Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 13 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, słów po prostu brakuje, żeby zachwyt wyrazić, jest cudownie!
Rozkładam namiot i zostaję na zawsze
A swoją drogą dziś z eMem oglądaliśmy Twoje fotki i myśleliśmy czy kiedyś po drodze nie będziemy mijać Twojego miasteczka żeby była okazja się wprosić

Nieźle gracek urósł!

Edytka:} bardzo by mi było miło gdybyś mnie odwiedziła

A gracek ciągle idzie w górę
Tu ma być ogród :) 21:56, 13 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)

No, ale ja już ją mam, tę Novalis znaczy się. I to całe cztery krzaczki. Ale jak na razie będąc początkującą w temacie róż byłam zachwycona jej kwitnieniem.

Wiem, zachwycam się nimi u Ciebie - Twoje niekoniecznie będą się zachowywać tak jak u Justyny, bo ona ma swoje w pełnym słońcu, a Twój ogród zacieniony.

A u mnie 3 krzaczki, które miały być Princess Anne są jakąś inną odmianą - napisałam dziś do F i zdjęcia im podesłałam, bo właśnie się pierwszy kwiat rozwinął - zobaczymy co z tego wyniknie, ale to już druga podmiana jaką mi zafundowali i tym razem naprawdę jestem wściekła, bo Princess Anne to była ta wymarzona odmiana jaką chciałam mieć i ostatnia jaką przewidziałam w swoim ogrodzie.

Wie ktoś co to może być za róża?

Tu ma być ogród :) 21:47, 13 lip 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytka
Macham po wakacjach!!!
Soczyście masz w ogrodzie, warzywka dorodne ... i zaintrygowałaś mnie cięciem do zera Potraktuję tak szałwię

U mnie już wszystko ładnie odrasta.
Tu ma być ogród :) 21:44, 13 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
specjalnie wąchałam wczoraj moją i ... nie śmierdzi może dlatego że jeszcze w pełni nie zakwitła

pewnie Ci już rozkwitła i co nie śmierdzi nadal?
Tu ma być ogród :) 21:41, 13 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)

ooo fajna a masz jakieś ujęcie wielkości krzaka i jak wygląda caly? u mnei malusie ale moze za rok już zakwitną

tutaj, była fotka, gdzie krzak cały widać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1568

lepszej już nie zrobię bo wiatr i deszcz ją powaliły, a ja też ją trochę ogołociłam do bukietów

Tu ma być ogród :) 21:31, 13 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ostatnio zrobiłam bardzo podobne foto, bo tez mi gipsowka w jeżowkę wchodzi mega wdzięczne te kwiatuszki, tylko mogłaby tworzyć cos bardziej zwartego

mam takie same spostrzeżenia.
Tu ma być ogród :) 17:11, 13 lip 2017

Do góry
ups i mój czas się skończył, jadę z małą na konie
Kilka fotek cyknęłam, ale to może wieczorem się uda wstawić, zmykam
Tu ma być ogród :) 17:10, 13 lip 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Śliczne lilie masz
Wczoraj posadziłam malutkie sadzonki gipsówki...z daleka od domu jak wyczytałam, że tak śmierdzi

i dobrze, bo warto ją mieć, tylko lepiej nie przy samym tarasie.
Tu ma być ogród :) 17:09, 13 lip 2017

Do góry
magdaw napisał(a)
Edyto,pięknie już ci porosło u mnie dopiero w tym roku ogród powstał nawet nie zdążyłam jeszcze fotek zrobić.
Daj mi proszę namiary na te podpory potrzebuje podratować moje agresty bo łamią się pod ciężarem owoców.

oj agrest już pewnie zjedzony, albo przerobiony....
Tu ma być ogród :) 17:08, 13 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

łatwo powiedzieć ....gorzej wykonać

dokładnie - a ostatnio to bym się dwoma rękami mogła pod tym podpisać.
Tu ma być ogród :) 17:07, 13 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Lilie piękne róża też, zresztą u Ciebie zawsze cudnie jest

Paulinka, cudnie to na zdjęciach, jak się wykadruje to co ładniejsze, ot taka prawda
Tu ma być ogród :) 17:06, 13 lip 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Edytko, byłam widziałam i same komplementy pchają się na usta )

te komplementy to już nieaktualne by były - ogród wymęczony wiatrem i deszczami, widoki są dołujące.
Tu ma być ogród :) 17:05, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edyta gipsówka urocza... bardzo

Co do lilii masz może gdzieś foty z dalszej perspektywy? Bardzo podoba mi się połączenie delikatności jej kwiatów z "ostrością" igieł serbowych

Taka romantyczna roślinka i mimo nienajlepszego zapachu i tak ją lubię.

Lilie właściwie już przekwitły, nie ma co fotografować - a zresztą to połączenie czysto przypadkowe, lilie były pod płotem posadzone jako pierwsze z roślin, potem przyjechały serby i musiały tam zostać bo przesadzanie lilii pod koniec kwietnia to nienajlepszy pomysł, w rezultacie zostały tam na dwa lata bo pomysłu było brak gdzie je wsadzić, ale jesienią już zrobię z tym porządek.
Tu ma być ogród :) 17:01, 13 lip 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Edyto pięknie Voyage Ci obrodziła, zresztą jak wszystko warzywek zazdraszczam ja nie mam czasu i miejsca na nie

Aniu, ja się właśnie w tym roku bardziej skupiłam na tej warzywno-owocewej części ogrodu i niestety to widać w części reprezentacyjnej - wszystkiego się nie da ogarnąć na tip top.
Tu ma być ogród :) 16:59, 13 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, chyba lepiej wiedzieć o tych mankamentach i wybrać coś innego.

No, ale ja już ją mam, tę Novalis znaczy się. I to całe cztery krzaczki. Ale jak na razie będąc początkującą w temacie róż byłam zachwycona jej kwitnieniem.
Tu ma być ogród :) 16:58, 13 lip 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
.

Justyno wystarczy tylko odpowiednio wcześniej ściąć przekwitające kwiaty a widoku sobie oszczędzisz

ja się właśnie spóźniłam i wichury z deszczem rozniosły płatki przekwitających róż po całym ogrodzie, niesamowity bałagan się zrobił.
Tu ma być ogród :) 16:56, 13 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I jeszcze 'Burgundy Iceberg' - wygląda jak szmata. I tym razem się nie wywinie spod szpadla. Niech ją tylko ktoś przygarnie, bo inaczej na ognisku skończy.

A w zeszłym roku tyle zachwytów nad tą różą było, no prosze...
Tu ma być ogród :) 16:55, 13 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)

O nieee, nie podłamuj mnie

Aniu, chyba lepiej wiedzieć o tych mankamentach i wybrać coś innego.
Tu ma być ogród :) 16:50, 13 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
I Ty na lilie narzekasz??? Przecież cudniste masz!!! Obrażą się, zobaczysz...

Kasiu, gdzie im tam do Twoich

Posadzone tej wiosny w hortkach zaczynają kwitnąć, ale są niższe od hortek o połowę, ledwo co je widać, ale w przyszłym roku powinno już być lepiej.
Tu ma być ogród :) 16:48, 13 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahah idealnie ten zapach opisałaś! dobrze że ją mam daleko od tarasu.

chyba dzięki twoim pochwałom kupię też róże Voyage, zalezy mi na mocno pachnącej i trwałej. ja też uwielbiam pashmine, to róża ideał!jedyny minus to brak zapachu

No przy tarasie bym gipsówki nie polecała.

Ja kupując Voyage wahałam się między nimi a Schone Maid - podpytaj Anulajdę, ona ma obie odmiany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies