadzeniu, chyba trzeba troche gęściej
admete 07:21, 01 paź 2016

Zanim wsadzę muszę przesadzic kilkanaście sztuk małych sadzonek liliowców które sa po brzegach.........wczoraj wyjmowałam moje sadzonki buksików - i mam z 40 albo więcej dosyć fajnie ukorzenionych patyczków....mam nadzieję że to znak że nowym sadzonkom będzie tam dobrze
Mirka 07:24, 01 paź 2016

Udany zakup Bukszpany śliczne równiutkie zieleniutkie i cena dobra. Pokaż jak posadzisz.Miłego weekendu ps.u mnie dziś troszkę ale to troszkę popadało.
admete 07:25, 01 paź 2016

Siedzę od dwóch dni w różach
szukam jeszcze 3 sztuk żeby dorzucić przy warzywniku
i spodobały mi się nowe dwie
jeszcze nie dzwoniłam czy są dostepne, ale dwóm wczoraj zrobiłam już miejsce, dziś sprawdzę czy w ogóle da się je tam posadzić, bo biegnie tamtędy peszel od odwodnienia

o tutaj mam hosty i jedną rozplenicę, dzieliłam je juz po omacku w ciemnościach w warzywniku

hosty już od dawna było jasne że im tu źle i trzeba je wyjąć żeby się nie marnowały, słońce i ślimoki z którymi będę za rok trochę wcześniej walczyć

między coniki planuję właśnie posadzić dwie róże, jak będe je mieć w zamówieniu to napisze jakie

admete 07:26, 01 paź 2016

W wiaderku miniaturowe 3 letnie konwalniki, już dawno powinnam je przesadzić, też ugrzały się tutaj na słońcu i w ogóle nie rosły
admete 07:28, 01 paź 2016

Szybka przymiarka na żółtej przed podziałem

w tym roku jest szałwia i małe niebieskie dzwoneczki od Marty........chyba wsadzę tutaj tą rozplenicę, jako jesienny wypełniacz............

i muszę "posprzatać" sadzonki naparstnic i firletek które mi się tutaj rozsiały
admete 07:31, 01 paź 2016

Drobne robótki na rogu z lawendą

wyjęłam trawki, z których tok temu zrobiłam multum sadzonek, prawie nie urosły bo żyły sobie przez cały sezon z mleczem w środku a pancia nie miała nigdy czasu żeby bidy uratować

ten największy mleczor w stipie, która miała być jakaś wypasiona, super odmiana itd
trochę zaniedbałam, to mam

na miejsce trawek wyciągnęłam wczoraj z z miejsca zza host różowego krawanika, strasznie się rozłażącego.........niech się rozłazi między lawendami....mam nadzieję że nie pożałuję tej decyzji

admete 07:32, 01 paź 2016

te nornice grrrrrrrrrrrrrrr
wczoraj zebrałam stamtąd 4 wiadra ziemi ze żwirem

przy lawendach mam 3 żurawki, takie gigantusy trochę
będą do podziału na wiosnę, teraz boję się troche ich ruszać

admete 07:35, 01 paź 2016

Obok conic, mam 3 róże, wsadzone tak bez namysłu

z przodu novalis, do przesadzenia...już się boję tej roboty

z tyłu pięknie rosnąca alnvic, a po prawej eden rose....i teraz moje pytanie, może ktoś doradzi, co jest nie tak z tą różą???
sadzone w jednym czasie, a edenka ledwo wystaje z ziemi????

nowalis

edenka

alnwic

pierwszy plan novalis, z tyłu pod płotem malutka edenka

admete 07:37, 01 paź 2016

Mirka napisał(a)
Udany zakup Bukszpany śliczne równiutkie zieleniutkie i cena dobra. Pokaż jak posadzisz.Miłego weekendu ps.u mnie dziś troszkę ale to troszkę popadało.

Pokażę koniecznie

u mnie dalej susza, ale ja chcę deszczu dopiero jak wszystko wsadze i przygotuję miejsca pod róże hahahahahah

również udanego weekendu