Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:21, 06 sie 2016

Do góry
asiu, to jest jarzmianka, kwitnie około miesiąca, jak ścięłam przekwitnięty badylek wypuściła nowy na następny miesiąc. Myślę, że w grupie ładniej bedzie wyglądać. Mam ją od wiosny. Dziewczyny miały w kolorze bordo.

A u mnie? Deszcz, i deszcz od tygodnia.

Typografia ogrodu 19:07, 06 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

wyszło to bardzo bardzo ładnie. i fajnei będzei nosic jedzenie bezpośrednio na stół do spozycia. Ślicznei pracusie
Liliowo i kolorowo:) 18:55, 06 sie 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Mam zaleglosci więc najpierw trochę zaległych lili a potem dam aktualne zdjęcia już ogród zaczyna być nie liliowy a hortensjowy ale to za chwilke

Ja też nadrabiam zaległości , to nadrabianie u Ciebie jest bardzo przyjemne i kolorowe
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Ogród wśród pól i wiatrów 18:55, 06 sie 2016

Do góry
jolka napisał(a)
I jeszcze jedna hortensjowa Tę to chyba najbardziej lubię wtedy, gdy hortensje są już białe, duże i ciężkie, i zaczynają się delikatnie opierać o bukszpanowe kule. Czyli za jakieś dwa tygodnie

Można patrzeć bez końca...cudowne miejsce stworzyliście.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:52, 06 sie 2016

Do góry
No to posadziłam tajemniczą kocią trawę. Nie wiedziałam, czym to nawieźć, a mój obornik nada się za rok więc dostały tylko korzonka i wody.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:41, 06 sie 2016

Do góry
Jolu, Kasiu
Bardzo mi będzie miło gościć Was w moim skromnym ogrodzie.
Kasiu
Kiedy ta budleja jest różowa tylko nie wiem czemu na zdjęciach różowe kwiaty wyszły wczoraj na niebiesko. Nawet różowe petunie na zdjęciach są mocno niebieskie.
A nazwę spisałam z etykiety na doniczce.
A tak naprawdę to wszystko mi jedno jaka to odmiana. Spodobała mi się ze wszystkich najbardziej. Sztywna, niepokładająca sie i miała nawiększe kwiaty. Cieszyłabym się bardzo gdyby była mała, kompaktowa bo na potfora miejsca u mnie raczej nie ma
Na tym zdjęciu moje różowiaste petunie też wyszły w kolorze blue
Ogród wśród pól i wiatrów 18:39, 06 sie 2016

Do góry
jolka napisał(a)
I jeszcze jedna hortensjowa Tę to chyba najbardziej lubię wtedy, gdy hortensje są już białe, duże i ciężkie, i zaczynają się delikatnie opierać o bukszpanowe kule. Czyli za jakieś dwa tygodnie

Już się nie mogę doczekać jak moja runianka zrobi taki dywanik Cudnie tu
Skarbonkowy ogródek 18:39, 06 sie 2016

Do góry
Myślałam o czymś takim. Tutaj jest akurat z samej tui. W zamyśle- zywoplot z aureospicata ( lub szmaragda) a cis jako wystająca ciemnozielona bryła.

ele2001 napisał(a)

Ma to sens?
Daleki od ideału..... 18:29, 06 sie 2016

Do góry
agapant napisał(a)
Ogród z innej perspektyw, z moją córcią w roli głównej.

Śliczna Alicja wśród ślicznych kwiatów Hortensje robią wrażenie.
Daleki od ideału..... 18:24, 06 sie 2016

Do góry
Dzisiaj moje ulubione agapanty. Są dla mnie namiastką cieplejszych klimatów, mam jeszcze jeden okaz ale muszę poczekać jak zakwitnie.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:24, 06 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dziękuję

Łąkę stworzyłem od podstaw w tym sezonie Masa tam roślin jest posadzona dlatego efekt od razu zadawalający
Trawa o którą pytasz to jednoroczna rozplenica Pegasus (w naszym klimacie różnie z zimowaniem bywa) Jeśli jesteś zainteresowana nasionami mogę podesłać na jesień Tylko się przypomnij bo chętnych jest wielu i już nie wiem komu obiecałem
Tak się prezentuje Pegasus w pełni kwitnienia Zdjęcia z ubiegłego sezonu ...

