Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

natka098 10:45, 26 wrz 2016

Aniu nie mam pojecia dlaczego. I podlewane były i w kwasny torf na sytart wsadzone a ziemi reszta tez z dobrociami. Ehh nie wiem.
natka098 19:58, 26 wrz 2016

Nie ma co płakać nad wrzosami, będą nowe

A teraz Wam pokaże co dziś wymalowałam, mam ochotę zmienić te proste linie jednak i taki oto plan zrobiłam. Ciekawa jestem Waszych sugestii.

Zrobiłam też mazrołki dwóch przeciwnych boków jak to widzę.

AnnaCh 20:00, 26 wrz 2016

Ja jestem mało obiektywna, bo lubię fale
Choć nie powiem te nowczesne ogrody też mi się podobają, zależy wszystko też od tego jaki masz styl i kształt domu, tak mi się przynajmniej wydaje
natka098 20:13, 26 wrz 2016

Kształt domu mega prosty. Dach dwuspadowy z boku taras. Elewacja bedzie obita deska.
Nett 21:47, 26 wrz 2016

Witaj Natalko, dopiero teraz trafiłam na Twój wątek. Musze go przejrzeć w całości. Zapowiada się ciekawie. Będę zaglądać i kibicować.
AnnaCh 22:32, 26 wrz 2016

Ale deska i taras tak w wiejskim stylu, czy nowocześnie?
natka098 22:37, 26 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Ale deska i taras tak w wiejskim stylu, czy nowocześnie?

Bardziej wiejsko

Takie zdjęcie tarasu znalazłam i elewacja podobna będzie.
Zana 07:51, 27 wrz 2016

Natka, jeżeli nie czujesz linii prostych to jak najbardziej zrób sobie zaokrąglone. Takie łuki w narożnikach bardzo dobrze moim zdaniem wyglądają. Co to jest na rysunku w prawym górnym rogu, okrągłe szare? Przycinkami w sprawie wrzosów nie przejmuj się, każda z nas ma za sobą jakieś mniejsze lub większe porażki ogrodowe, nic nie poradzisz. A balustrada tarasowa bardzo ładna i hortki z trawami na jej tle super wyglądają. W przyszłym roku jak podrosną będzie efekt! I ogrodzenie też bardzo mi się podoba. Głowa do góry, nic się nie łam!
Makusia 08:39, 27 wrz 2016

Natka mi się te Twoje rysunki/malunki podobają. Tez jestem mało obiektywna, bo też lubię fale i koła ale ostatecznie bryły domu też nie mam kulistej, więc nie do końca (chyba) należy się sugerować kształtem domu. Wydaje mi się, że jeśli konsekwentnie pójdziesz w fale, i nie będziesz mieszać linii prostych z falami, to będzie dobrze.
Niech się wypowiedzą mądrzejsi, bo ja -jak powiedziałam- niedouczonam i mało obiektywna
natka098 09:19, 27 wrz 2016

Zana napisał(a)
Natka, jeżeli nie czujesz linii prostych to jak najbardziej zrób sobie zaokrąglone. Takie łuki w narożnikach bardzo dobrze moim zdaniem wyglądają. Co to jest na rysunku w prawym górnym rogu, okrągłe szare? Przycinkami w sprawie wrzosów nie przejmuj się, każda z nas ma za sobą jakieś mniejsze lub większe porażki ogrodowe, nic nie poradzisz. A balustrada tarasowa bardzo ładna i hortki z trawami na jej tle super wyglądają. W przyszłym roku jak podrosną będzie efekt! I ogrodzenie też bardzo mi się podoba. Głowa do góry, nic się nie łam!

Jakoś nie czuje się tak poukładana żeby zostać przy prostych.To szare to mój pomysł na miejsce na ognisko. Chciałam takie miejsce mieć. Wszyscy mają grille a ja tesknie za wsiowym ognichem.