Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:56, 13 lip 2017

Zana napisał(a)

No, ale ja już ją mam, tę Novalis znaczy się. I to całe cztery krzaczki. Ale jak na razie będąc początkującą w temacie róż byłam zachwycona jej kwitnieniem.

Wiem, zachwycam się nimi u Ciebie - Twoje niekoniecznie będą się zachowywać tak jak u Justyny, bo ona ma swoje w pełnym słońcu, a Twój ogród zacieniony.

A u mnie 3 krzaczki, które miały być Princess Anne są jakąś inną odmianą - napisałam dziś do F i zdjęcia im podesłałam, bo właśnie się pierwszy kwiat rozwinął - zobaczymy co z tego wyniknie, ale to już druga podmiana jaką mi zafundowali i tym razem naprawdę jestem wściekła, bo Princess Anne to była ta wymarzona odmiana jaką chciałam mieć i ostatnia jaką przewidziałam w swoim ogrodzie.

Wie ktoś co to może być za róża?

nawigatorka 22:01, 13 lip 2017

Bukiety pierwsza klasa. Twoja mała jeździ? Moja tez choc ostatnio jakos wybrać się nie mozemy
_Martini_ 22:16, 13 lip 2017

Zmartwiłaś mnie tymi podmianami. Mi nawet do głowy nie przyszło sprawdzać, czy to aby na pewno te róże mam. A też tam zamawialam.
jolanka 22:23, 13 lip 2017

Nie mam pojęcia co to za róża Az jestem ciekawa co Ci odpiszą
U mnie też dwie pomylki ale nie z F. tylko R. Zamiast Wedding Piano mam trzecią Pashminę i Red Leonardo zamiast Eyes for You. Reklamacja przyjęta i jesienią dostaną podobno własciwe
Makao_J 22:41, 13 lip 2017

Mi ta róża przypomina Princess Alexsandra of Kent. I też tak się kwiatki przewieszają w dół.

A może dostałaś Mary Ann.
dominika_ 23:02, 13 lip 2017

Piękny bukiecik
lindsay80 23:13, 13 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Pokaż pomidory. Podcinasz już czubki? Ja muszę bo są wyższe ode mnie. Czyli za miesiąc zakończę zbiory. Myślę że za szybko mi porosły.

A czy wiesz kiedy wiadomo że cukinia jest już dobra do zerwania?
Mam jedną taką sporą i nawet tego kwiatka na czubku już nie ma i nie wiem czy mogę już ją zerwać.

Zrobię jutro fotkę.
Czubków jeszcze nie ucinam, bo w sumie to mam tylko jeden krzak co sięga do sufitu szklarni - bo wiesz ja mam tam 9 odmian w środku, każda inaczej wygląda jeśli o wysokość chodzi

Coś mi jeden krzak, ten przy wejściu zaczął chorować, jakieś brunatne niewielkie plamy na liściach się pojawiły - poobrywałam znowu liście żeby zrobić większy przewiew, popryskałam HT, podlałam gnojówką ze skrzypu, jutro PW będę chciała zastosować - najlepiej by było żeby cały czas okna i drzwi były pootwierane, ale dziś tak wiało, że zamknęłam na cztery spusty, bo inaczej to by mi ta szklarnia odfrunęła.

Na cukiniach się nie znam, mam pierwszy raz.

Może Zuza zajrzy i powie, bo ja się skusiłam za jej namową - uwielbiam cukinie w każdej postaci
lindsay80 23:18, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Bukiety pierwsza klasa. Twoja mała jeździ? Moja tez choc ostatnio jakos wybrać się nie mozemy

Obcinałam Artemis i bukietów kilka powstało.
Swoją drogą, pokazywałaś w tym roku swoje krzaki?
Ja ze swoich w tym roku niezadowolona jestem, strasznie nieforemne były, sporo niskich pędów i pojedyncze wystrzelone w kosmos, teraz ścięłam drastycznie całe krzaki mniej więcej na równą wysokość.

Milena jeździ od kilku miesięcy regularnie, dwa razy w tygodniu - na razie uwielbia i mam nadzieję, że jej się nie odwidzi, bo trochę zainwestowaliśmy już w cały ekwipunek, stroje, kamizelki, buty, itp.
lindsay80 23:20, 13 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Zmartwiłaś mnie tymi podmianami. Mi nawet do głowy nie przyszło sprawdzać, czy to aby na pewno te róże mam. A też tam zamawialam.

Może tylko ja mam takiego pecha...
U mnie to pewne, że dostałam coś innego niż zamówiłam - chociaż plakietki były właściwe.
lindsay80 23:23, 13 lip 2017

jolanka napisał(a)
Nie mam pojęcia co to za róża Az jestem ciekawa co Ci odpiszą
U mnie też dwie pomylki ale nie z F. tylko R. Zamiast Wedding Piano mam trzecią Pashminę i Red Leonardo zamiast Eyes for You. Reklamacja przyjęta i jesienią dostaną podobno własciwe

Coś dużo tych pomyłek mają.
W zeszłym roku zamiast 3 Old Port dostałam 2 Heidi Klum - po rozmowie z właścicielem, zgodziłam się je zostawić, bo kwiaty mają właściwie identyczne, ale dziś już bym chyba inną decyzję podjęła, bo jednak jeśli chodzi o wysokość krzaków to są znaczące różnice i drażni mnie to.