Wyglądała mi na rozplenicę, ale coś mi za wcześnie na kłosy było. Nie znałam takiej. Masę roślin pozyskałeś z nasion, czy miałeś gotowe sadzonki? Zdradzisz listę roślin? No nie mam miejsca u siebie, ale mam zamiar wcisnąć komuś taką łączkę. . Około ilu metrów2 ma ta Twoja łąką?
Życie w wiejskim ogrodzie 18:00, 06 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dziękuję

Łąkę stworzyłem od podstaw w tym sezonie Masa tam roślin jest posadzona dlatego efekt od razu zadawalający
Trawa o którą pytasz to jednoroczna rozplenica Pegasus (w naszym klimacie różnie z zimowaniem bywa) Jeśli jesteś zainteresowana nasionami mogę podesłać na jesień Tylko się przypomnij bo chętnych jest wielu i już nie wiem komu obiecałem
Tak się prezentuje Pegasus w pełni kwitnienia Zdjęcia z ubiegłego sezonu ...

Czy ja mogłabym się w kolejce po nasionka cudne ustawić?? Jeszcze takich pięknych kłosów nie widziałam
Ogród zielonej AniaK 17:53, 06 sie 2016

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 17:48, 06 sie 2016

Do góry
rozchodniki już zaczynają kwitnąć

nowa kocimiętka, różowa

rabatka przed wejściem....kiedyś będzie ładnie
NewLife w ogrodzie 17:47, 06 sie 2016

Do góry
Dziewczyny. Macham Was zbiorowo.
U mnie stagnacja i marazm. Przyjemniej mi się chodzi po waszych ogrodach, niż po własnym. Dzisiaj nawet nie wyszłam za próg domu. Zresztą głównie pada. Jedyne, co mi się udało w tygodniu zrobić to wreszcie ustawić zmontowany przeze mnie jakiś czas temu kompostownik na miejscu. Nie było to takie proste, bo miejsce zarosło dynią, dodatkowo już na pryzmie trochę odpadów przez lato się nazbierało, więc miałam ciasno. Dodatkowych atrakcji dostarczały mi komarzyce, które chciały mnie wypić do ostatniej kropli krwi. Ostatecznie się udało. Kompostownik stoi na miejscu. Odpady zielone na swoim miejscu.

Trawkę kosiłam już 5 razy. Już troszkę przystopowała ze wzrostem. Pod koniec sierpnia podsypię nawozem jesiennym i w tym roku to będzie na tyle.

Reszta ogrodu zaniedbana. Nadal nie mam ochoty na krzątaninę ;(
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:47, 06 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

szersze kadry dalii i cynii

Jak ja kocham takie widoki.
Śledzę wątek i jestem pełna podziwu dla bardzo pracowitych Ogrodników.
Pozdrawiam Jasia
W kamiennym kręgu od początku 17:44, 06 sie 2016

Do góry
takie tam...
W kamiennym kręgu od początku 17:42, 06 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Aniu my też czekamy pogody ,żniwa nie skończone,a wlaściwie to ledwie zaczęte....z racji pogody podganiam sobie prace ogrodowe...Aniu ceblowe to jeszcze za wcześnie na sadzenie czy już można?

Piekny masz ten kącik herbaciany ,nawet w deszczu...a jaki widok z okna!

Pozdrawiam serdecznie

Basiu, z cebulowymi jest tak:
sierpień- cesarskie korony,zimowity,
koniec sierpnia- narcyzy i przebiśniegi
wrzesień- cebulice, tulipany i inne.
Ja tulipany sadzę nawet w listopadzie, grudniu, nic im nie jest
Dzisiejsze widoczki z okna

Ogród zielonej AniaK 17:39, 06 sie 2016

Do góry
I jeszcze mój ulubieniec
Ogród zielonej AniaK 17:30, 06 sie 2016

Do góry
Kasieńko witam
Pozdrawiam serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies