Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:08, 05 sie 2016

Do góry
Basiu, tak nas pogoda podzieliła,
was słoneczkiem praży,
u mnie chłód i leje po twarzy.
Ale od jutra Wam też poleje,
i prognoza sie sprawdzi, mam nadzieję.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:04, 05 sie 2016

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Haneczko mam nucić Ci na dobranoc kołysanki ???
.
Marteczko, nie musisz, wybudziłam się i klops w nocy zasnąć znów nie mogłam, ale we dnie podsypiałam na kanapie , stąd pewnie bezsenność

Ranczo Edy 18:02, 05 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez macham lapka zapracowanej Edytce i slonko posylam

Izunia serdeczne dzięki za słonko trzymam je w domku pod kloszem i pytam kiedy będzie gotowe na wyjście a ono - pchi jeszcze nie ! i o co robić czekać zostało...
macham kochana
odwzajemniam

Ranczo Edy 17:57, 05 sie 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Wiedziałam, że Budleja jest trudna w uprawie, ale nie wiedziałam, że aż tak , dołączam do Hanusi i nie chcę jej w ogrodzie

Piękna ta czerwona róża, chyba ostatnio zakochałam się w różach

Oj Elcia poczekaj jeszcze może się przekonasz a róże trzeba wręcz mieć bo to królowe kwiatów przecie
Dla cię królowa w kroplach ....

Ranczo Edy 17:48, 05 sie 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Nie wiem kompletnie o co biega z tymi budlejami..w każdym razie w Anglii widziałam rosnace..hmmm..jak chwast..na pewno be zadenj wielkij tam..pielęgnacji...wieeelkie ... aaaa....

A widziałyście już te karłowe budleje ?? są cuudo..takie zwarte

http://www.futuregardens.pl/budleja-karlowa-blue-chip-buddleja.html

Elcia -gierczusia tak masz rację pewnie tak jest muszę teraz zaryzykować i nie ciąć zobaczymy jak się zachowają dzięki bardzo za linka śliczne malusie mam taka białą ma nie rosnąć szybko jak tamte zobaczymy właśnie zebrała się do kwitnienia

Co i jak? Nowicjuszka 17:47, 05 sie 2016

Do góry
Toszka, nie bij...

To jest tak: sporo roślin jest posadzona tymczasowo i rabaty będą przerabiane, po prostu na razie nie mam jak tego przesadzić widziałaś, w jakich sporych odległościach ustawiłam doniczki i kamienie? Tak będę sadzić, bo lubię luz na rabatach, wbrew temu, co mam oo, poleciałam cyknąć fotkę na dowód: kulki bukszpanowe (małe są, ale urosną) z dużym zapasem, to co z tyłu jest tu tymczasowo

Ranczo Edy 17:43, 05 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Śliczne róze.
A za aksamitką, co to jest takiego ładnego, rózowatego???

Ana róże się kłaniają
za aksamitką szałwia trójbarwna jest w trzech kolorach ale osobno grupkami kwitnie biała różowa i fiolet w tym sezonie widzę że trochę białej ale przewaga różu

Ogród, mydło i powidło. 17:41, 05 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ślicznie masz Rosarium Uetersener bardzo mi sie podoba, śliczny kolor.

Dzięki! Rosarium jest piękna, nie wiedziałam że róże takie zmienne są (poprzednie kwiaty miały inny kolor) to już wiem dlaczego je tak trudno ze zdjęć rozpoznawać .
Wysechł mi prawie całkiem clematis Rubromarginata - ubóstwiam clematisy ale ręce mi opadają nie wiem co mu nie pasuje.

Dereń kwiecisty Cherokee Brave, rutewka Delavaya.

Phantom, Bez Welsch Gold - czy on jest czarny czy koralowy? Wie ktoś?

Ogród, mydło i powidło. 17:27, 05 sie 2016

Do góry
Ketmia syryjska i Pink Flower Circus.

Budleja i jeżówka Fragrant Angel

Ogród, mydło i powidło. 17:16, 05 sie 2016

Do góry
Bonica na pniu.

Barbula Worcester Gold, ketmia syryjska

Ranczo Edy 17:15, 05 sie 2016

Do góry
Witajcie kochane byłam zrobić parę mokrych fotek zrobić teraz u was pobiegam i zaraz odpowiem zaraz wracammmm

Ogród, mydło i powidło. 17:09, 05 sie 2016

Do góry
Krzewuszka Red Prince i kwaśnodrzew konwaliowy.

Blaski i cienie nowego życia 17:07, 05 sie 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Werbena od Gosi startuje, żeby zachwycić za rok

Duża szansa zakwitnie w tym roku
Mój jest ten kawałek ogrodu 17:07, 05 sie 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Moja Southern Belle się dobrze zapowiada. Nie leży, ma koło metra wysokości. A jak nie różowa, to Hot Papaya też pięknie się trzyma sztywno, ale ma max 80cm. Poza tym mam niewiele jeżówek. Póki co

Wczoraj zrobiłam fotkę tym bezodmianowym. Sama je siałam 2 lata temu
Piękne, ale ciut za wysokie. Albo hortensje jeszcze za niskie

Jak ślicznie to wyglada. Hortensje jeszcze trochę za niskie, ale urosną Moje jeżówki też obok hortensji rosną, ale niestety nie w szpalerze, bo miejsca brak

Southern Belle sobie zapisałam

Dojrzałam resztę fotek. Hortki masz cudowne, bardzo bujne i dorodne. Podoba im się u Ciebie
Liliowo i kolorowo:) 17:06, 05 sie 2016

Do góry
Hortensje niektóre jak Pinky Winky czy popularne "wanilki" pięknie się przebarwiają ale niektóre hortensje jak Polarki czy Lavana zaczynają mieć pączki dopiero, niektóre Magical czy nowy zakup na wiosnę Diamantino
Ogród, mydło i powidło. 17:03, 05 sie 2016

Do góry
Rosarium Uetersen

NN

Kalina Watanabe

Cis - Taxus 17:00, 05 sie 2016

Do góry
Kochani, w lipcu kupiłam stożki i kule cisowe. Kopane z gruntu, zdecydowałam się tylko dlatego na taki termin, że cena była świetna.
Wszystko rośnie, ma nowe przyrosty, oprócz jednego stożka który zmienił kolor i schnie
Drapniete gałązki nadal zielone, ale igły...zobaczcie sami. Czy coś z niego jeszcze będzie? Jak mu ewentualnie pomóc?

Ogród, mydło i powidło. 16:59, 05 sie 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Ależ mi się podoba! To Old Port z poprzedniego postu?

Tak to kontynuacja Old Port, moja jest szczepiona na pniu pierwszy rok u mnie a to jej drugie kwitnienie, ciekawa jestem jeszcze jak z nocowaniem będzie.

Agania napisał(a)
Kloniki są super nie odpuszczaj, pogrozimy zimie zimą

Warzywka zdrowiutkie i pomidorki już ci dojrzewają...mi bardzo spodobała się uprawa skrzynkowa, mam już 4 skrzynki, ale teren pod skrzynki nie jest jeszcze gotowy, może damy radę w nowym sezonie

Mamy taką sama hortensję....OLd Port zjawiskowa i jaka zdrowiusieńka
Wisterii przytnij na razie tylko wąsy
Kasiu byłaś gdzieś wakacyjnie?

Warzywka (odpukać) na razie zdrowe, nie za wiele ich mam bo skrzynie zrobione ale z obsadzaniem to już się nie wyrobiłam no i jedną skrzynie jako pojemnik do dołowania roślin mam chwilowo .
Bardzo jestem z tych skrzyń zadowolona bo i ładniej jest i wygodniej ale pracy sporo było właśnie z przygotowaniem terenu.
Na wakacjach już byliśmy, w pierwszej wersji miało być Zakopane a wyszło Hajduszoboszlo - dzieciaki zachwycone. Tęskni mi się już za naszymi górami ale przyjdzie jeszcze i nanie pora.

Liliowo i kolorowo:) 16:50, 05 sie 2016

Do góry
[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/121/1219916/original.
Liliowo i kolorowo:) 16:41, 05 sie 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies